Annny -> Ponovno epiduralna anaglezija za tiste ki ste jo imele (12.7.2005 1:43:41)
|
Wallery, najprej moraš vedeti nekaj.. EA se ne uporablja samo ob porodu, dobijo jo tudi npr. bolniki, ki trpijo hude bolečine (npr. rakavi bolniki, ki jim ni preostalo več veliko življenja ipd.). Med TEMI se je v svetu zgodilo nekaj primerov hromosti..kar pa bi lahko pripisali součinkovanju več dejavnikov (težka bolezen, razna zdravila, EA itd.). Če je bil tak primer kdaj med porodnicami, potem je res šlo za nesrečno naključje. V Sloveniji takih primerov ni bilo. Danes je ta tehnika že tako izpopolnjena, da je verjetnost za kaj takega neznatna. V glavnem- nobene bojazni ni, da bi šlo kaj narobe. Sicer pa- lahko poskusiš...izgubiti nimaš kaj, saj redkim porodnicam EA tudi ne prime. Ti povem, kako sem se počutila jaz, ko sem šla rodit... Ker sem bila naročena za EA, sem bila popolnoma pomirjena sama s seboj in neverjetno srečna. Niti malo me ni bilo strah, ker sem v sebi vedela, da bo z EA vse v redu, da me ne bo bolelo. Človek se boji neznanega, v tem primeru bolečine pri rojevanju brez EA. Jaz sem ta strah z EA izključila, mislila le na svojo :duda:, mislila pozitivno in tako se je tudi vse dobro izteklo. EA me je naredila brezskrbno in sproščeno, nisem bila napeta in živčna, in verjemi, da to pri porodu pomeni ogromno. No, saj veš;) Poskusi! Lp:rozica:
|
|
|
|