|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pokvarjena krema za obraz! Vaše mnenje...
5.4.2010 17:57:00   
tajtaja
rIJA, MI DAŠ NA zs TEL. OD (ah sory, velke črke) tržne inšp., ka jo malo pobaram????

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.4.2010 22:47:02   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Vem,da je bila pravica kupca,da v 8 dneh vrne izdelek v trgovino brez vzroka in ti vrnejo denar.Poznam osebo,ki ji je to ustaljena praksa:vzame stvar,doma sproba in če ji ni všeč,vrne(so pa to predvsem tehnične stvari).Sem pa tudi sama imela problem v eni precej znani trgovini zaradi fotoaparata.Dala sem ga na popravilo,čas za popravilo je potekel in hotela sem imeti denar.Kregali smo se,dokler ni moj mož zagrozil s inšpekcijo,pa še potem so hoteli dali dobropis.Sem jim povedala,da se bom kar sama odločila,koliko denarja bom pustila v njihovi trgoviniuser posted image .

sami, ne kvačkaj in ne širi krive vereuser posted image

pa dajte si že enkrat dopovedat, da če izdelek ni napačen da trgovcu ni treba nič menjat, ker si se ti, gospA, premislila.

pišučka, take kot si ti in tvoja prijateljica, bi lastno-nožno našutirala čez prag takoj, ko bi mi začele s takim tolmačenjem zakonov in po možnosti samo z omembo tiste besede na I (špekcija) ki me v takih primerih zna nadigniti do plafona. pa stranka gor ali dol.

odkrito povedano, smo trgovci tudi do amena siti takih pre-pametnih osebkov ala tvoja oseba....in taki nam v trgovini itak nič dobrega ne naredijo....samo zatežijo in pustijo slab okus v ustih. ker stvar itak nazaj prinesejo, v večini primerov, ker so po defoltu taki, da za njih itak ni nič dobrouser posted image
komot pa vedve šopingirata preko spleta, pa potem lepo na svoje stroške vračata kupljeno, se opečeta vsaj za poštnino, ker tam pa so dolžni vrniti kupnio, če je izdelek NEUPORABLJAN vrnjen. tudi brez razloga, napake, karkoli.
in povdarjam - NEUPORABLJAN.....tako, da si tvoja oseba zopet lahko zatakne ta izdelek nekam, če ga je prej sprobala....in ni pokvarjen, napačen..
obstaja pa še TOP SHOP on podobne prodaje, tam pa lahko vrneš celo uporabljan izdelek. taman za vaju!

tajtaja.....če je krema očitno pokvarjena, ti je trgovec dolžan vrniti denar. sicer pa sama najbolj veš, kako se stvari streže.

Ups,priznam,moja napaka,vidim,da res širim krivo verouser posted image .Očitno sem res brala časopis"baba rekla".user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.4.2010 0:17:41   
sami0804
No,po temeljitem premisleku sem prišla do spoznanja,da sem res nočna mora za večino trgovcev-ne zaradi reklamacij(ta s fotoaparatom je bila v vsem mojem življenju edina,če odmislimo tistih par cunj,ki sem jih vrnila oz.menjala pri kataloški prodajiuser posted image ),temveč zato,ker hudo malo zapravim.Redna stranka sem edino v prehrambenih trgovinah,tam pa itak nimaš kaj za vračat,ker vse artikle pojemouser posted image user posted image user posted image .S čudaki pa imam opravka tudi v mojem poklicu,vendar jih lastno-nožno ne šutiram čez prag,pa mislim,da tudi ti še nisi nobenega...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.4.2010 8:26:35   
rija
user posted image user posted image user posted image

saj, jaz sem tudi po tvojem načinu nočna mora....preveč škrtuser posted image

in ne nisem nobenega šutirala ven...je pa moj eno gospo prijazno pospremil skozi vrata, ker si je dovolila nadirat našo trgovkouser posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.4.2010 9:24:25   
Colt
Hm....to me spominja na en dogodek...izpred enih..15 let nazaj...ko sem bil še zagnjan mlad petrolovc-honorarc. S sodelavko sva zunaj čistila okna..nakar se pripelje en hudo naduan ljubljančan s svojim malim poceni korejcem na lizing...in kot nalašč se pri črpalki nekaj utrga (en pleh) in rahlo zadane njegovega shiny poceni korejca na lizing. Poznalo se je točno en mm praskice....ampak on je NADRL mojo malo krhko kolegico kot da bi ona lastnoročno vzela največjo macolo in mu totalno razbila njegovega shiny poceni korejca na lizing....

.....moja mala krhka kolegica se je seveda začela trest od strahu in šoka, niti besede ni spravila ven ker je bila total v šoku...jaz pa sem rabil točno 0.23 sekunde, da sem v hipu pozabil na (skoraj) vso profesionalnost ter dal prednosti zdravi pameti in sovraštvu do očitne krivice. Ter stopil do tega prepotentneža (in njegovega shiny poceni korejca na lizing) ter mu z zelo svarilnim glasom in dokaj pretečim glasnim tonom predlagal, naj stopi do poslovodja in tam rešuje zadevo, da pa nima najmanjše pravice se znašat nad mojo kolegico ki ni niti najmanj kriva za neljubi dogodek.

Seveda ni pričakoval moje reakcije...zato sem gladko pristal v knjigi pritožb in pohval. Na uradni ravni sem torej fasal pogovor pri šefu glede ''odnosa do strank'', na neuradni ravni pa požel pohvalo starejših sodelavcev in prijetno zahvalo kolegice (v kakšni obliki...pustmo stat)

V glavnem...dokaj krhka so razmerja ''stranka-trgovec'', se je pa treba držat nekih človeških načel in predvsem fer igre.

Grega

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.4.2010 9:33:58   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

V četrtek sem kupila v eni drogeriji v setu kremo za obraz znamke Colistar, se pravi dnevno in serum v tubi. ZRaven sem kot darilo dobila še eno kremo za obraz. Set je stal 44€, torej za to znamko, ki jo tudi sicer uporabljam, precej ugodno.
Ko sem doma pogledala kreme, sta mi bile obe čudni. Ena je bila malo rumenkasta, ne snežno bela kot so običajno te kreme. Druga pa je bila čisto rumena, zgoraj je imela kar skorjo, v lončku je bila kot zlita na eno stran( kot ko se maščoba segreje, pa je lonec nagnjen in se strdi ne po dnu), s tem da noben lonček ni bil do konca poln, kot je to običajno.
Da ne bi brez veze kaj zatežila, sem šla v drugo drogerijo še enkrat preverit barvo krem in polnitev(da bi ne v tem času kaj menjali???!!!). Ker seo me svetovalke čudno gledale, kaj sprašujem, sem šla v avto po set in jim pokazala kaj sem kupila. Bile so zgrožene in so rekle, da bi na mojem mestu to takoj nesle nazaj in zahtevale vračilo denarja.
Isti namen sem imela tudi jaz in tako sem storila.
Vendar se je zalomilo pri vračilu gotovine.
LAhko dobim dobropis, vzamem drugi set(isto sranje) oz. karkoli drugega iz trgovine.

Kako bi odreagirale ve????
Ker jaz sem kar žolčno.

jaz sem zanč tudi kupla v dm in maskaro pa je bla tekoča in sem nesla nazaj krive so kao tiste neonske luči.

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
6.4.2010 9:36:50   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Hm....to me spominja na en dogodek...izpred enih..15 let nazaj...ko sem bil še zagnjan mlad petrolovc-honorarc. S sodelavko sva zunaj čistila okna..nakar se pripelje en hudo naduan ljubljančan s svojim malim poceni korejcem na lizing...in kot nalašč se pri črpalki nekaj utrga (en pleh) in rahlo zadane njegovega shiny poceni korejca na lizing. Poznalo se je točno en mm praskice....ampak on je NADRL mojo malo krhko kolegico kot da bi ona lastnoročno vzela največjo macolo in mu totalno razbila njegovega shiny poceni korejca na lizing....

.....moja mala krhka kolegica se je seveda začela trest od strahu in šoka, niti besede ni spravila ven ker je bila total v šoku...jaz pa sem rabil točno 0.23 sekunde, da sem v hipu pozabil na (skoraj) vso profesionalnost ter dal prednosti zdravi pameti in sovraštvu do očitne krivice. Ter stopil do tega prepotentneža (in njegovega shiny poceni korejca na lizing) ter mu z zelo svarilnim glasom in dokaj pretečim glasnim tonom predlagal, naj stopi do poslovodja in tam rešuje zadevo, da pa nima najmanjše pravice se znašat nad mojo kolegico ki ni niti najmanj kriva za neljubi dogodek.

Seveda ni pričakoval moje reakcije...zato sem gladko pristal v knjigi pritožb in pohval. Na uradni ravni sem torej fasal pogovor pri šefu glede ''odnosa do strank'', na neuradni ravni pa požel pohvalo starejših sodelavcev in prijetno zahvalo kolegice (v kakšni obliki...pustmo stat)

V glavnem...dokaj krhka so razmerja ''stranka-trgovec'', se je pa treba držat nekih človeških načel in predvsem fer igre.

Grega

Vse lepo in prav, ampak ti tako striktno ponavljaš "shiny poceni korejca na lizing", da se nehote vprašam, kako bi bilo, če bi šlo za "nobel švaba z rodovnikom" user posted image Bi tudi tako popeezdil??

Se pa vsekakor strinjam, da tip ni imel kaj noret nad punco!

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 32
6.4.2010 9:37:52   
špelin@
tajtaja, definitivno bi zaradi pokvarjene kreme vztrajala pri vračilu denarja! Drugače pa, kot so ti napisali že drugi, tržna inšpekcija.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
6.4.2010 9:52:33   
Colt
Špelin, isto bi bilo. Ne gledam registracije v primeru krivice. Tole okol avta pa sem tolikokrat ponovil zato, ker se je tip obnašal kot bi bil najmanj generalni direktor multinacionalke, tankat pa bi prišel z največjim Baylinerjem. Arogantno, oblastno in skrajno nekulturno do moje kolegice. Zato mi je to tut ostalo v spomino, pa čeprav je 15 let mimo.

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 34
6.4.2010 9:57:24   
špelin@

Špelin, isto bi bilo. Ne gledam registracije v primeru krivice. Tole okol avta pa sem tolikokrat ponovil zato, ker se je tip obnašal kot bi bil najmanj generalni direktor multinacionalke, tankat pa bi prišel z največjim Baylinerjem. Arogantno, oblastno in skrajno nekulturno do moje kolegice. Zato mi je to tut ostalo v spomino, pa čeprav je 15 let mimo.

G

Mislim, da niti gen. dir. multi-karkoli-že ne bi imel pravice obnašati se tako. Ali se motim??

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 35
6.4.2010 10:04:15   
Oceania
Colt, brez zamere, ampak po tvojem opisu dogodka je tvoje zaščitniško obnašanje do krhke kolegice na istem nivoju kot zaščitniško obnašanje (z vsemi pridevniki vred) lastnika korejca na lizing.

Skratka user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 36
6.4.2010 10:11:24   
Colt
Nobene zamere. Danes bi storil isto. Brez razmišljanja. Zaščitniško ali ne, mirne volje ne bi nikol gledal kako se nekdo izživlja nad mlajšo žensko in jo spravi v jok od strahu.

AMEN!

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 37
6.4.2010 10:42:14   
hektorina
Sem "stara" trgovka. Z ogroooomno izkušnjami. Prvo načelo, ki se ga držim je: Nič ne jemlji osebno. Če bi meni stranka rekla "jeuser posted image bi se! bi ji (preverjeno) odgovorila: Tudi vam dober dan! Sem delala kar nekaj časa v trgovini, ki je bila odprta non-stop. Tam se naučiš bit trgovec! Če zdržiš... Vsa mogoča klientela. Ponoči pijani, podnevi nemogoči... Pa sem vedno obdržela svojo masko prijazne prodajalke. Do takrat, ko je en "poba" mojo sodelavko označil za pra...ico! Mi je pa dekl dvignilo. No, tudi tokrat sem se potrudila na lep način mu razložit, da je kreten. Sem pa mela bolj tak pristop, kot učiteljica ki krega učenca...user posted image . In, ja razumem situacijo, ko nekdo spravi tvojega sodelavca v tak čuden položaj. Ko vidiš, da je nemočen.

Sem pa bla tud tak nora, da sem se zapodila v 2 m visokega tatu... Pa me je samo noro gledal. Vrnil ukradeno in z glasnim smehom odšel skozi vratauser posted image . Tak, da tud razsodnosti včasih ni... Načeloma pa bi se naj držal pravila: stranka je kralj. Pa čeprav s figo v žepu.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 38
6.4.2010 10:44:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: hektorina
Če bi meni stranka rekla "jeuser posted image bi se! bi ji (preverjeno) odgovorila: Tudi vam dober dan

Jaz sem ponavadi z najbolj hinavskim in diplomatskim nasmeškom na obrazu odvrnila:"Hvala enako." user posted image

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
6.4.2010 10:52:29   
hektorina
Kerensa, verjami, da je bil odiv vedno (VEDNO!) malo zmeden izraz na ksihtu, pol pa, a bi mi prosim.... Sem si pa vedno skupaj z uniformo nadala še najbolj bebav in prijazen ksiht, kar jih premorem. pa me ni čisto nič bolelo. V glavo pa mi HB nihče ne vidi!user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
6.4.2010 12:08:22   
liliana
Meni se je enkrat tudi zgodilo, da sem dobila neko "pokvarjeno" kremo za obraz.....vendar jaz sem pač nesla v trgovino, pokazala to tam in zamenjala za drugo kremo, ki pa je bila vredu......

Nisem pa odreagirala žolčno, ker to se lahko vsepovsod zgodi....in tudi zgrožena nisem bila.....ker tudi krema se pač lahko "pokvari"......in prodajalke so se ob reklamaciji čisto normalno do mene obnašale......

Imaš pa vseekakor pravico, zahtevati denar nazaj.....

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
6.4.2010 16:49:20   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Grega

Vse lepo in prav, ampak ti tako striktno ponavljaš "shiny poceni korejca na lizing", da se nehote vprašam, kako bi bilo, če bi šlo za "nobel švaba z rodovnikom" user posted image Bi tudi tako popeezdil??

Se pa vsekakor strinjam, da tip ni imel kaj noret nad punco!

hahahaha...špelin@ si kar blizu...Colt ne nakladaj, res je 15 let od tega, ampak sem delala dovolj dolgo na Petrolu, da se spomnim vseh ur debat o benzlih in vseh klas mercedezov user posted image In ne, nisem bla tale "mlada krhka kolegica" (mislim vsaj, da ne), ceprav incidentov je pa blo malo morje.

tajtaja ti pa vztrajaj, da dobis denar nazaj, ker pokvarjeno robo se ne menja za novo robo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 42
6.4.2010 17:19:53   
tajtaja
Nisem pa odreagirala žolčno, ker to se lahko vsepovsod zgodi....in tudi zgrožena nisem bila.....ker tudi krema se pač lahko "pokvari"......in prodajalke so se ob reklamaciji čisto normalno do mene obnašale......

Jaz sem odgreagirala žolčno na odgovor šefa, da mi ne more vrnit gotovine. Do prodalajk sem bila vljudna in korektna in z njima nisem prišla v noben konflikt. Sem pa danes že vse predala tržnemu in bo on naprej reševal.user posted image

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 43
6.4.2010 17:51:53   
mateyka
ja sej, dobra ideja - zamenjaj jo za isto kremo. vse te vrste krem tam odpri in preveri, če so ok. če so ok, jih vzemi. če ne, jim boš mogoče vsaj pokvarjene odprla in jih potem lahko vržejo stran, da ne nategnejo še kako novo stranko. ti pa boš prišla do nove kreme iste znamke. drugače se vsaj losajo vseh pokvarjenih in ti maš potem pravico dobit nazaj denar, ker ti kreme ne morejo zamenjat za nepokvarjeno (če nimajo nobene, ki je ok)?
saj ne vem - a si to že naredila in so bile vse pokvarjene?..

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
6.4.2010 19:28:37   
Kliki
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

V četrtek sem kupila v eni drogeriji v setu kremo za obraz znamke Colistar, se pravi dnevno in serum v tubi. ZRaven sem kot darilo dobila še eno kremo za obraz. Set je stal 44€, torej za to znamko, ki jo tudi sicer uporabljam, precej ugodno.
Ko sem doma pogledala kreme, sta mi bile obe čudni. Ena je bila malo rumenkasta, ne snežno bela kot so običajno te kreme. Druga pa je bila čisto rumena, zgoraj je imela kar skorjo, v lončku je bila kot zlita na eno stran( kot ko se maščoba segreje, pa je lonec nagnjen in se strdi ne po dnu), s tem da noben lonček ni bil do konca poln, kot je to običajno.
Da ne bi brez veze kaj zatežila, sem šla v drugo drogerijo še enkrat preverit barvo krem in polnitev(da bi ne v tem času kaj menjali???!!!). Ker seo me svetovalke čudno gledale, kaj sprašujem, sem šla v avto po set in jim pokazala kaj sem kupila. Bile so zgrožene in so rekle, da bi na mojem mestu to takoj nesle nazaj in zahtevale vračilo denarja.
Isti namen sem imela tudi jaz in tako sem storila.
Vendar se je zalomilo pri vračilu gotovine.
LAhko dobim dobropis, vzamem drugi set(isto sranje) oz. karkoli drugega iz trgovine.

Kako bi odreagirale ve????
Ker jaz sem kar žolčno.

Nisem brala kaj so druge pisale vzela bi dobropis in šla iz targovine.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
6.4.2010 19:34:43   
Anonimen
Špelin, isto bi bilo. Ne gledam registracije v primeru krivice. Tole okol avta pa sem tolikokrat ponovil zato, ker se je tip obnašal kot bi bil najmanj generalni direktor multinacionalke, tankat pa bi prišel z največjim Baylinerjem.

Bayliner je na nivoju tvojih tiny mini shiny korejcev. Mogoče je celo Indijec v tej piramidi user posted image .

Lepo, da si zaščitil kolegico, čeprav je tvoje obnašanje do stranke vzvišeno in naduto.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
6.4.2010 20:12:37   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ja sej, dobra ideja - zamenjaj jo za isto kremo. vse te vrste krem tam odpri in preveri, če so ok. če so ok, jih vzemi. če ne, jim boš mogoče vsaj pokvarjene odprla in jih potem lahko vržejo stran, da ne nategnejo še kako novo stranko. ti pa boš prišla do nove kreme iste znamke. drugače se vsaj losajo vseh pokvarjenih in ti maš potem pravico dobit nazaj denar, ker ti kreme ne morejo zamenjat za nepokvarjeno (če nimajo nobene, ki je ok)?
saj ne vem - a si to že naredila in so bile vse pokvarjene?..

Jst bi tut najprej to nardila...če sem se že odločila kupit ta set, potem bi ga najbrž hotla imet tut, če bi bil prejšnji pokvarjen. In bi jim pač rekla, da bom pred njimi odprla kreme, da vidim, če so ok, ker se mi ne da še enkrat vozit nazaj. Če bi ble vse kreme pokvarjene, bi mi pač morali vrnit denar.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
7.4.2010 9:04:25   
liliana
Jaz sem tudi tako naredila, ko sem zamenjala "pokvarjeno" kremo......preden sem odšla iz trgovine, sem jo pred prodajalko odprla, pa je bila tista dobra.......

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 48
7.4.2010 10:52:36   
picola1
Pa ja...s takimi ukrepi lahko preprečiš sranje...user posted image Včasih je dobr pomislit še na kakšno drugo možnost, kot pa it na nož takoj.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 49
7.4.2010 11:01:23   
Raho
Jaz bi prosila, če mi zamenjajo

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?