|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšni znaki?
1.4.2010 13:50:57   
biga
Kakšne težave so imeli vaši dojenčki, preden ste jim odkrili alergijo na mleko ali katero drugo živilo? Kdaj so se težave začele, kdaj ste jih testirali? Je kdo zamenjal t.i. čiščenje kože za alergijo? So veliko kakali ali bili zaprti? Zanimajo me znaki, ker smo imeli pri prvem otroku alergijo na kravje mleko, testirano pri 6. tednih, pa ni bilo drugih znakov kot jok par ur skupaj. Potem smo šli v bolnišnico in so odkrili alergijo. Ker imam 3 tedne staro hčerko, ne bi rada krčkov oz. kolik zamenjala za alergijo oz. delala prevelike panike, če ni potrebe.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšni znaki?
2.4.2010 9:02:03   
ellie
Pri mojem sinu se je začelo nekje pri 3eh, 4ih tednih. Najprej ful krči...sem mislila, da so kolike. Ampak je bilo čudno, ker je pri vsakem kakanju (kaka tud 10x dnevno) ful kričal in se zvijal. Sem imela občutek kot da ne more kakat...ampak bi rad. Potem se je pojavila kri v blatu. Pikice po telesu je tud imel, ampak to sem kasneje nekako povezala s pralnim praškom. In kljub vsem znakom mi je P trdila, da je to vse normalno. Sem se pa sama potem odločila za brezmlečno in brezjajčno dieto. In že po par dneh je šlo ful na boljše. Čeprav se mu kri občasno še pojavlja v blatu. Potem sem menjala P in ta druga je najprej poslala blato na testiranje...tako da smo izključili bakterije in viruse. Do testov za alergijo pa še nismo prišli. Ampak jaz mislim, da bo kar mleko krivo. Ker če slučajno pojem karkoli mlečnega, ga potem ful zvija. Zdaj sem začela jajca vnašat v svoj jedilnik in zaenkrat je vse ok...tako da zgleda ni to. P pravi, da bi lahko bila tud pšenica. Sem pa sama alergik od rojstva...pri 6ih mesecih sem imela tud jaz ful močno alergijo na KM baje...ki je potem izzvenela.

Pomoje najboljš, da probaš par dni brezmlečno dieto...in boš takoj videla, če so kolike al je povezano z mlekom. Ker pri nas je očitna razlika.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2010 10:35:35   
sanelaa
Mi smo imeli suho, hrapavo kožo z zelo močno rdečico.
Pri 3mesecih potrdili alergijo na beljak in lecitin, ko pa tudi izločanje tega živila iz prehrane ni pomagalo, je dermatolog potrdil atopični dermatitis.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2010 20:30:22   
power girl
Pri nas pa je takole:
že od vsega začetka imamo znake alergije-zelo suha koža, krastava z rdečico,jokanje po zaužitju mleka,parkrat tudi kri v blatu....pa sem P to omenila in mi je rekla da je to normalno.Sem ji omenila tudi to na dvomesečnem tehtanju in merjenju pa mi je napisala samo neko antibiotično kremo,ki bi naj pomagala pri koži.ko mu mažem res izgine,je pa res da lahko to antibiotično kremo mažem pet dni (ker baje tanjša kožo),potem dva tedna premora in nato lahko spet mažem samo pet dni.Zdaj pa je takole:ko mu mažem je vredu,ko pa ne pa dobi takoj drugi dan že hrapavo kožo,čez tri dni pa spet krastice.Tudi blato imamo vedno zelenkasto,občasno tudi drisko.mi je P svetovala za biogaja kapljice,pa ne pomagajo.Ko pa P kaj omenim pa vedno isti odgovor:to je normalno.Se vam zdi da je to normalno?Prosim za vaša mnenja

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2010 20:33:34   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: power girl

Pri nas pa je takole:
že od vsega začetka imamo znake alergije-zelo suha koža, krastava z rdečico,jokanje po zaužitju mleka,parkrat tudi kri v blatu....pa sem P to omenila in mi je rekla da je to normalno.Sem ji omenila tudi to na dvomesečnem tehtanju in merjenju pa mi je napisala samo neko antibiotično kremo,ki bi naj pomagala pri koži.ko mu mažem res izgine,je pa res da lahko to antibiotično kremo mažem pet dni (ker baje tanjša kožo),potem dva tedna premora in nato lahko spet mažem samo pet dni.Zdaj pa je takole:ko mu mažem je vredu,ko pa ne pa dobi takoj drugi dan že hrapavo kožo,čez tri dni pa spet krastice.Tudi blato imamo vedno zelenkasto,občasno tudi drisko.mi je P svetovala za biogaja kapljice,pa ne pomagajo.Ko pa P kaj omenim pa vedno isti odgovor:to je normalno.Se vam zdi da je to normalno?Prosim za vaša mnenja

sigurno ni normalno.............

Mi smo tudi mazali s kortikosteroidi pa je blo dva dni okej, potem pa je vse izbruhnilo nazaj. Driske pri nas sicer ni blo, verjetno ker je bil alergičen samo na beljak in lecitin, pa še to mini mini malno........Nam je potem šele pediater povedal da pri nas suha in hrapava koža, z izrazito rdečico, ni odvisna od hrane ampak da imamo atopični dermatitis.

Zahtevaj krvne preiskave pa napotnico za dermatologa oz. alergologa.

(odgovor članu power girl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

RAZGLED
10ka

Kakšen razgled bi najraje imele iz svojega bivališča?

Na morje (72%)

Na gore (23%)

Na staro mestno jedro (4%)

Na avtocesto (1%)

Število vseh glasov: 566

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!