kakšni znaki? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

biga -> kakšni znaki? (1.4.2010 13:50:57)

Kakšne težave so imeli vaši dojenčki, preden ste jim odkrili alergijo na mleko ali katero drugo živilo? Kdaj so se težave začele, kdaj ste jih testirali? Je kdo zamenjal t.i. čiščenje kože za alergijo? So veliko kakali ali bili zaprti? Zanimajo me znaki, ker smo imeli pri prvem otroku alergijo na kravje mleko, testirano pri 6. tednih, pa ni bilo drugih znakov kot jok par ur skupaj. Potem smo šli v bolnišnico in so odkrili alergijo. Ker imam 3 tedne staro hčerko, ne bi rada krčkov oz. kolik zamenjala za alergijo oz. delala prevelike panike, če ni potrebe.

ellie -> RE: kakšni znaki? (2.4.2010 9:02:03)

Pri mojem sinu se je začelo nekje pri 3eh, 4ih tednih. Najprej ful krči...sem mislila, da so kolike. Ampak je bilo čudno, ker je pri vsakem kakanju (kaka tud 10x dnevno) ful kričal in se zvijal. Sem imela občutek kot da ne more kakat...ampak bi rad. Potem se je pojavila kri v blatu. Pikice po telesu je tud imel, ampak to sem kasneje nekako povezala s pralnim praškom. In kljub vsem znakom mi je P trdila, da je to vse normalno. Sem se pa sama potem odločila za brezmlečno in brezjajčno dieto. In že po par dneh je šlo ful na boljše. Čeprav se mu kri občasno še pojavlja v blatu. Potem sem menjala P in ta druga je najprej poslala blato na testiranje...tako da smo izključili bakterije in viruse. Do testov za alergijo pa še nismo prišli. Ampak jaz mislim, da bo kar mleko krivo. Ker če slučajno pojem karkoli mlečnega, ga potem ful zvija. Zdaj sem začela jajca vnašat v svoj jedilnik in zaenkrat je vse ok...tako da zgleda ni to. P pravi, da bi lahko bila tud pšenica. Sem pa sama alergik od rojstva...pri 6ih mesecih sem imela tud jaz ful močno alergijo na KM baje...ki je potem izzvenela.

Pomoje najboljš, da probaš par dni brezmlečno dieto...in boš takoj videla, če so kolike al je povezano z mlekom. Ker pri nas je očitna razlika.

sanelaa -> RE: kakšni znaki? (2.4.2010 10:35:35)

Mi smo imeli suho, hrapavo kožo z zelo močno rdečico.
Pri 3mesecih potrdili alergijo na beljak in lecitin, ko pa tudi izločanje tega živila iz prehrane ni pomagalo, je dermatolog potrdil atopični dermatitis.

power girl -> RE: kakšni znaki? (2.4.2010 20:30:22)

Pri nas pa je takole:
že od vsega začetka imamo znake alergije-zelo suha koža, krastava z rdečico,jokanje po zaužitju mleka,parkrat tudi kri v blatu....pa sem P to omenila in mi je rekla da je to normalno.Sem ji omenila tudi to na dvomesečnem tehtanju in merjenju pa mi je napisala samo neko antibiotično kremo,ki bi naj pomagala pri koži.ko mu mažem res izgine,je pa res da lahko to antibiotično kremo mažem pet dni (ker baje tanjša kožo),potem dva tedna premora in nato lahko spet mažem samo pet dni.Zdaj pa je takole:ko mu mažem je vredu,ko pa ne pa dobi takoj drugi dan že hrapavo kožo,čez tri dni pa spet krastice.Tudi blato imamo vedno zelenkasto,občasno tudi drisko.mi je P svetovala za biogaja kapljice,pa ne pomagajo.Ko pa P kaj omenim pa vedno isti odgovor:to je normalno.Se vam zdi da je to normalno?Prosim za vaša mnenja

sanelaa -> RE: kakšni znaki? (2.4.2010 20:33:34)

IZVIRNO SPOROČILO: power girl

Pri nas pa je takole:
že od vsega začetka imamo znake alergije-zelo suha koža, krastava z rdečico,jokanje po zaužitju mleka,parkrat tudi kri v blatu....pa sem P to omenila in mi je rekla da je to normalno.Sem ji omenila tudi to na dvomesečnem tehtanju in merjenju pa mi je napisala samo neko antibiotično kremo,ki bi naj pomagala pri koži.ko mu mažem res izgine,je pa res da lahko to antibiotično kremo mažem pet dni (ker baje tanjša kožo),potem dva tedna premora in nato lahko spet mažem samo pet dni.Zdaj pa je takole:ko mu mažem je vredu,ko pa ne pa dobi takoj drugi dan že hrapavo kožo,čez tri dni pa spet krastice.Tudi blato imamo vedno zelenkasto,občasno tudi drisko.mi je P svetovala za biogaja kapljice,pa ne pomagajo.Ko pa P kaj omenim pa vedno isti odgovor:to je normalno.Se vam zdi da je to normalno?Prosim za vaša mnenja

sigurno ni normalno.............

Mi smo tudi mazali s kortikosteroidi pa je blo dva dni okej, potem pa je vse izbruhnilo nazaj. Driske pri nas sicer ni blo, verjetno ker je bil alergičen samo na beljak in lecitin, pa še to mini mini malno........Nam je potem šele pediater povedal da pri nas suha in hrapava koža, z izrazito rdečico, ni odvisna od hrane ampak da imamo atopični dermatitis.

Zahtevaj krvne preiskave pa napotnico za dermatologa oz. alergologa.

Stran: [1]