|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sleepy wrap/hotsling
23.3.2010 0:01:51   
MiNa*
še tu vprašam za mnenje:

za 3 mesečnika bom kupila nekaj v čemer ga bom lahko nosila. Sprva sem se ogrela za hotsling (pouch), sedaj bolj za sleepy wrap.
Kaj mi priporočate? Spodaj sem napisala + in - posameznega po mojem mišljenju, kolikor sem lahko povzela po pregledanih slikah (v resnici nobene nosilke še nisem sprobala)
POuch:
+ ni ga potrebno zavezovati, in si ga zelo na hitro nataknem
+ otroka lažje vstavim vanj
+ omogoča (udobnejše) nošenje na trebuhu, boku, obrnjen naprej ali nazaj
- oprtan čez eno ramo, posledično te zaradi neenakomerne razporeditve teže začne boleti rama
- primernejši za zelo male dojenčke, po 6. mesecu ne več tako

SLEEPY WRAP
+ otroka je bolj prižet k maminemu telesu, ne more pasti ven, tudi če počepnem oz. se malo nagnem
- posledično je poleti mami in otroku bolj vroče, se potita
+ namesti si ga lahko mama in oče (različna višina)
- vzame kakšno minutko, da ga zavežeš (saj bi se hitro naučila, pa vendar traja)
Doma ni težava. Če stopim na parkirišču iz avta in želim čim hitreje v trgovino, pa je namestitev otroka iz avtosedeža v SW že malo težavnejša
- ko ga zavežeš, dol grdo visi preostanek traku
- otroka nosiš le v spečem - lunca položaju in trebuh na trebuh. Ni možno nositi, da otrok gleda naprej ali na boku.

Prosim če pregledate moje + in - ter me popravite, če se v čem motim. Kaj uporabljate ve in kako ste zadovoljne, nbi izbrale še 1x isto nosilko ali drugo za otroka po 3 mesecu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sleepy wrap/hotsling
23.3.2010 13:58:56   
emina83
Raje kot pouch si poglej ring sling. Je veliko boljši in udobnejši zate in otroka. Tudi za čez eno ramo- ko so težji je tu problem, pa za kratek čas še gre, za malo daljše sprehode pa to ni.

V pouchu moraš bit previden kako daš otroka not v položaju zibelka, ker če je pouch globok, moraš oroka pravilno postaviti notr, med brado in prsim mora bit vsaj 1 cm prostora vmes da otrok lahko nemoteno diha, kajti če je brada ob prsih, je možnost da otrok ne dobi dovolj kisika in oteženo diha.
V rs pa lahko otroka postaviš tudi v pokončnem položaju not, ne samo v zibelki.

Meni osebno najljubši so trakovi, in sicer tkani trakovi kot so Ellevill, Didymos, Storchenwiege, Neobulle in ne raztegljivi kot je Sleepy. Prednost tkanih trakov je ravno v njihovi neraztegljivosti, ker težji ko je otrok, več opore ti tkan trak nudi kot raztegljivi. Sleepy se preveč raztegne in se potem pri daljših sprehodih urezuje v rame. S kakršnim koli trakom pa otroka lahko nosiš tudi pokonci in ne samo v položaju zibelke.
Malo še poglej na iskalniku na temo trakov, jih je kr nekaj, ali pa na googlu, tega je kr dosti.
Lahko si pa tudi v mojem albumu pogledaš par slikic. Tamal je bil tedaj star 1leto in 3 mesece.

Pa prijetno nošenje!

(odgovor članu MiNa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sleepy wrap/hotsling
23.3.2010 14:05:54   
emina83
 Pa še to sem pozabila: če grem kam z avtom si trak na sebi vnaprej zavežem, in potem malčka samo not dam. Tak mi je lažje, kot da bi na parkirišču vezala ob avtu, s konci trakov v avtu.

Otroka v traku lahko nosiš tudi na boku in tudi na hrbtu (s tkanimi trakovi), kar se pa tiče tega da se otroka nosi tako, da gleda ven, pa to ni najboljše za user posted image razvoj. Ker trakovi oz tudi pasovi kengurujčkov preveč obremenijo otrokovo medenico in hrbtenico.

In ja Tkan trak bi vedno kupila, ker tudi sedaj svojo triletnico občasno not nosim (če smo na kakšnem dolgem sprehodu ali pa izletu) ko se preveč zmatra.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sleepy wrap/hotsling
23.3.2010 15:06:40   
sassy0
No jaz sem imela pa Sleepy wrap in ga lahko samo pohvalim. Je bil otroček poletni, pa nisva kaj pretirano švicala, bolj mogoče jaz kot on, ga pač toliko manj oblečeš, če ga v trak daš, pa je. Pa tudi to,da se ti urezuje v rame ni res. Vsaj meni se ni nikoli, ker si itak naštimaš bolj na široko, po celi površini rame, pa je. Trakove tudi lahko okrog sebe oviješ še enkrat ali dvakrat, pa nič ne visi. Ko se enkrat zverziraš vezanja in dajanja otročka notri je vse mala malica. Od začetka pa zna bit to problem, sem vedno rabila enga, da mi je malo pomagal. Tako, da mi smo se kar prenosili s tem trakom. In to celo tako, da potem ni maral vozička en čas, ker sem ga od začetka nosila in ni bil vajen se vozit, se je hotel skoz nosit user posted image  Tako, da jaz trak vsekakor priporočam.

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sleepy wrap/hotsling
23.3.2010 17:07:15   
skuštrana
Za 3 mesečnika bi ti jaz priporočila Sleepy Wrap. Tisto glede udobnosti hotslinga ne bo veljalo, trak je veliko bolj udoben user posted image .

Je pa tako, če boš nosiljko potrebovala za na hitrco nekam skočit, potem si kupi pouch (imaš tudi nastavljive)ali sling z obroči, če pa potrebuješ za daljše šetnje potem pa trak.

Za dojenčke je elastičen trak najboljša izbira, vsak tkan se lahko skrije ( imela sem Dydimos in Ella roo), potem ko pa je otrok večji pa se stvar obrne, čeprav sem jaz gledala filmčke na You tube -u in v sleepyju nosijo tudi starejše otroke.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sleepy wrap/hotsling
23.3.2010 20:29:42   
10ka
skuštrana ti je ful dobro napisala.

jaz imam pouch, pa sem ga do starosti 6 mesecev bolj malo uporabljala. ko dojenček že sedi, ga lahko nosiš na boku. zato je zdaj pa zakon, ko rabim kaj na hitrco narest z punčko ob sebi. jaz bi drugače nabavila ringsling (če bi šla še enkrat od štarta). za daljše sprehode pa uporabljam voziček, saj moje zlato dete v njem nikoli ne joče in ga ne rabim ven jemat.

drugače je pa hotsling ful izi narest (če znaš šivat, ali pa če koga poznaš, ki bi ti to naredil).navodila so tule http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html#pouch



_____________________________

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sleepy wrap/hotsling
23.3.2010 21:17:35   
Čili 1
Jst sem si najprej nabavla baba sling (za čez eno ramo). Tamale nikakor nisem znala prou naštimat. Me je mnil. Sem nabavla še sleepy wrap, ki ga ne morem prehvaliti. Blago je mehko, prožno, pa vendar se ne razvleče, ampak obdrži obliko. Otroka nosiš na obeh ramah, kar je meni precej bolj udobno, kot samo na eni rami. Jst sem ga res veliko uporabljala. Ko smo bili na morju in smo šetali po plaži, mi je velikrat zaspala notr tut za tri ure. V razvojni ambulanti sem tudi vprašala, če je primeren za našo tamalo. Rekla je, da je, vendar je dodala, da za mojo hrbtenico bi bilo primerneje, da jo nosim na hrbtu, vendar je to s sleepy wrapom kr težko izvedljivo. Ni pa nemogoče ;-)

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sleepy wrap/hotsling
24.3.2010 10:02:15   
tinec78
Oj,

Jaz imam oboje, oboje home made. Sling sem uporabljala ko je bil novorojenček, tam kaka 2 meseca, wrap je zdaj boljši, imamo pa 6,5m. Jaz sem kupila trak, oz blago, jersy bombaž, tak za trenirke, odvisno od tvoje višine, širine se odločiš za dolžino, v povprečju tam 4,5metrov, prerezala sem ga na pol po širini in to je to, jersy se ne para tako da ga nisem niti robla ostalo je pa tako vezanje, poišči mal po youtubu boš našla vse tehnike za nošenje, poglej pa še te strani.
http://www.thebabywearer.com/index.php?page=bwposchart
http://www.thebabywearer.com/index.php?page=comparisonofcarriers

lp
Tina

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sleepy wrap/hotsling
26.3.2010 20:22:08   
linči 312
tudi sama imam sleepyja. zadeva je odlična in toplo priporočam. več pa ne bom pisala, ker bi itak samo ponavljala predhodniceuser posted image

(odgovor članu tinec78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sleepy wrap/hotsling
4.4.2010 13:30:20   
lunka1
Mi imamo ring-sling. Julia je stara 18 dni, verjetno je še prezgodaj za uporabo user posted image . Me je pa zadnjič zanimalo, kako se to prakticira in je nikakor nisva znala položit notri, Je imela glavico čisto stisnjeno ob prsa. Zdaj pa ne vem - a še počakat z uporabo? Oz. kako naj jo pravilno namestim v sling?

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: sleepy wrap/hotsling
4.4.2010 17:43:49   
seya
Jaz imam pa eno vprašanje glede sleepy-wrapa.
Sem si ga nabavila in ga doma že veselo preizkušam, ampak imam občutek, da je mala precej utesnjena notri - z glavo upognjeno čisto na prsnem košu... Ne vem no, meni se to ne zdi niti udobno niti zdravo... (pa čeprav mi hitro zaspi notri).
(mala je zdaj stara 1 mesec in jo nosim v položaju zibke)
Kako na tesno si sleepy-wrap nadenete in zavežete okrog prsnega koša - zelo na tesno ali malo bolj na ohlapno ??? (samo potem jo nosim pa nekje pri popku, če zavežem bolj ohlapno)  user posted image
Hvala za odgovore :)

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: sleepy wrap/hotsling
4.4.2010 18:07:17   
skuštrana
Lunka1, na spodnji sliki je bil Arsen star točno 11 dni, tako da kar pogumno. Lahko jo že nosiš, sploh ni panike. Je pa tako, da če jo nosiš v položaju zibke je najboljše da ima glavo na tisti strani kjer so obroči, na sliki je ravno obratno (moji niso nikoli marali tega položaja). Je pa za te malčke trak sigurno boljši.

user posted image
user posted image

Seya, sleepy mora biti zelo stisnjen. Na you tube-u imaš par fajn filmčkov, malo si poglej.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: sleepy wrap/hotsling
4.4.2010 19:06:16   
skuštrana
http://www.ringaraja.net/forum/Slingi%2C_storklje%2C_trakovi%2C_kengurujcki%2C_izmenjajmo_izkusnje/m_1292897/tm.htm

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: sleepy wrap/hotsling
5.4.2010 17:53:08   
Čili 1

IZVIRNO SPOROČILO: seya

Ne vem no, meni se to ne zdi niti udobno niti zdravo... (pa čeprav mi hitro zaspi notri).
(mala je zdaj stara 1 mesec in jo nosim v položaju zibke)



Meni jo je fizioterapevtka not namestila in je rekla, da more met zunanjo nogico (se pravi tisto, ki se ne dotika mojega trebuha) mal dvignjeno in pokrčeno. Rekla mi je, da je sleepy za našo tamalo ( zaradi ekst. vzorec) precej bolj primeren, kot kak kengurujček. Sem pa vedno menjavala strani. Pozneje, ko sem jo nosila pokonci, pa sem jo vedno nosila na boku, z obema rokama obrnjenima naprej. Težko točno opišem, ampak malce drugače kot je napisano v navodilih. Mi je tut terapevtka predlagala in točno pokazala.

seya zakaj se pa tebi ne zdi zdravo? Meni je recimo najmanj zdrav položaj, ko otroka nosijo v kengurujčku v pokončnem položaju, da se s hrbtom dotika maminega trebuha.

(odgovor članu seya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: sleepy wrap/hotsling
6.4.2010 10:56:00   
seya
IZVIRNO SPOROČILO: Čili 1

seya zakaj se pa tebi ne zdi zdravo? Meni je recimo najmanj zdrav položaj, ko otroka nosijo v kengurujčku v pokončnem položaju, da se s hrbtom dotika maminega trebuha.


Mislim, da sem se morda malo nerodno izrazila. Nimam pomislekov zaradi položaja ta male (kar se hrbtenice tiče) - ampak zaradi sključenega položaja glave - ki je precej stisnjena na prsni koš in me malo skrbi zaradi dihanja... Mislim, da moram še malo ta pravi položaj stuhtati - predno se bom upala z njo v javnost user posted image

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: sleepy wrap/hotsling
6.4.2010 19:09:08   
Čili 1
Ja, sej jst sem bla tut mal nesigurna v začetku. K sem našo prvič dala not, je hropla k je dihala. Pol k mi je pa terapevtka pokazala tist položaj, je blo pa ok. Se ni več zdel, da bi težko dihala.

(odgovor članu seya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?