|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DIHANJE NOS-USTA
12.3.2010 7:53:48   
barni
Pozdravljene!

Ze skoraj celo zimo se ukvarjamo s polnim nosom zaradi raznih prehladov, pa viroz ipd.

Nasa pupa ponoci vztrajno hoce dihati skozi nos in to se slisi grozno, kadar smo v fazi polnega nosu. Hresci, ne more vdihnit, matra se...potem ji vcasih uspel vcasih pa diha skozi usta, vendar vedno znova probava.

ALi imajo tudi vasi otrocki take probleme dihat skozi nos, ko so prehlajeni? Nasa se potem ponoci zbuja in ji gre seveda zadeva na zivce, isto tudi meni. Samo ji ne morem nic pomagat, ker ji spucam nos, cez tri minute je isto. Pihne zelo dobro sama, z injekcijo ji brizgam nos sem in tja, dajem ji Operil P. Ni da ni.

Ker nam to traja tako dolgo in tudi ko nima vrocine me zanima ali je normalno, da tko "srmci", ko diha skozi nos ponoci. Ko diha cez usta, cisto lepo diha. Razmisljala sem tudi o povecani zrelnici, samo mi je ORL rekel, da ce po noci diha skozi nos, kadar ima kolikor toliko cistega, potem ni panike. Tudi cez dan lepo diha skozi nos, ce jo na to opomnim, sicer pa med igro vecinoma diha skozi usta, razen ko je.

Kaksne so vase izkusnje? Mene tale nos tolk mori, toliko bolj, ker se bojim bakterijskih zapletov (sama sem imela v otrostvu cel kup tezav z usesi, poseldicno slabse slisim).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DIHANJE NOS-USTA
12.3.2010 8:14:00   
Najaa
Operil P ji dajaj par dni 3x na dan po 2-3 kapljice. Moja je imela zdej par dni čisto neprehoden nos in na ORL nam je tako rekel. Po 2 dneh se je odpru.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2010 8:24:08   
barni
Ja sej to ji dajem. Terapije ze izvajamo, smo ze zverzirani, fizioloska, Operil P, inhalacije, vlazilec zraka...vse sorte.

Mene zanima, ce vasi otrocki tudi takole hropejo skozi nosek, ko spijo? Ali pa imamo samo mi take zvocne efekte ponoci.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2010 8:25:14   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Operil P ji dajaj par dni 3x na dan po 2-3 kapljice. Moja je imela zdej par dni čisto neprehoden nos in na ORL nam je tako rekel. Po 2 dneh se je odpru.

predpogoj operila:dobro očiščen nos s fiziološko,vsaj 3x dnevno.da skoz eno nosnico flopneš not,in skoz drugo v curku priteče ven.in s tem vsa svinjarija.kadar je nos dlje časa zabasan,je treba postopek ponoviti večkart,da je nos prehoden in nato šele operil P.
in to kar vsaj 1 teden.

ali imate v spalnici prevroče??mora bit največ 18 st.preluftano ko gre spat s svežim zrakom.
ja lahko je kriva žrelnica.pr enih dela probeleme prej pr enih kasnej,pr enih nikoli,eni pa sploh nikoli ne pomislijo nanjo.user posted image user posted image

včasih si mamice mislijo.saj ne gre nič čez nos ven,nobenega smrklja,otrok pa zabasan do amena.to je treba toliko časa prebrizgavat s fiziološko,da se odpre.

nasplošno v stanovanju ne sme bit pretoplo,in mora bit dosti vlage.
itak pa je operil ZAKON.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2010 9:18:15   
barni
Jaz vse to vem, kar si napisala. Delamo vse tako, imamo ze skoraj enoletne izkusnje s tem, v spalnici 17 stopinj, vlaga okoli 6%...ja brizgamo in tece povsod ven, dajemo Operil, inhalacije, vlozilci, ni da ni, kot sem ze napisala...

Ni to poanta. Se enkrat; zanima me, ce tudi vasi otroci v takih situacijah "smrcijo" ponoci? Ko so prehlajeni ali ponoci normalno dihajo skozi nos?

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2010 9:26:26   
mika
Barni, pri nas je isto. Smrči, diha nekako na pol skozi nos in usta. Ji dajem inhalacije, spiram s fiziološko, špricam z Olnythom. Ko je gor diha ok, ko se uleže in zaspi se začne smrčanje. Tako je samo kadar je bolna. Drugače ne.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2010 10:00:02   
kristinaj
tudi naša podobno dihata.... še bolj tavelika, mali skoraj ne smrči... ... našima zvečer fajn nabrizgam fiziološke, ta velika potem še dodatno spiha nos, mali še ne zna, potem jima brizgnem operil za otroke, 2 piha v vsako nosnico, ta velika še noter potegne, nogice jima namažem z materino dušico... včasih ko ne dam operila in potem "smrči" ji kar v spanju vpihnem operil...

aja... mali ima tudi malce vzdignjeno ležišče....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2010 10:30:51   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

predpogoj operila:dobro očiščen nos s fiziološko,vsaj 3x dnevno.da skoz eno nosnico flopneš not,in skoz drugo v curku priteče ven.in s tem vsa svinjarija.kadar je nos dlje časa zabasan,je treba postopek ponoviti večkart,da je nos prehoden in nato šele operil P.
in to kar vsaj 1 teden.

ali imate v spalnici prevroče??mora bit največ 18 st.preluftano ko gre spat s svežim zrakom.
ja lahko je kriva žrelnica.pr enih dela probeleme prej pr enih kasnej,pr enih nikoli,eni pa sploh nikoli ne pomislijo nanjo.user posted image user posted image

včasih si mamice mislijo.saj ne gre nič čez nos ven,nobenega smrklja,otrok pa zabasan do amena.to je treba toliko časa prebrizgavat s fiziološko,da se odpre.

nasplošno v stanovanju ne sme bit pretoplo,in mora bit dosti vlage.
itak pa je operil ZAKON.

Vse to imaš prav, ampak včasih je nos res tolko zabasan, da se ga nikakor ne da odpret. Zdej sem ji ene 5 dni ko nora zlivala fiziološko v nos in ni šlo. Na ORL so mi rekli, da naj dajem operil in po treh dneh se je prehodnost odprla.

barni, da smrči pri zamašenem nosu je pa normalno. Zgleda, da se ji tako hitro nabira sluz. Daj ji blazino pod glavo, da bo malo dvignjena in sluz ne bo tolko gor silila. Pa z materino dušico malo namaži, našim pomaga pri blagem prehladu.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2010 12:08:06   
barni
Ja seveda, vzglavje je itak podlozeno ze skoraj celo zimo. Ja sluz se ji po 5 minutah po ciscenju in Operilu spet nabere. Mah sej je bols, pa tut slabs.

Sem pa mislila, da ima nasa med redkimi to tezavo, da potem tezko diha skozi nos, da smrci in da se matra.

Aja vcasih res ne gre nic iz nosa in je nos vseeno zabasan. Na ORL so rekli, da je to vedno na zacetku prehlada; najprej otece nosna sluznica in takrat je obcutek, da je nos zabasan, samo ven nic ne gre. Pac spricas Operil P. Potem pa zacne ta otecena nosna sluznica na veliko proizvajati sluz, potem pa gre ven s fiziolosko. Se naprej pa spricas Operil P. In upas da bo hmal bols.

Mene je sam ful begalo tol smrcanje skozi nos, ker nekako od drugih mamic sem slisala, da njihovi pa tega sploh nimajo in cisto normalno dihajo skozi noc tudi ko imajo polnegauser posted image Pa sem se vas vprasala.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?