Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 17.3.2010 21:30:14
|
|
|
|
zvezdica05
|
Punce, hvala vam Samo še to me zanima: Ali se pri izračunu plačila vrtca upoštevajo trenutni prihodki družine ali za dve leti nazaj, če sem iskalec zaposlitve? In katere partnerjeve plače npr. bojo dali v izračun npr. aprila?
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 18.3.2010 7:24:32
|
|
|
|
sončnica24
|
Letos se gleda za leto 2008, tudi tisti starši ki bodo otroke vpisali septembra bodo morali priložiti dohodnino za leto 2008. Oz. če ni bil celo leto zaposlen zadnje tri plačilne liste. Jaz sem svojega vpisala s septembrom, pa s septembrom sem se tudi zaposlila pa sem sicer priložila eno ampak so mi jo kar s 3 pomnožili, od parterja pa vzeli določbo o dohodnini za leto 2007 (vpis je bil opravljen lani).
< Sporočilo je popravil sončnica24 -- 18.3.2010 7:26:10 >
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 18.3.2010 8:36:42
|
|
|
|
rosisa
|
Še jaz. Sicer malo izven konteksta. A se je še kateri zgodilo, da ji otroški dodatek zvišajo iz 3. v 2. razred (dobim cca. 30 eur več), vrtec pa prav tako zvišajo iz 1. v 3. razred (plačam cca 60 eur več). Ni mi logično.
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 18.3.2010 11:12:52
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ vsepovsod piše, da občina LAHKO, nikjer pa da mora In če občina NOČE, se lahko gladko obrišemo pod nosom. TAko smo si mi tudi obrazložili problem. Na občini so nas zavrnili, župan tudi , nato je bila obrazložitev na občini, da po dveh zavrnitvah ni kaj za naredit. Torej preostaja še ministrstvo?! Ta izračun iz 2007 se nikiakor ne ujema s stanjem iz 2010 Pa smo nse mi tudi sklicevali na te zakone in iskali obrazložitev le teh oz. zakaj se ne upoštevajo in odgovor je bil vedno isti ali pa preusmeritev na nekoga drugega, ki spet pove nekaj svojega. Najbolj pa so se vsi sklicevali na ta zakon, ki so ga črtali konec decembra 2009. Pa še odgovor: veste koliko staršev ima iste težave ampak vam žal ne moremo pomagati. JAz bom morala otroka izpisati, ker rabim denar za hrano.
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 18.3.2010 14:30:36
|
|
|
|
nikki1
|
Zvezdica, kot sem napisala, je izguba zaposlitve razlog za upoštevanje trenutnega stanja. Dokler imaš nadomestilo, se višina bruto nadomestila, s koeficientom rasti plač znižana na leto 2008, šteje v dohodek družine. Ko pa se nadomestilo izteče, se na osnovi dokazil upošteva, da si iskalka zaposlitve, in se plače seveda ne upoštevajo (upoštevajo se morebitni drugi dohodki, ki so razvidni iz podatkov, ki jih posreduje davčna). LP
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 19.3.2010 9:33:06
|
|
|
|
pupika
|
zvezdica Kako ti niso upoštevali, da si ostala brezposelna. Ko sem jaz ostala brezposelna in ko sem se prijavila nazavod, sem nesla, na občino fotokopijo prijave na zavod, potem kasneje pa še višino nadomestila in po 3 mesecih se mi je znižalo za 2 plačilna razreda. Letos so mi pa gledali zaradi tega samo povprečje 3 zadnjih plač, ker sem bila leta 2008 en mesec prijavljena na zavodu in banda mi je sedaj lahko gledala zadnje tri plače, in v tem času sem ravno dobila kar visoko stimulacijo in padla v višji razred, koot sem bila lansko leto.Tak, da vstrajaj, če ne pa se obrni na višje institucije.
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 20.4.2010 16:07:33
|
|
|
|
Barbara_L
|
Še moje vprašanje (mogoče malo izven konteksta): ali se v kateri od občin upošteva za znižanje plačila vrtca, če imata oba starša kredit za nepremičnino?
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 20.4.2010 18:52:40
|
|
|
|
KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L Še moje vprašanje (mogoče malo izven konteksta): ali se v kateri od občin upošteva za znižanje plačila vrtca, če imata oba starša kredit za nepremičnino? Ne verjamem, kratkomalo skorajda ni staršev, ki ne bi bilo vsaj malo zakreditirani. Zakon je za vse enak, vloge pa tudi.
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 21.4.2010 10:59:31
|
|
|
|
zimbra
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L Še moje vprašanje (mogoče malo izven konteksta): ali se v kateri od občin upošteva za znižanje plačila vrtca, če imata oba starša kredit za nepremičnino? Ne verjamem, kratkomalo skorajda ni staršev, ki ne bi bilo vsaj malo zakreditirani. Zakon je za vse enak, vloge pa tudi. Za dve občini vem (Ljubljana in Nova Gorica), da sta pred kakim letom upoštevali kredit za stanovanje (ne pa drugih kreditov). V bistvu so od dohodkov odbili kredti in upoštevali samo dejanske dohodke.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.4.2010 15:20:54
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 21.4.2010 20:32:57
|
|
|
|
lenca1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L Še moje vprašanje (mogoče malo izven konteksta): ali se v kateri od občin upošteva za znižanje plačila vrtca, če imata oba starša kredit za nepremičnino? V Ljubljani se upošteva samo stanovanjski kredit, ki je bil porabljen za osnovno reševanje stanovanjskega problema (se pravi za nakup nepremičnine), ne pa tudi stanovanjski kredit namenjen za adaptacijo. Midva imava oba stan.kredit, upoštevali so pa samo njegovega, ki je bil namenjen za nakup, mojega pa ne, ker je bil namenjen adaptaciji. Da upoštevajo znižanje plačila vrtca pa morate biti prijavljeni na tem naslovu nepremičnine, za katero ste vzeli kredit. Nam so znižali za en plačilni razred.
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 22.4.2010 12:19:30
|
|
|
|
Barbara_L
|
@lenca1, hvala za odgovor. Midva imava za nakup nepremičnine, tako da se bom pozanimala na občini in sporočim, kako je pri nas. Upam na najboljše!
|
|
|
|
RE: Plačilo vrtca in kriza! 22.4.2010 13:15:23
|
|
|
|
Barbara_L
|
Krška občina nima tega.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?