|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprememba v apetitu
25.2.2010 16:31:05   
Oren
Naša pupika je stara 6 tednov in tehta 3,3kg(rodila se je z 2,3kg) in se ji je poslabšal apetit. Še prejšnje dni je spila 90ml na obrok zdaj pa tam nekje okrog 60ml do največ 70ml pa še to se mučim da spravim v njo. Malo sicer kašlja ampak so mi rekli pri pediatru ko so ji vzeli kri da zgleda da je vse vredu in da ni videti bolana. Ima katera kakšne podobne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprememba v apetitu
25.2.2010 21:18:55   
misamuk
Po moje vse OK. Pri nas je variirala popita količina tudi po 50% (danes 100ml, jutri 50ml).
Ti pa globoko priporočam, da nehaj gledat ml. Jst sem si zagrenila prvih 6 mesecev materinstva s tem in imam še danes travme.
Verjemi me (jaz tega nisem verjela drugim), da se otrok ne bo izstradal. Če je karkoli zdravstveno narobe pa neječnost NE BO edini znak.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sprememba v apetitu
25.2.2010 22:42:08   
vanilla
Se strinjam z misamuk. Jaz si še zdej grenim življenje s prehranjevalnimi forami naše punce (stara 10 mesecev). Če zdaj pogledam za nazaj, so to samo obdobja neješčnosti... o tem tudi Tanč na MON dosti piše. Pride kak teden, tudi do 10 dni, ko pojejo občutno manj... Naša je takrat, ko je še bila na mleku imela razna obdobja:
- pojedla 50% manj in to za vsak obrok po nekaj dni
- preskakovala obroke
- ni in ni hotela zagrabit cuclja, se "kregala", brcala in krilila na vse strani in ni zagrabila. Če že je, je malo popila in se obračala vstran. Trajalo nekaj dni, minilo.

Jaz sem bla čist ob živce ob vsakem takem izpadu. In to verjetno samo zato, ker se je rodila z 2770 in so me že v P napsihirali s to težo in hranjenjem in sem bila vedno obesedena, da bo ja dovolj pojedla.

Zdaj ko smo na GH ima ful fore... in se tudi dostikrat sekiram... Ampak že manj, ker pa je gibčna sto na uro in ni sekunde pri miru. Pri hrani pa je hecna: če jo kaj razburi, če je veliko ljudi okrog, če je v novem okolju  -  takrat ne bo jedla.

Niti lakote nikoli ne kaže oz. zelo redko. Če bi jo pustila, bi bila verjetno sposobna cel dan bit brez hrane brez da bi sploh opazila.


Zato ti svetujem, da se ne obremenjuješ z mililitri, saj to so razna obdobja in otrok bo spil in pojedel toliko kot rabi. In če bi blo res kaj narobe, bi se to pokazalo tudi drugače, kot pravi misamuk.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sprememba v apetitu
26.2.2010 9:23:21   
Oren
Najlepša hvala za odgovore, sem si kar oddahnila. Pojmna nimam kak deluje toti apetiti pri takih malih, po moji logiki bi vedno hteli več pit in potem sem čist zaskrbljena. Mene so tudi prestrašli v porodnišnici ker se je rodila mesec prej pa še 2360g je imela da mora jest vedno isto, nič pustit v steklenički...da jo moram zbujat dokler ne pridema do 3kg.In potem si čist prestrašen ko ne moreš spravit v njo željene količine. Bom se poskušala sprostiti in pač koliko bo spila bo spila.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sprememba v apetitu
26.2.2010 14:15:21   
misamuk
Oren, naša se je rodila 3 tedne prej, s 2850. prvi teden je bila samo na flaški (ni bilo mleka), nato sva se začele dojit in sva kombinirali vse do napolnjenega 4.meseca (ko je imel povhn kufer dojke in se je odstavilauser posted image ).
In ker sem bila tudi jaz napsihirana s temi ml, sem tehtala vsak podoj in merila vsako flaško !!!!!user posted image user posted image NIKOLI VEČ, prisežem, nikoli več. In sem travmirala, jokala, če je namesto 90ml pojedla 70ml.
Tvoja je v 6 tednih dobila gor 1 kilo. Torej, NIMAŠ SE ZA KAJ SEKIRAT. Tudi, če kakšne mesec dobi gor samo 400g, se še vedno nimaš kaj za sekirat. Pri kolegici je mali en mesec dobil gor samo 200g, pa niso nič komplicirali. Samo, da teža ne pada. To je to.
Zatorej ti res še enkrat polagam na srce, NE GLEJ MILILITROV. Meni so vsi pojasnjevali, da otrok ni robot, ki bi pri vsakem obroku pojedel do ml isto, pasi nisem mogla tega vbit v glavo. Upam, srčno upam, da bo tebi uspelo.
Drugače sem jaz našo prvih 14dni zbujala samo podnevi na 3h, da je jedla (bila hud zaspanček), ponoči sem jo pustila. Od takrat je vsaj dobila krasno rutino hranjena user posted image
Drži se, pozabi mililitre in uživaj.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sprememba v apetitu
26.2.2010 21:39:44   
inč
user posted image ...hojla

o ja tudi mi vemo ka je to štetje mililitrov...groza
naša punca popapa enako količino mleka kot pri rojstvu...nikakor in nikakor ni hotela jest...sva z mojim probala na tiisoč nacinov...še zdej se mi meša...
zdej je pršla v fazo ko poje sm 50ml, pa še to mora moj plesat zraven...pol ji dam pa še kakih 100ml na žličko, ki sva jo uvedli pri 3. mesecih pa kr lepo papa...flaše pa vidt ne sme (zdaj jih ima 5m)...tamala ma take scene.
pri 4. mesecih sem začela uvajat GH in tamala ne more dočakat...le to ji dam pred spanjem...kr veliko popapa 150-200ml...
ampak čist noben dan ni enak...jst se še zdej kdaj zasikiram...pol se pa moj poheca "poglej kako se je naša punca zredila"
drugače je pa tudi že pojedla manj kot 400ml na dan...sedaj pa nekje okoli 600-700...ampak skoraj vse na žličko...sva se zdej tako lepo zverzirali...popapava v 10min....
tako je to pri nas....

papa

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sprememba v apetitu
27.2.2010 14:13:57   
misamuk
Inč, naša je tudi raje mleko jedla po žlici kot iz flaškeuser posted image . In GH mlati kot nora, že takoj od začetka. Sedaj ko ima že 4 mesece GH, se je malo omehčala pri flaški in zjutraj in zvečer popije neko normalno količino (recimo 150ml). Do uvedbe GH je bila pa muka, ti rečem. Meni so se vsi angeli prikazali, ko je začeli tako veselo jest po žlici.

(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sprememba v apetitu
28.2.2010 17:28:15   
Oren
Joj, kak je fajn prebrat da se ne rabim sekirat... Pa zdaj sem se že malo pomirila,si mislim da tak pije moje mleko(si ga črpam) in koliko hoče bo že pojedla dokler gre gor s težo moram pač sprejet da ne more vedno isto pojest. Hvala vsem za odgovore, sem bolj sproščena:)

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?