naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Zdaj si me spomnila, Naja, na "dogodek", ko je moj g. Mož praznoval svoj 30. rojstni dan. Takrat smo tudi živeli v bloku (čeprav v pol manjšem, kakor sedaj) in imeli smo še to srečo, da je bil blok takorekoč upokojenski. Mi smo bili najmlajši v bloku (kot samostojni stanovalci), zadnji, ki smo se priselili v blok in za dodatek še edini balkanci - čudovite predispozicije za lep sprejem, torej . Ampak 30. rojstni dan je pa pač treba praznovati tako, kakor se spodobi, pa sosedje gor ali dol. Bili smo toliko korektni (čeprav tam hišnega reda v tej točki ni nihče upošteval), da smo obesili na oglasno desko listek, da bomo "nekoliko bolj glasno" praznovali. Ta "nekoliko bolj glasno" pa se je potem izšel tako, da je prišlo 20 ljudi v 2-sobno stanovanje (v roku treh ur so prihajali in odhajali) in vsi so bili "samo malenkost bolj glasni", ko so se pogovarjali med sabo, saj je bilo pač treba preglasiti glasbo . Vsa čast sosedom, da so to pozno v noč tolerirali (ampak saj so bili vsi nekoč stari 30 let, njihove navade glede praznovanj me pa prav nič ne zanimajo, sorry), ampak najbližji sosedi je pa ob 02:30 ponoči počil živec (saj jo še kar razumem, no) in je prišla na vrata z besedami, da je sicer prebrala obvestilo na oglasni deski, ampak kar je preveč, je pa preveč in da če ne bomo nehali, bo poklicala policijo in obvestila lastnika stanovanja. Najbrž bi bilo vse OK, če ne bi vrat odprl ravno moj g. Mož, ki je bil po neznani količini Jack Danielsa ravno v pravem elementu za takšne ljudi, ki bi samo poskušali pokvariti njegovo praznovanje. Najbrž sem si za do smrti zapomnila njegove besede, preden je ubogi sosedi zaloputnil vrata pre nosom:"Poščijem se nate, na gazdo in na kiflce!" No, ja, ni bil ravno kulturen, no, ga ne zagovarjam, ampak mi smo takrat crkavali od smeha. Policije in ghazde seveda ni bilo. Moj trenutni repertoar za sosede: www.youtube.com/watch#playnext=1&playnext_from=TL&videos=z35vKA6SUC0&v=SP0bL5C9ucI za komad Uff, pošlji tega tvojga k meni, JD, Chivasa, vodke in tega mam še od žurke dost, pol mu pa še soseda pošljem ... No, moram pa rečt, da za najino žurko so bli pa uvidevni, čeprav sem mela občutek, da jih ni blo doma (točno teh k zdej težijo) Je bil kr vornk žur na 25 m2 (v dnevni) 25 ljudi, eden od teh s kitaro ... Prvi poljubac in Bolje biti pijan nego star je itak cel naselje poslušal, tko da moram rečt, da so bli tisto noč pa res vsi uvidevni ...
|