Vijoličarka
|
Ja, meni se zdi to brezobzirno. Nimamo vsi enakega glasbenega okusa, predvsem pa je treba vedeti, da sosedje, sploh tisti oddaljeni, slišijo v glavnem samo base in basi znajo udarjati v glavo kot kladivo. Ni dobro za živce. Ata je pač presenetila in vznevoljila brezobzirnost, da sploh nista pomislila, da morda ostali pa ne uživajo, tako kot vidva. Pa ustrašil se je, da bo zdaj moral cele dneve to prenašati. In je nastopl nasilno, ker se mu je zdelo, da s 'prosim' ne bo daleč prišel, da ga ne bosta upoštevala. Meni niti na misel ne pride, da bi druge poslijevala s svojim glasbenim okusom. Na misel mi ne pride nažigati. Kar se tiče spodnje sosede, ki jo baje 'ne moti'. Ljudje se dostikrat bojijo zameriti, pa se za kom skrijejo. Čisto mogoče, da gre v resnici njej to še bolj na živce, kot atu, ampak ker se je ata izpostavil, se njej ni treba, imela bo mir in v dobrih odnosih bo s tabo. Zame nabijanje 'glasbe' ni enako kot vsakdnaji zvoki. Mene čisto nič ne motijo zvoki iz kopalnice, pralni stroj, tek po stopnicah, pa če se otroci zmerno igrajo. Ne pričakujem, da bodo ljudje imeli otroke pribite na kavče, pričakujem pa, da v stanovanju ne bodo ravno igrali košarke. Sama se trudim, da sem čim manj moteča in isto pričakujem tudi od drugih. Tudi sama imam včasih rada glasno muziko in za te potrebe sem si omislila brezžične slušalke. In tako veselo uživam, toliko bolj ker vem, da s tem nikogar ne spravljam ob živce.