|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plodovnica
21.2.2010 19:59:24   
natasarobi
Pozdrav!

Mene zanima kako veš, da ti odteka plodovnica? Verjetno težko pa vendarle, kako se vam je dogajalo in kdaj.  Jaz imam izcedke že od prej, pred nosečnostjo, včasih več včasih manj. Tudi med nosečnostjo je tako, včasih toliko, da sem čisto mokra, prdvsem kadar mi je vroče. Še vedno je bilo na Uz rečeno, da je plodovnice primerno, sedaj po AC sem pa malo nervozna (od AC minilo že5 dni; prve dne ni bilo nič opazit, mogoče 1x) ker ne vem, če bi res lahko prepoznala razliko - se mi zdi, da od prej ni bistvene razlike.

Rečeno je bilo, da lahko odteka po kapljlicah - samo kako opaziš? Jaz včasih, ko čutim izcedek grem na Wc pa je samo mokro, pa se kasneje prikaže rumena barva in ko se posuši se vidi , da je gosto.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plodovnica
21.2.2010 21:37:33   
legenda_m
hm men je zadnjič rekla g (k sm jo tud vprašala če mi slučajn plodovnica odteka, k sm tok mokra) da če bi mi slučajn odtekala da bi se pojavl tud krči...

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2010 21:39:26   
buškolinka
meni je bilo po AC rečeno, da bom vedela, da mi voda odteka v primeru, da bi imela že stegna mokra

mislim pa, da je to enako, kot če ne bi mogla zadrževati vode (ki ni nič gosta) in bi imela občutek, kot da si se polulalauser posted image

pravzaprav pa tudi sama ne vem točno, ker sem prvič user posted image in po AC nisem imela nobenih zapletov user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2010 10:50:17   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: legenda_m

hm men je zadnjič rekla g (k sm jo tud vprašala če mi slučajn plodovnica odteka, k sm tok mokra) da če bi mi slučajn odtekala da bi se pojavl tud krči...

To ne drži! Meni je začela odtekati v 39. tednu...teklo je kar precej, vendar krčev nobenih, niti vztavljeni gel v por. ni hotel vzpodbuti krćev, tako da...če sumiš na plodovnico je najbolje ito na testiranje v por.

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2010 11:15:31   
divans1
Zakaj pa vstavijo za gel, da pospešijo krče?

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2010 15:23:33   
Zvezdici
Jaz sem tudi ravno danes na pregledu spraševala glede plodovnice. In je rekla, da tudi če ti na začetku malo odteče, da bi se tekom dneva pokazalo še več vode, ter da bi vedele in bi bila sigurno čisto mokra saj ne neha teči v trenutku.
Upam, da to drži, ker imam tudi sama skrbi glede odtekanja user posted image .

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2010 18:24:07   
oton
Meni je dva dni bred PDPjem popoldne počasi pričela odtekati plodovnica. Zgledalo pa je takole: kot da bi se polulala, ampak nisem mogla ustavit. In tega ni bilo tako veliko, toliko da sem si dala dnevni vložek in ko se je ponovno zgodilo sem ga mogla zamenjat in še enkrat in še enkrat....Ko sem naslednji dan prišla v porodnišnico - še vedno brez krčev ali popadkov in samo 2 prsta odprta, me pameten gin. vpraša če ni slučajno urin?? Haloooo....plodovne vode res ne moreš kontrolirat in samo gre, pri meni v manjši količini. In končno ugotovijo da mi pa res uhaja in še vedno počasi plodovna voda in mi predrejo mehur, no takrat se pa je začelo user posted image user posted image user posted image

Sem pa tudi jaz bila na amniocintezi in mi ni zaradi tega niti malo odtekala plodovna voda

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2010 18:45:27   
natasarobi
amniocintezi in mi ni zaradi tega niti malo odtekala plodovna voda

Težava je v tem, da jaz tudi ne vem ali gre za plodovnico ali za povečan izcedek/urin ali pač kakrkoli. Bi rekla, da je vse ok, ampak če si kar močno moker je pa vprašanje zakaj gre. Občutek imam, da je itak vse ok, ampak prva AC ter tretja nosečnost (dve se žalnista izšli), tako, da se prvič srečujem s tem. Ok, poznam občutek kako je ko ti predejo mehur, ne vem pa ali je možno,da samo plodovnica oteka -a ne vem, če bi prepoznala občutek (verjetno ja, če je to večja količina na enkrat, če je to pa po kapljicah, na vsake toliko pa res ne vem, če bi vedela).

Sem klicala v porodnišnico pa mi je rekla, da naj počivam, pa naj vložek dam (ne dnevni), jaz pa z vsemi vložki always z gelom ki vso tekočino spremenijo v gel - kako veš potem koliko je mokro  user posted image   Očitno sem smotana, pa panična, da ne bi bilo kaj narobe, po drugi strani bi pa res rada vedela kako to lahko določiš. Mi je pa itak toliko vroče, da sem vsa mokra, pa še cele dneve sedim za pisalni mizo, pol te pa še kdo razkuri.... 

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2010 18:52:25   
aprilčica07
natasarobi: da boš bolj mirna, se pojdi pokazat k svoji dr..user posted image user posted image user posted image user posted image jst nevem kako je ko ti voda odteka počasi (obakrat so mi pač mehur predrli), tako, da ti ne vem kaj drugega svetovat. Sem bla v drugi nosečnosti na amniocentezi, pa ni blo nobenih zapletov.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2010 19:42:38   
Sulfinija
Meni je en teden odtekala po kapljicah in taka sluz je bila vmes prozorna preden sem šla rodit je kar teklo,teklo vse okoli je bilo mokro vendar brez vsakega krča in popadki so še začeli šele po treh urah,ko mi je odtekla plodovnica.

LP mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2010 19:55:21   
natasarobi
Sulfinja - In kako si čutila/opazila to otekanje po kapljicah? Kako si vedela, da je to plodovnica?

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2010 21:02:31   
palas
Meni se je začelo tako, da sem ponoči čutila krče, vendar sem si rekla "ah sej ni nič". Čez par minut pa bum. Odtekla voda. Občutek kot da bi lulala, vendar ne moreš ustavit tud če si še tako želiš. 

* Od 17.1.2008 naju osrečuje Leon *
*3.4.2010 je Leon postal starejši bratec Evi*

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Posvojitev
Vitaebella

Če sami ne bi mogli imeti otrok, bi se s partnerjem odločila za posvojitev?

Da (59%)

Ne (5%)

Ne vem (31%)

Odšla bi vsak svojo pot (2%)

Sva že posvojila (0%)

Nič od naštetega (3%)

Število vseh glasov: 439

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!