|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako prepričat 18 mes., da mora jesti
22.2.2010 10:18:59   
Metuljček Cekinček
Očitno je, da ima tvoja malčica psihični odpor do hrane. Zato boš verjetno morala narediti nekaj na tem področju.

Imam malo "čuden" predlog, ki je pri nas deloval na enem drugem področju. Naš metuljček je imel fazo, ko ga je bilo blazno strah teme oziroma pošasti. Ni mogel sam zaspati, ponoči se je zbujal in jokal. Nobene knjigice, nobeni pogovori, nobena nočna lučka, nobena racionalizacija ni pomagala.

Potem sva z možem tuhtala, kako bi se lahko spustila na njegovo raven razmišljanja in pomagala premagati njegov strah. V trgovini sem kupila bleščice in sva sinu povedala, da je to čarobni prah, ki ne spusti pošasti v njegovo sobo. Potem smo prah potresli po oknu, vratih, balkonu, da pošasti ne bodo mogle v sobo. In od tistega dne naprej je ok. Še sama sem bila presenečena, da je delovalo.

Predlagam, da probaš kaj podobnega s tvojo malčico. Da posuješ hrano s čarobnim prahom, da ji poveš, da je ta hrana samo za princeske ali kaj podobnega. Ne vem, kaj bi zanimalo tvojo 18-mesečnico in na kakšen način ji lahko razložiš, da bo razumela.

Ideja je morda res malo čudna, ampak če si že toliko stvari probala, pa daj še to.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.2.2010 14:25:22   
galt
Moj mali navihanc je star 17mesecev in je zelo neješč. Dopoldan ima ponavadi skoz zaprta usta, da mu ja ne bi slučajno kaj uletelo v usta :). Zelo malo je, poskušam mu pripravit raznolično hrano, da bi vsaj kja drugega poizkusil, pa se ne da. Počasi pridobiva na teži, ampak za svojo velikost ima zeloo premalo kg, me je kr strah kaj bo rekla naslednji mesec P. Ko jema mora imeti pravo zabavišče okoli sebe, da usta odpiira. Zdaj že tudi sam trenira z žlico in vilico ampak, ko se odloči da ne bo več ne odpre ust za nič na svetu. Ga lahko pustim pol ure za krožnikom, če bo kaj sam dol vzel, pa se nič ne zgodi. Včasih se mi zdai da samo za štedilnikom stojim pa kuham, kuham , kuham, pa ni nobenega učinka. Še sladkarije mu ne grejo v rit :)Ta njegova neješčnost pa se je začela od treh mesecev dalje, ko ni več pridobival na teži tako kot bi moral, pa tudi dosti manj mleka je popil. Od takrat naprej se ubadam z njegovo težo. Strah me je samo zaradi tega, ker je imel pri 9m premalo železa, drugače je zdrav, nič kašlanja, vročine, smrkanja, ... Upam da ga čimprej mine pa da začne vredu jest. No tako informativno pri enmu letu je bil velik 80 cm in težek 8200g. velik suhec

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
22.2.2010 15:06:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 28
22.2.2010 15:25:35   
Metuljček Cekinček
Ja, moj metuljček je bil takrat star 2 leti in pol, tako da so takrat raznorazne finte najbolj prišle v poštev. Moja metuljčica je zdaj stara 18 mesecev in jo čarobni prah verjetno ne bi prepričal. Sem pa skoraj prepričana, da bi se lahko z njo zdilala, če bi ji obljubila, da bo potem lahko oblečena v pikapoko. To je namreč bila za maškare, ampak jo od srede januarja moram vsaj enkrat tedensko obleči v kostum pikapolonice, ker ji je to tako zelo všeč (za doma seveda). Se prav bojim, v kateri knjigici se bo pojavila slika pikapolonice, ker potem smo za tisti dan pečeni.

Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
22.2.2010 15:38:08   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 30
22.2.2010 16:23:29   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1

kaj pa, če vmes gleda risanke? se igra na mizi z igračkami, gleda knjigico, ti jo pa hraniš? pa recimo hrenovke - če jo olupiš, da ostane samo mehko, tudi ne bo zmlela?

jaz sem ji včasih, ko je bila majhna, recimo ponudila liziko, ker ji je bila zanimiva, pa ko je zanjo oprla usta, sem hitro dala notri žličko kosila, kadar ni hotela jesti. je pa res, da je blo zmiksano tudi...

ad2- vse sprobano, ampak ne pali
ad2- na podobno foro jo tudi še danes dobim, vendar je vedno bolj zvita in tako kot jaz njo, je tudi ona pogruntala mene, kaj nameravam in jo vedno redkeje dobim na forouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Predlagam, da probaš kaj podobnega s tvojo malčico. Da posuješ hrano s čarobnim prahom, da ji poveš, da je ta hrana samo za princeske ali kaj podobnega. Ne vem, kaj bi zanimalo tvojo 18-mesečnico in na kakšen način ji lahko razložiš, da bo razumela.

Ideja je morda res malo čudna, ampak če si že toliko stvari probala, pa daj še to.

bomo prilagodili in poskusili, izgubit res nimamo kaj...sicer je tudi naša še premajhna za dojemanje nagrad/pohval/trikov, ampak ji bom pa npr. v zmešan krompir in zelenjavo, kake ribice (slane) notri stresla in jih bova lovili, vmes pa upam da bo pozabila, da še kaj pade v ustauser posted image

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
23.2.2010 10:46:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Sex
urska*

Kako ste se počutili med sexom??

super (53%)

slabo (5%)

pasalo mi je (29%)

zanosila sem (14%)

Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!