|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rizična umetna
15.2.2010 22:26:26   
športnica
punce živjo,

katera ve, kakšen je odstotek rizičnih nosečnosti v primeru umetne oploditve? je to pogosto? od česa je odvisno? kolikor sem jaz brala, je skoraj vsaka tretja na bolniški od začetka, je to res? kaj pa v primeru dvojčkov, trojčkov? te prej pošibajo na bolniško?

tnx
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rizična umetna
16.2.2010 7:42:07   
kajsica
Sama nosečnost pri izventelesni oploditvi običajno ni bolj rizična kot nosečnost po kateri zanosiš po naravni poti.

Vendar ker te stimulirajo, si napihnjen, poleg tega je tukaj punkcija, ki je precej invaziven poseg za telo (samo v MB jo delajo pod narkozo, ostalo na živo). Vse ostalo pa je odvisno od tebe. Na GK priporočajo bolniško od punkcije in še 3 dni po ET, če jo želiš imet več se dogovoriš s svojim osebnim zdravnikom. Se pravi da veliko zavisi od tebe in tvoje narave dela. Jaz zase vem, ker sem imela še blažjo obliko hiperstimulacije, da nisem mogla sedet 8 ur in kasneje v začetku nosečnosti imela probleme z vrtoglavicami in bruhanjem.

Koliko celic ti ustavijo je odvisno v večini od tvoje starosti, meja je tam nekje 35 let za 2 lepa zarodka, obstajajo pa tudi izjeme. Tri celice pa ti nikakor ne vstavijo, da bi imela trojčke, bi se tvoje celice morale naknadno deliti.

Je pa tudi res. da ni nujno, če ti vstavijo 2 celici, da se obe obdržita. Lahko se, lahko je samo 1 ali pa tudi nobena. To je pa igra na loto. To da greš na izventelesno oploditev še samo po sebi ne pomeni uspeha v prvem krogu, čeprav si ga vse želimo.

Dvojna nosečnost je pa že sama po sebi bolj rizična kot enojna in te zaradi tega zdravniki bolj spremljajo in te tudi dajo na bolniško in tudi pri enojni nosečnosti, te lažje pošibajo v bolniško, ker pa le malo gledajo na to kar si dal skozi. Ni pa nujno.....kakor sama želiš in odvisno od tvojega počutja.

Upam da sem ti z odgovorom vsaj malo pomagala in želim ti, da ti uspe v prvem krogu!

Vso srečo.

Živiš lahko na 2 načina. Lahko se pretvarjaš, da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. (Albert Einstein)

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2010 9:00:04   
koala
Jza sem zvedela da imam "rizično" nosečnost šele v 35-tem tednu, pa še to sem čisto slučajno prebrala na izvidu CTG_ja. Nosečnost pa je potekala popolnoma brez komplikacij.
Drugače pa so meni na GK v LJ takoj priporočali bolniško do konca nosečnosti čeprav sem zanosila v prvem oskusu z senim zarodkom.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2010 7:08:02   
športnica
kajsica in koala res najlepša hvala za odgovor. veš da pomaga. vsaka info je dobrodošla ker sem nova v tem. tudi vama želim VELIKO VELIKO SREČE
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2010 8:27:21   
koala
športnica tii kar vprašalj če te bo še kaj zanimalo. Pa srečno če si šele v postopku.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.