Rizična umetna (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

športnica -> Rizična umetna (15.2.2010 22:26:26)

punce živjo,

katera ve, kakšen je odstotek rizičnih nosečnosti v primeru umetne oploditve? je to pogosto? od česa je odvisno? kolikor sem jaz brala, je skoraj vsaka tretja na bolniški od začetka, je to res? kaj pa v primeru dvojčkov, trojčkov? te prej pošibajo na bolniško?

tnx

kajsica -> RE: Rizična umetna (16.2.2010 7:42:07)

Sama nosečnost pri izventelesni oploditvi običajno ni bolj rizična kot nosečnost po kateri zanosiš po naravni poti.

Vendar ker te stimulirajo, si napihnjen, poleg tega je tukaj punkcija, ki je precej invaziven poseg za telo (samo v MB jo delajo pod narkozo, ostalo na živo). Vse ostalo pa je odvisno od tebe. Na GK priporočajo bolniško od punkcije in še 3 dni po ET, če jo želiš imet več se dogovoriš s svojim osebnim zdravnikom. Se pravi da veliko zavisi od tebe in tvoje narave dela. Jaz zase vem, ker sem imela še blažjo obliko hiperstimulacije, da nisem mogla sedet 8 ur in kasneje v začetku nosečnosti imela probleme z vrtoglavicami in bruhanjem.

Koliko celic ti ustavijo je odvisno v večini od tvoje starosti, meja je tam nekje 35 let za 2 lepa zarodka, obstajajo pa tudi izjeme. Tri celice pa ti nikakor ne vstavijo, da bi imela trojčke, bi se tvoje celice morale naknadno deliti.

Je pa tudi res. da ni nujno, če ti vstavijo 2 celici, da se obe obdržita. Lahko se, lahko je samo 1 ali pa tudi nobena. To je pa igra na loto. To da greš na izventelesno oploditev še samo po sebi ne pomeni uspeha v prvem krogu, čeprav si ga vse želimo.

Dvojna nosečnost je pa že sama po sebi bolj rizična kot enojna in te zaradi tega zdravniki bolj spremljajo in te tudi dajo na bolniško in tudi pri enojni nosečnosti, te lažje pošibajo v bolniško, ker pa le malo gledajo na to kar si dal skozi. Ni pa nujno.....kakor sama želiš in odvisno od tvojega počutja.

Upam da sem ti z odgovorom vsaj malo pomagala in želim ti, da ti uspe v prvem krogu!

Vso srečo.

koala -> RE: Rizična umetna (16.2.2010 9:00:04)

Jza sem zvedela da imam "rizično" nosečnost šele v 35-tem tednu, pa še to sem čisto slučajno prebrala na izvidu CTG_ja. Nosečnost pa je potekala popolnoma brez komplikacij.
Drugače pa so meni na GK v LJ takoj priporočali bolniško do konca nosečnosti čeprav sem zanosila v prvem oskusu z senim zarodkom.

športnica -> RE: Rizična umetna (17.2.2010 7:08:02)

kajsica in koala res najlepša hvala za odgovor. veš da pomaga. vsaka info je dobrodošla ker sem nova v tem. tudi vama želim VELIKO VELIKO SREČE
[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

koala -> RE: Rizična umetna (17.2.2010 8:27:21)

športnica tii kar vprašalj če te bo še kaj zanimalo. Pa srečno če si šele v postopku.

Stran: [1]