|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prenos dela dopusta za nego otroka v obliki d...
10.2.2010 20:23:12   
Stefka
Živjo,

zanima me sledeče - če slučajno katera pozna ta primer:

Imela bom tretjega otroka (doma imam že dva mlajša od 8 let) in bom iz tega naslova avtomatsko upravičena do podaljšanja dopusta za nego za 30 dni.
Ker zakon o starševskem varstvu omogoča tudi prenos dela dopusta za nego do otrokovega mislim da 7. leta starosti in tudi koriščenje dela dopusta za nego v polni ali delni odsotnosti z dela je

moje vprašanje:

1. Ali je že katera prenašala del dopusta za nego na kasnejši čas? Kdaj želijo točne datume? Že ob prvi oddaji papirjev?

2. Ali je že katera koristila dopust za nego v obliki delne odsotnosti z dela? Ali je v tem primeru recimo 1 mesec polne odsotnosti potem enako 2 mesecema odsotnosti za 4 ure? Kako v tem primeru uveljavljaš nadomestilo?

Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Finta je v tem, da bi lahko naslednje poletje koristila dopust, potem z jesenjo pa začela delat po 4 ure. Za tisti del plače, ki bi mi zaradi tega izpadel bi rada koristila preostal dopust za nego, ki ga ne bi koristila prej med poletjem (ker bi v tem času lahko koristila dopust).
Za vsak nasvet se vnaprej zahvaljujem.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prenos dela dopusta za nego otroka v obli...
11.2.2010 6:48:56   
Dashenka

1. Ali je že katera prenašala del dopusta za nego na kasnejši čas? Kdaj želijo točne datume? Že ob prvi oddaji papirjev?
Sem sem prenesla, ob oddaji parpirajev le navedeš, da dopusta za nego ne boš v celoti koristila in da boš zadnjih 75 koledarskih oz 52 delovnih (ali po želji manj) koristila do otr 8 leta starosti.

2. Ali je že katera koristila dopust za nego v obliki delne odsotnosti z dela? Ali je v tem primeru recimo 1 mesec polne odsotnosti potem enako 2 mesecema odsotnosti za 4 ure? Kako v tem primeru uveljavljaš nadomestilo?
To ne vem, jaz namreč delam na "full" pa še čezuser posted image

< Sporočilo je popravil Dashenka -- 11.2.2010 6:49:45 >

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2010 21:10:10   
Stefka
Živjo,

če bi slučajno kakšno zanimalo: lahko se prenese del dopusta za nego in se koristi kasneje - lahko se ga koristi tudi kot delno odsotnost, ampak seveda je finta - dobiš le delno nadomestilo in enak čas, kot če bi ga koristil kot polni delovni čas.
Po domače, 30 dni je še vedno 30 dni, le denarja je manj, tako da častiš državi del svoje porodniške.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2010 15:31:54   
itata
lepo si to razložila. je ena kolegica to naredila pa mislim, da se ne splača...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.