Stefka -> prenos dela dopusta za nego otroka v obliki delne odsotnosti (10.2.2010 20:23:12)
|
Živjo, zanima me sledeče - če slučajno katera pozna ta primer: Imela bom tretjega otroka (doma imam že dva mlajša od 8 let) in bom iz tega naslova avtomatsko upravičena do podaljšanja dopusta za nego za 30 dni. Ker zakon o starševskem varstvu omogoča tudi prenos dela dopusta za nego do otrokovega mislim da 7. leta starosti in tudi koriščenje dela dopusta za nego v polni ali delni odsotnosti z dela je moje vprašanje: 1. Ali je že katera prenašala del dopusta za nego na kasnejši čas? Kdaj želijo točne datume? Že ob prvi oddaji papirjev? 2. Ali je že katera koristila dopust za nego v obliki delne odsotnosti z dela? Ali je v tem primeru recimo 1 mesec polne odsotnosti potem enako 2 mesecema odsotnosti za 4 ure? Kako v tem primeru uveljavljaš nadomestilo? Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Finta je v tem, da bi lahko naslednje poletje koristila dopust, potem z jesenjo pa začela delat po 4 ure. Za tisti del plače, ki bi mi zaradi tega izpadel bi rada koristila preostal dopust za nego, ki ga ne bi koristila prej med poletjem (ker bi v tem času lahko koristila dopust). Za vsak nasvet se vnaprej zahvaljujem. Lp
|
|
|
|