|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate
7.2.2010 10:21:58   
manna
Tudi jaz sem že hotla enkrat odpret podobno temo; midva nabirava toliko krame da ni za verjet. In na žalost dostikrat sama to kupiva, v dobri veri da nam bo prišlo prav. Morda sva bolna?!
V tem stanovanju živiva šele 3 leta, pa imava pooooolno enih bedastih navlak, ki jih ne potrebujeva. Ampak gre za take stvari, ki jih dejansko nimam kam odpeljat; majhno kovinsko stojalo za kdovekaj, stare zasušene akvarel barve, podstavke, lesene okrasne zadeve, vazice, lončke, košarice za nevemkaj, pet etuijev za očala, ena usnjena rokavica (kje je druga?), stare revije, majhna steklenička z nekim domačim zeliščem in podobno sranje, skledice, prazne posodice za začimbe, da ne govorim o raznih kuhinjskih malih aparatih ki se prašijo na pultu ker jih ne rabiva,... ma ni da ni. Obup!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.2.2010 10:33:32   
Tanja55
Joj Manna tole me je pa nasmejalo user posted image , sej tebi verjetno ni smesno sam mene pa tolk na mene spomni, ene 10 let nazaj. Pol sem pa zacela potovat in stanovat v tini mini sobah, garsonjerah itd...pa ugotovila, da mam dost en mikser, dve kozici, en pekac, dva kroznika, eno salco in en kozarec pa skuham cist vse in specem vse kar cem. Ni za verjet, ce ne probas. Tko da doma enkrat letno naredim orto selekcijo kaj se rabim, ostalo podarim, nesem na Karitas, dam komu ki rabi...sindrom hrckanja pa pocasi izginja. Na potovanjih ne kupujem vec malih bedastih spominkov, rajs grem neki dobrega pojest. Cunje kupujem v minimalnih kolicinah, ko se sperejo, vrzem stran, kar ne rabim, podarim. V UK so trgovine, ki prodajajo rabljena oblacila, denar gre pa v dobrodelne namene (npr. za srcne bolnike je tuki ena v blizini). Problem imam samo s knjigami, teh je pa ko v knjiznici, zadnje case se selijo pod posteljouser posted image .

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.2.2010 12:35:20   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: rija

sploh nisem hrček. v bistvu mi gre navlaka maksimalno na jetro....in se pospešeno trudim, da se vsega rešim....

otroške stvari prodam, ostalo raztalam med familijo in če kdo kaj rabi....in vedno se najde kakšen kandidat za odvečne stvari.

pa tudi veliko manj butastih stvari kupimo zadnje čase....bravo za nas. vedno ko vzamem kaj ne nujno potrebnega v roke.....povagam....tole....ali skrinjica za morjeuser posted image

še en podpis... česar ne rabim, gre v smeti, če je pa še uporabni, pa komu dam....

samo da je te navlake čim manjuser posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.2.2010 12:38:17   
Kliki
Nisem brala vsewga.

Jast sem se displicinirala in ne kopujem teh zadev. Kar me pa moti in je stara šara pa probam ažurno stran metat, če ne se samo nabira.

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.2.2010 12:53:29   
Anonimen
1. kupim samo tisto, kar rabim - torej premišljeno in impulzivno, velja za vse, od hrane do oblačil.
2. vse, česar ne rabim, vržem stran, podarim ali nesem na RK.
3. darila pri naši hiši so vedno uporabna, nobenih dust connectorjev.

Pretirano hrčkanje je odraz skrivanja, nereševanja problemov, čustvenih ran: s stvarmi se te probleme zakrije in se z njimi ni treba ukvarjat. Enako je tudi s pretiranim čiščenjem: probleme se pobriše stran.

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
7.2.2010 14:11:53   
Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Tudi jaz sem že hotla enkrat odpret podobno temo; midva nabirava toliko krame da ni za verjet. In na žalost dostikrat sama to kupiva, v dobri veri da nam bo prišlo prav. Morda sva bolna?!
V tem stanovanju živiva šele 3 leta, pa imava pooooolno enih bedastih navlak, ki jih ne potrebujeva. Ampak gre za take stvari, ki jih dejansko nimam kam odpeljat; majhno kovinsko stojalo za kdovekaj, stare zasušene akvarel barve, podstavke, lesene okrasne zadeve, vazice, lončke, košarice za nevemkaj, pet etuijev za očala, ena usnjena rokavica (kje je druga?), stare revije, majhna steklenička z nekim domačim zeliščem in podobno sranje, skledice, prazne posodice za začimbe, da ne govorim o raznih kuhinjskih malih aparatih ki se prašijo na pultu ker jih ne rabiva,... ma ni da ni. Obup!

Kot je Ankica rekla, kupuj samo tisto, kar potrebuješ. Če se zavedaš, da si impulzivna in se ti takoj zasvetijo oči, lahko streniraš sama sebe in se odvadiš kupovanja krame.

kovinsko stojalo, ki ti dela samo napoto: Dinos za surovine
stare zasušene akvarel barve: deponija, kontejner za take snovi
tisto, eno samo usnjeno rokavico vrzi stran
zelišče v steklenički: zelišče med biološke odpadke, stekleničko pa med steklene odpadke
okrasen kič: podstavke, posodice, vaze - jaz bi na tvojem mestu takole: ne vem, od kod si, ampak v Ljubljani na Tromostovju poteka ob nedeljah boljšji sejem za raznorazno tako kramo - jaz bi kar šla in to kakšnemu prodajalcu tam podarila, druga možnost je bolha, pa četudi prodaš za simbolično ceno
male aparate, ki jih ne rabiš, daj na RK, Karitas - eno od teh ustanov - marsikdo jih bo vesel in jih bo uporabljal
stare revije: v star papir

Za tiste, ki kopičite knjige: to je tudi meni težko. Ampak vsake toliko časa se pa spravim in izločim tiste, ki 'jih nimam rada', potem jih mož odnese v antikvariat. Ne dobim veliko, nekaj pa je le In dobim prostor... za nove knjige user posted image . Zadnje čase pa hudo resno razmišljam o Amazonovem Kindlu.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.2.2010 14:36:44   
x_srečka_x
IZVIRNO SPOROČILO: Abundancija

ampak moj je pa kletni hrček, on pa rabi orodja, barve, vijake, lopate, kramo kramo in je z njo klet napolnil, zato sama ne morem stvari v klet nosit, ker jo je on totalno zabil, s tem da je precej velika

no pri njemu bi pa jaz brez problema vse stran vrgla, samo moje stvari pa res rabim user posted image

Tak je tudi moj, povsod ima ta svoj orodje user posted image  pa ne da bi bilo to male stvari ampak ogromne. Potem pa meni reče da vse šparam user posted image
Drugače pa meni je tudi kakšno stvar grozno težko stran vrečt, ker mogoče bom pa še kdaj rabila  user posted image

(odgovor članu Abundancija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.2.2010 14:54:04   
poli*
Jaz pa sem anti-kopičevalec user posted image . Težave sem imela edino s cunjami, ki se jih nikakor nisem mogla znebit (rečeno, saj bomo še rabil). Lansko leto sem se ujezila in vse tiste cunje nabasala v vreče ter jih nesla na rk (nekatere skoraj nove ali nerabljene). Pa do sedaj nisem še nobene pogrešala!
Sva se pa z možem tudi naučila, da se res ne kupuje nepotrebne krame. Kar nekaj njegovih dvd-jev sva prodala, tako da sva dobila mal prostora in dober občutek user posted image .
Hmm, dobro idejo ste mi dale, da spet naredim malo čistko.user posted image
Vidim pa, da vse mame in tašče tko rade nekaj zbirajo. Moja mama je tudi taka. Vse cunje shrani, ampak po dveh letih ugotovi, da tega ne bo več spravla na rit in se s težkim srcem loči od njih.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.2.2010 15:26:13   
Gina
Stvari podarim komu, ki jih rabi, ali jih pa pomečem stran. Kako se prepričam? Vprašam se, kaj je več vredno: moj cajt, ko bom te reči gledala, prekladala, pucala ali denar za eno tako novo stvar, če bi se slučajno hipotetično utegnilo zgoditi, da bi to stvar še kdaj čez 7 let rabila.

Imam pa problem, ker je moj skoraj da bolezensko navezan na vse stvari in jih kopiči in kopiči. In doživi živčni zlom, če hočem kaj stran vreči. Zato je naša klet do vrha polna nametane stare šare. Od katere potem meni živčki pokajo. Ampak to je že napredek, ker pred leti je hotel imeti stanovanje tako, zdaj je stanovanje brez šare in v redu. Kako nekoga ozdravit tega? Meni ni več jasno.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.2.2010 17:44:58   
valči
Nimam rada kopičenja in reduciram,kar se da.Papir skurim sproti v kurilnici,plastko lučujem,ostalo kanta.Imava tri otroke in robe se nabere.Polomljene igrače takoj zmečem,vsake toliko jih preberem,odvečne dam nečaku,ker res ni dobro preveč igrač.Vidim,da jim škodi.Res,se ne hecam.
Oblačila,če jih dve leti ne nosim,grejo,otroška pa dajem na dile in po potrebi nosim dol,ker pač ponosijo en za drugim.

Kupujem nepotrebnega res nikoli,malo kupujemo na sploh.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.2.2010 17:59:28   
Anonimen
Skoraj jih nimam.
Hrane kupujem malo premalo (kar je na koncu ravno prav), razen sadja in zelenjave, obleke kvalitetne in jih nosim in perem več let, včasih tudi zašijem, otroške stvari krožijo, razen uničenih, ki gredo v smeti, daril si skoraj ne podarjamo, posebej ne v stilu "nekaj moram nesti", ker se spodobi. Že brez krame je smeti preveč user posted image user posted image user posted image . Za tisto, kar se po naključju najde-podarimo.si. Nihče v družini ni tehnični frik, telefonov ne menjamo, televizorjev tudi ne, radio se ne spremnija, druge tehnične navlake nimamo, razen mikserja in sokovnika. Ko se bo pokvaril, bo šel na odpad, če se ne bo popravil. Tukaj se držim načela raje popraviti kot kupiti novo.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
7.2.2010 18:39:20   
Meggi
Off topic.. a še sedaj nisem dobla  razlog za inspiracije glede  nickfotke od Kerense.. mene streseuser posted image

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 37
7.2.2010 19:01:28   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi
Off topic.. a še sedaj nisem dobla  razlog za inspiracije glede  nickfotke od Kerense.. mene streseuser posted image

Pa saj sem te vprašala, kaj je narobe? A te samo strese al' je kaj drugega?

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
7.2.2010 20:07:17   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

mi je pa všeč "ameriška" zadeva, ko vsake toliko pred hišo postavijo stvari pa jih prodajo mimoidočim (no_ kako je res s tem ne vem, ker sem videla samo v filmihuser posted image ) ampak mi je ideja všeč!

to je tudi meni všeč ja. Ker kakšne stvari so al še čist nove pa jih nobeden ne rabi, stran metat jih pa tut ne grem, bolha je pa zame čist preveč "administracije" btw. a katera kupi ušešni termometer Citizen? user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
7.2.2010 21:23:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
7.2.2010 21:46:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
7.2.2010 22:42:53   
Abbey

IZVIRNO SPOROČILO: manna

haha sem se ful nasmejala ko si napisala, če si bolna. Tudi jaz se sprašujem kaj je z menoj narobe...user posted image

ampak ti imaš vsaj stvari, ki jih lahko naštevaš. pri nas so pa tri sobe pa polne stvari, tudi otroških igrač seveda, ki jih pa tamali ne pustijo, da jih stran dam,čeprav se sploh z njimi ne igrajo...ej sploh ni rešitveuser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 42
7.2.2010 22:50:53   
Abbey

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Stvari podarim komu, ki jih rabi, ali jih pa pomečem stran. Kako se prepričam? Vprašam se, kaj je več vredno: moj cajt, ko bom te reči gledala, prekladala, pucala ali denar za eno tako novo stvar, če bi se slučajno hipotetično utegnilo zgoditi, da bi to stvar še kdaj čez 7 let rabila.

Imam pa problem, ker je moj skoraj da bolezensko navezan na vse stvari in jih kopiči in kopiči. In doživi živčni zlom, če hočem kaj stran vreči. Zato je naša klet do vrha polna nametane stare šare. Od katere potem meni živčki pokajo. Ampak to je že napredek, ker pred leti je hotel imeti stanovanje tako, zdaj je stanovanje brez šare in v redu. Kako nekoga ozdravit tega? Meni ni več jasno.

Gina podpis, v kleti ima moj pravo ropotarnico, vsega in svačega od kant za barve do kr enih cevi pa vrat pa podbojev pa šraufov, mama je rekla da je imela včasih dovolj eno klet pa je vsa družina imela stvari notri, on ima zdaj pet kleti (prostorov velikih kot mala sobica) in to verjemi je vse natrpano, no v eni so res drva..ampak bog ne daj da mu omenim, naj to stran vrže, vedno ima isti izgovor, da naj jaz najprej kramo iz stanovanja spravim potem naj me pa klet moti...ampak mene ta klet res moti, on se pa ne da, meni se zdi da bi pa ful lažje dihala če ne bi bilo krame v kleti, ne vem zakaj user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
7.2.2010 22:53:14   
Abbey

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Pa saj sem te vprašala, kaj je narobe? A te samo strese al' je kaj drugega?

pa zakaj te trese, sej je čist cool slikca, ji je pač všeč, ne vidim razloga za nerviranje...pa še pašejo zdaj pištolce ko bodo maškare pa kavboji pa duhci, čisto cute pomoje

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
8.2.2010 0:02:43   
Muca83
No nekaj idej ste mi dale - podarimo.si pa rdeči križ - nisem vedela, da tudi take stvari sprejemajo. Samo kaj ko se meni ne da toliko ubadat s telefonskimi klici, pa dogovarjanjem pa razvažanjem. Nekaj časa sem tudi jaz vse v klet vlačila, ker mi je bilo škoda stan vržt. Potem se nama je pa klet zafilala in je bilo treba prostor naredit in je vse letelo ven. Sem rekla mojemu, naj v kanto nese, je pa peljal k svoji mami, ki je pa res bolezensko nagnjena h kopičenju stvari na podstrehi. Ona še jogurtove lončke pomiva in spravlja user posted image In potem je ona vso staro posodo pomila in spravila na podstreho, moje stare cunje in čevlje je pa ponujala okrog vsakemu, ki je prišel na obisk user posted image In potem me je seveda grdo gledala zakaj sem hotela tako lepe stvari stan vržt user posted image
In seveda potem veselo razlaga, kako ima v omari spravljenih 10 novih modrcev, nosi pa vse stare strgane, ker je novih škoda user posted image user posted image

Drugače pa stvari, ki se mi po nepotrebnem nabirajo nisem sama kupila ampak jih večinoma dobim za darila ali pa pač kje tele reklamne lončke in podobno.

Moram pa priznati, da imam v omari nekaj oblačil, ki že par let čakajo, da shujšam, da mi bodo spet prav. user posted image Ma mi jih je škoda dat, ker so mi ful všeč, kaj pa če res shujšam, potem bom mogla pa nove kupit user posted image user posted image Saj imam zdaj čistko omare v planu ampak priznam, da nekaj najljubših stvari bom pa vseeno obdržala (za vsak slučaj user posted image user posted image ).

(odgovor članu Abbey)
Neposredna povezava do sporočila: 45
8.2.2010 7:44:02   
Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: Abbey

... tudi otroških igrač seveda, ki jih pa tamali ne pustijo, da jih stran dam,čeprav se sploh z njimi ne igrajo...ej sploh ni rešitveuser posted image

Je rešitev, verjemi!

V decemberskem času, ko se darila dobivajo kar trikrat iz vseh koncev in krajev- se dogovori z otroci, naj izberejo igrače (recimo 3), s katerimi se dolgo niso igrali, da jih boste nesli na RK za otroke, ki sploh nimajo igrač.
Narediš lepo gesto in hkrati otroka naučiš, da ni vse samoposebiumevno ter da zna delit (mimogrede pa še, da ne hrčka nepotrebne navlake user posted image ).

Za ostalo šaro pa takole- nastavi tri gromozanske vreče:

1. nepreklicno stvari za v smeti
2. stvari, ki jih boš še pregledala ter poskušala kam oddati (RK, humana..)
3. stvari, ki jih boš obdržala

Konec debate user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Abbey)
Neposredna povezava do sporočila: 46
8.2.2010 8:43:41   
Teya D.
Jaz pogledam kaj res uporabljamo, če ne, gre vstran. Ali v smeti, če je staro ali da je npr. od kompleta kozarcev ostal en, dva to gre vstran. Potem pa te nove stvari, ko jih ne uporabljamo in je škoda vstran vržt, te podarim komu. Ker če res ni bil npr. prt na mizi in ne paše ga sigurno ne bom dala na mizo in bo še dolgo ležal tam kje je.
Ravno zaradi kupčkanja oz. kopičenja pa vse skušam sproti 'likvidirart'. Tudi oblačila enako. Če kupim nov kos nečesa mora vsaj en stari kos iz omare. Ponavadi tisti, za katerega sploh pozabim, da je v omariuser posted image .

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 47
8.2.2010 16:11:12   
ivao1
oblačila, igrače, skodelice, krožnike, obutev.....skratka vse kar je viška oz mislim da nebomo več rabili, je pa še ohranjeno, odnesem eni romski družini ki  živi v bližini, v zameno dobim poleti gobe ki jih nabirajo.
Vsi veseli :)

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 48
8.2.2010 16:17:10   
Anonimen
jaz sem danes kopalnico in dnevno osvobodila šare!user posted image user posted image user posted image

res. da sem na pol mizala in me mal srcek boli.....ampak je tkooooo sveže v dnevni....

jutri kuhinja, v petek, ko ne bo otrok, njuna soba...

spalnico pa pustim za na konec, ko bom ze streniranauser posted image

(odgovor članu ivao1)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?