Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Tudi jaz sem že hotla enkrat odpret podobno temo; midva nabirava toliko krame da ni za verjet. In na žalost dostikrat sama to kupiva, v dobri veri da nam bo prišlo prav. Morda sva bolna?! V tem stanovanju živiva šele 3 leta, pa imava pooooolno enih bedastih navlak, ki jih ne potrebujeva. Ampak gre za take stvari, ki jih dejansko nimam kam odpeljat; majhno kovinsko stojalo za kdovekaj, stare zasušene akvarel barve, podstavke, lesene okrasne zadeve, vazice, lončke, košarice za nevemkaj, pet etuijev za očala, ena usnjena rokavica (kje je druga?), stare revije, majhna steklenička z nekim domačim zeliščem in podobno sranje, skledice, prazne posodice za začimbe, da ne govorim o raznih kuhinjskih malih aparatih ki se prašijo na pultu ker jih ne rabiva,... ma ni da ni. Obup! Kot je Ankica rekla, kupuj samo tisto, kar potrebuješ. Če se zavedaš, da si impulzivna in se ti takoj zasvetijo oči, lahko streniraš sama sebe in se odvadiš kupovanja krame. kovinsko stojalo, ki ti dela samo napoto: Dinos za surovine stare zasušene akvarel barve: deponija, kontejner za take snovi tisto, eno samo usnjeno rokavico vrzi stran zelišče v steklenički: zelišče med biološke odpadke, stekleničko pa med steklene odpadke okrasen kič: podstavke, posodice, vaze - jaz bi na tvojem mestu takole: ne vem, od kod si, ampak v Ljubljani na Tromostovju poteka ob nedeljah boljšji sejem za raznorazno tako kramo - jaz bi kar šla in to kakšnemu prodajalcu tam podarila, druga možnost je bolha, pa četudi prodaš za simbolično ceno male aparate, ki jih ne rabiš, daj na RK, Karitas - eno od teh ustanov - marsikdo jih bo vesel in jih bo uporabljal stare revije: v star papir Za tiste, ki kopičite knjige: to je tudi meni težko. Ampak vsake toliko časa se pa spravim in izločim tiste, ki 'jih nimam rada', potem jih mož odnese v antikvariat. Ne dobim veliko, nekaj pa je le In dobim prostor... za nove knjige . Zadnje čase pa hudo resno razmišljam o Amazonovem Kindlu.