Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Muca83 -> Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 1:11:24)

Mene zanima kaj naredite s stvarmi, ki jih nikoli ne uporabljate in samo zavzemajo po nepotrebnem prostor v omari, jih je pa škoda stran vržt, ker so nove.

Npr. imam cel kup nekih reklamnih skodelic iz katerih nikoli nihče ne pije in mi delajo gužvo ali imam ene 10 prtov iz blaga, ki mi ne pašejo na nobeno mizo (vse sem od tašče dobila).

Pa še marsikaj drugega takega bi se našlo in nimam pojma kam naj dam.

Vijoličarka -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 4:05:02)

Na BBC-ju so imeli nekoč luštne oddaje na to temo. O ljudeh, ki kopičijo stvari. Res grozno. Sicer nisem tak primerek, ampak po vsaki taki oddaji me je prijelo in sem spucala kakšno omaro. S pomočjo te oddaje se držim načela: kar ne rabiš, kar ne uporabljaš in tudi nikoli ne boš uporabljal - takoj ven iz hiše. Čisto vseeno, če so stvari nove. Kar leži po omarah, kar ne uporabljaš, kar ni razstavljeno v tvoje veselje - veeeeeeeeeeen.

Konkretno:
vse lončke in kozarce lahko daš npr. kakšni planinski koči, kjer tega ogromno porabijo in občasno razbijejo ali pa kakšnemu društvu...
prte lahko komu podariš, morda jih bo kdo celo vesel ali pa jih neseš na RK ali podobno ustanovo ..

Če je kaj tako grdo, da najbrž nihče ne bi vzel, bodo že tam stran vrgli.

miapia -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 6:20:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Mene zanima kaj naredite s stvarmi, ki jih nikoli ne uporabljate in samo zavzemajo po nepotrebnem prostor v omari, jih je pa škoda stran vržt, ker so nove.

Npr. imam cel kup nekih reklamnih skodelic iz katerih nikoli nihče ne pije in mi delajo gužvo ali imam ene 10 prtov iz blaga, ki mi ne pašejo na nobeno mizo (vse sem od tašče dobila).

Pa še marsikaj drugega takega bi se našlo in nimam pojma kam naj dam.

Odnesi jih v Varno hišo ali kaj podobnega. Bodo zelo veseli.

alda -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 7:52:02)

veliko uporabnega damo v vrtec za igranje/ torbice, lončki, fen,.../
Mislim, da komur koli pa naj bo RK; Karitas, Varna hiša,... odneseš stvari
jim bo še kako prav prišlo.
Jaz pa se nikakor ne"morem" [sm=zmeden.gif] ločit od svoojih premnogih zapiskov, zvezkov/še iz srednje šole in faxa/, pa risbic otrok in skoraj vseh zvezkov od punce,..in zelo, zelo starih cicibanov in cicidojev, ker vedno sama sebe prepričujem, da nam bodo še kdaj prav prišli, če ne drugo za izrezat kako slićico [sm=zmeden.gif][sm=smiley1.gif]

TRIŠ -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:02:47)

Jaz podarim tašči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rožica I -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:14:35)

Jaz sem bila do predkratkim pravi hrček- sedaj kakšni dve leti pa sam šibajo stvari iz bajte- v smeti, na RK, kakšnim znancem, ki imajo mlajše otroke... In je bajta lepša in jaz bolj srečna [sm=smiley1.gif].

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.2.2010 8:23:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Shorty_ -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:26:09)

jz naredim ene 2x na leto čistko, vse omare predale, tudi cunje.. zdej bo na vrsti predal s spodnjim perilom in omara s cunjami...ker je nekaj zadev že res za v kanto...

Abundancija -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:35:32)

Sama tudi spadam med tiste, ki stvari prej kot ne, kopičijo.

Zdaj me pa zanima kako se tega rešiti oz. kako se prepričate, da zadevo vržete stran, ker meni se zdi, da mi bo nekoč še vse prav prišlo [sm=smiley1.gif]

jakaracman -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:45:40)

Vse spokam za RK.

Abundancija -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:47:02)

Ja ampak kako se prepričaš, ker jaz si mislim, mogoče bomo pa še imeli kakšnega dojenčka heh (pri mojih letih) mogoče pa bo katera prijateljica rabla pa še tako je luštkano pa čisto novo pa....

pa posode tudi še vse rabim pa razne slike, papirje, zvezke, kramo skratka

Kerensa* -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:48:00)

Hrčkarim. Odnesem jih v klet... za čez 7 let.

Abundancija -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:52:59)

ha, potem imaš isto bolezen kot jaz [sm=smiley36.gif]

Abundancija -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:54:12)

ampak moj je pa kletni hrček, on pa rabi orodja, barve, vijake, lopate, kramo kramo in je z njo klet napolnil, zato sama ne morem stvari v klet nosit, ker jo je on totalno zabil, s tem da je precej velika

no pri njemu bi pa jaz brez problema vse stran vrgla, samo moje stvari pa res rabim [sm=smiley36.gif]

Kerensa* -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:54:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Abundancija
ha, potem imaš isto bolezen kot jaz [sm=smiley36.gif]

To je verjetno edina bolezen, v kateri uživam. [sm=smiley36.gif] No, OK, ko je treba iti v klet po nekaj in to tam iskati, sem besna kot ris, ampak na splošno je pa fajn.

aprilčica07 -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:55:34)

muca: jst sem take stvari odnesla v materinski dom.... in kar mi ostane takih stvari še vedno tja nosim..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 8:57:26)

u, Kerensa*_nova slikca!

za stvar, ki mi veliko pomeni pa je meni vseeno neuporabna, poskrbim dobro hrambo in če jo čez nekaj časa spet odkrijem in nima več pomena zame, jo podarim komu od bližnjih, drugače pa gre do nadaljnega spet v hrambo... pri mojih starših, seveda.

sicer pa nimam veliko stvari, ki jih ne uporabljam. zaradi premajhnega bivalnega prostora se tudi pri nakupih obnašam ekonomično.

drugače pa obleke: tiste, ki so lepe in ohranjene dam nekomu, ki jih z veseljem nosi naprej ali v Humano,_ tisto, kar je obrabljeno, porabim še za kakšno brisanje česa in pa v smeti...
tudi šalčke in prte,_ če so še lepi, bodo zagotovo komu prav prišli!

mi je pa všeč "ameriška" zadeva, ko vsake toliko pred hišo postavijo stvari pa jih prodajo mimoidočim (no_ kako je res s tem ne vem, ker sem videla samo v filmih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) ampak mi je ideja všeč!

sicer_ vsake toliko je v LJ kosovni odvoz.

Korina1 -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 9:19:18)

Pri nas doma se stvari ravno ne kopičijo ker je prej potreba po čem, ampak če je že česa slučajno kdaj preveč odnesem na karitas. Se pa ne bi branila raznih lončkov in skodelic tudi reklamnih ampak tega ni nikjer za dobiti.

jullie -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 9:31:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

Pri nas doma se stvari ravno ne kopičijo ker je prej potreba po čem, ampak če je že česa slučajno kdaj preveč odnesem na karitas. Se pa ne bi branila raznih lončkov in skodelic tudi reklamnih ampak tega ni nikjer za dobiti.

..kaj ni nikjer za dobiti.. Muci83 ravno skodelice hodijo viška[sm=smiley36.gif]..

Korina1 -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 9:50:12)

Reklamnih skodelic ni nikjer za dobit. Sem hotela zbrati vsaj 6 nalepk od Kave na poti za eno skodelico pa mi tudi ni uspelo.

rija -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 9:55:47)

sploh nisem hrček. v bistvu mi gre navlaka maksimalno na jetro....in se pospešeno trudim, da se vsega rešim....

otroške stvari prodam, ostalo raztalam med familijo in če kdo kaj rabi....in vedno se najde kakšen kandidat za odvečne stvari.

pa tudi veliko manj butastih stvari kupimo zadnje čase....bravo za nas. vedno ko vzamem kaj ne nujno potrebnega v roke.....povagam....tole....ali skrinjica za morje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

skuštrana -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 10:11:18)

sploh nisem hrček. v bistvu mi gre navlaka maksimalno na jetro....in se pospešeno trudim, da se vsega rešim....

otroške stvari prodam, ostalo raztalam med familijo in če kdo kaj rabi....in vedno se najde kakšen kandidat za odvečne stvari.

pa tudi veliko manj butastih stvari kupimo zadnje čase....bravo za nas. vedno ko vzamem kaj ne nujno potrebnega v roke.....povagam....tole....ali skrinjica za morjeuser posted image

Podpis [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Meggi -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 10:11:51)

Ma se res nabere en kup "šrota". Včasih je zoprn že to, pospraviš potem pa nimađ kam dat. Tisto heblanje kam odpeljat, varna hiša in to moraš vedet kam. Ok sem že dala eni kolegici ki je ona to peljala. Najlažje je v smeti vržt a nimaš srca. Ko se odločim bi takoj se znebila ne da moram čakat pa razvažat,... Se pa res zadiha potem. Tudi jaz imam prav v eni pvc škatli te 101 šalco.. tisto za planinski dom dobra ideja. Sam gor jih ne bom nosla v nahrbtniku pripeljat se pa tud ne morš do tja...

Kerensa imaš prosim kak tehten razlog za tvojo fotko.. ow mg...

Drgač pa prihaja pomlad ko bomo delale čistko.. komaj čakam!

Kerensa* -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 10:17:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Meggi
Kerensa imaš prosim kak tehten razlog za tvojo fotko.. ow mg...

Ja kaj pa je?

water lily -> RE: Kaj naredite s stvarmi ki jih ne uporabljate (7.2.2010 10:21:16)

Veliko dam prijateljicam, cunje pošljem komu če rabi, al pa na RK(na viču majo kanto da sam not vržeš). Včasih sem vse hranila, sedaj mam pa na pol prazne omare[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]....me je enkrat prijel in je vse letelo....edin knjige, teh pa ne dam.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>