|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Predihovanje popadkov
5.2.2010 15:03:11   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

user posted image

user posted image user posted image  

me smo to v šoli dobileuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.2.2010 15:06:42   
majch
nam ni noben po tej skici svetoval dihat. Vsi so rekli samo lepo počasi dihat, čeprav si želiš hiperventilirat, samo te izčrpa tako dihanje. Torej lepo u izi. Dihaš normalno, med popadkom pa malo bolj zavestno počasi, kot da se hočeš pomirit nekako. Ti bo pabica sproti povedala. Kje maš pa cajt še o tem razmišljat.

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.2.2010 15:14:20   
Getreal
hehe se pravi:
  1. sprintat graf
  2. psa s sabo v porodnišnico namesto fanta
in vse bo ok!user posted image   user posted image user posted image user posted image

no hvala za tok nasvetov - ste me vsaj malo pomirile user posted image

Sicer pa kljub temu, da sem komaj v 31 tednu, smo mi z MŠ že pri koncu - imamo samo še predavanje o zobni higieni in o opremi za otročka, tako da mislim, da sem kar upravičeno zgubila upanje, da me bo tam kdo naučil dihat user posted image

Zej grem pa malo vadit, ko ima glih naš pes 5min časa zame, tko da ne bom vsega skupaj pozabla, ko bom stopla v porodnišnico user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Getreal -- 5.2.2010 15:15:08 >

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.2.2010 15:22:30   
slovenka
Nam so rekle v MŠ, da ni važno, kako se diha, važno je le, da se diha - da se ne zapre ust, napihne in čaka, da bo popadek minil - ker potem otrok ne dobiva dovolj kisika med porodom...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
5.2.2010 15:22:41   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Getreal

hehe hvala volga -ne ne mam mrcine doma, vem kako to zgleda.. user posted image user posted image

tako sem si tud predstavlala vso to stvar, ane..ampak res mi ni jasno, kje lahko sfališ, da pol ni pravilno predihano user posted image

Važno, da poslušaš in ubogač babco, pa bo vse v redu. Ne se vnaprej obremenjevat.

Ja, babica pomaga - če je zraven. Pri meni nobene ni bilo do zadnjih 10 minut - čeprav sem klicala in klicala... user posted image Tako da na to se jaz ne bi zanašala user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.2.2010 15:27:07   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Seveda je pravilno dihanje, ne kobasaj. Jaz sem imela prvič po licih žilice čisto popkane ker nisem pravilno dihala, sem se napihovala kot balon namesto da dihamuser posted image

Tud jaz sem narobe dihala user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.2.2010 15:29:26   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Nam so rekle v MŠ, da ni važno, kako se diha, važno je le, da se diha  user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image sam, da ne pozabiš dihat user posted image user posted image user posted image user posted image MŠ V Mb )UKC) pa se na srečanju z babico (Erika ali Rosemari) naučiš dihat - vadiš user posted image
Jaz sem očitno bila neposlušna user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
5.2.2010 15:33:28   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Ja tako je to, ko začutiš, da te v križu štihne, začnemš hitro na kratko po pasje dihati, tako: hohohohohohohohohoho, čisto na kratko, potem ko pa popadek spusti pa spet normalno.

če ne veš, kako je po pasje dihati, daj pejt kakšnega psa poslušat, kako diha, res to ti bo ful pomagalo.

točno tako! user posted image user posted image user posted image
se ne bi mogla bolj strinjat.

jaz sem narobe dihala in mi je bilo med popadki slabo, ker sem očitno premalo zraka dobila, pa mi je babica rekla, da naj tako, pa je bilo takoj ok...ta nasvet ziher drži...iz prakse povem user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 33
5.2.2010 15:34:32   
Petka09
Jaz tudi nisem imela babice ves čas poleg, saj pa ne more bit skos zraven, če v drugih sobah rojevajo oz. če tvoji popadki trajajo več ur. Pač pride vsake toliko pogledat in ti kaj svetuje... Meni pasje dihanje ni pomagalo oz. kvečjemu otežkočalo vse skupaj. Pomagalo mi je lepo umirjeno počasno globoko dihanje. Ko je popadek prihajal, ko sem čutila, da se bolečina veča, sem lepo počasi dihala, umirjeno, kot da se sproščam. In tako do konca popadka.... In to mi je zelo pomagalo. Seveda bolečine ni omililo, je pa pomagalo, da sem jo lažje preživela oz. da nisem zganjala panike ali zgubljala moči po nepotrebnem. Počasno dihanje mi je pomagalo, saj sem imela zelo dolge popadke, ki so trajali od polnoči do 11. ure dopoldne.

Pri samem iztisu oz. pri potiskih, kjer se je punčka že rojevala, pa je blo treba lepo zbrat moč in potiskat s telesom in ne z glavo. Oči zapret, usta stisnit skupaj in moč zbrat nekje notri v sebi, ne pa se napenjat z glavo in lici, po možnosti še odprte oči... in maš hitro popokane žilice. Moja cimra je prišla kot vampirček z rdečimi očmi.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
5.2.2010 15:41:56   
misar
aja še to...tud jaz sem potiskala en taprav/porodni popadek v .....user posted image user posted image user posted image user posted image  GLAVO in rezultat krvave oči in popokane žilice na licih user posted image user posted image , ja krasna sem bila za videt po porodu user posted image user posted image user posted image ...no kakor koli, to niso napake, ki se ne dajo popravit, konec koncev ti vedno pomagajo, da pravilno narediš in evo otroček pride na svet. slabost zaradi napačnega dihanja in popokane žilice pa itak minejo in se pozabijo...

< Sporočilo je popravil misar -- 5.2.2010 15:43:08 >

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.2.2010 18:52:13   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Joj, Zara, ti ga pa pihnešuser posted image Najboljše da tale graf s seboj v porodno nesemo. In potem vsake toliko pogledaš če delaš prav....

Spodaj pod grafom pa piše: Natančna navodila in napotke boste dobili ob obisku šole za starše. To bo, ja. Dobro, da je FLASKA prilepila link. Lažnivci.
user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.2.2010 20:58:30   
misamuk
Evo, ti bom še jaz probala napisat, ker meni je res ful pomagalo.
Maš 3 vrste dihanja:
1. med "nebolečimi" popadki (to pomeni, da še ne boli oreng, ampak kot recimo menstrualni krči): vdih skozi nos, izgdih skozi usta, počasi in mirno, res kot bi se hotela sproščat
2. med bolečimi popadki: zajameš zrak skozi nos in potem ga spuščaš ven čez usta v kratkih izdihih (ja, kot kuža, ho-ho-ho-ho). Spet vdihneš in ponoviš
3. ko je treba pritiskat: zapreš oči!!!, globoko zajameš zrak skozi nos, izdihneš skozi usta, še enkrat zajameš skozi nos, zadržiš in pritisneš. Ko ne moreš več pritiskat, spustiš zrak ven in ponoviš vajo
Mi smo v MŠ to probaval (razen ta 3. variante, ker ni dobro to probavat).
Drugače je meni babica v lj porodnišnici med pritiskanjem skoz govorila kaj delat (vdihni, izdihni, vdihni, zadrži, potisni, potisni, potisni, potisni, izdihni), očka mi je pa roko na očeh držal, da sem mela res zaprte. In je šlo kot po maslu.
Tko, da malo si zapomni prva dva dihanja, ta tretjega ti bo pa že babica sprot govorila, ker takrat bo ziher tamuser posted image user posted image
Pozdravček

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.2.2010 22:20:07   
valči
Ja,sem se nasmeja,zraven psa,namesto moža,pa bouser posted image
Prvič sem dihala 2.5 uri pasje,do poroda,pa je šlo vredu.
Drugič je bilo v 1.5 uri konec,samo bolj intenzivno je bilo,pasje dihanje res pomaga.Le na koncu,jaz brihta,tako močno pritiskam,zraven pa še govorim-Saj pritiskam!-onim navijačem okrog sebeuser posted image Seveda nikamor ni šlo,če sem v glavo pritiskala.No,pol sem se dol osredotočila,pa je šlouser posted image

Tretjič pa zadnje pol ure,ko je bilo res že hudo,sem sama pri sebi mislila,kako da je lahko porod res tako boleč,no popadki umetni.Ko mi je nastimala na 70,tam tisti aparatek,sem jo gledala,sem si mislila,pa ne no...In če ne bi moža bilo z mano,bi bila težka.Je revež mogel gledat CTG,pa me opozorit,ko se je popadek začel in dihat z mano.Ko sem ga gledala,je šlo tudi meniuser posted image Sedaj mi je to smešno,takrat pa sem mu bila prav hvaležna,da mi pomaga dihat.
Kot,da sem pozabila dihat,pa tretji porod.

Ja,je različno vsakič,dihaš pa res,kot kuža,ko njbolj boli.
Mene osebno so vedno najbolj boleli popadki zadnje pol ure do uro pred iztisom,sam iztis pa olajšanje.Čeprav ne neboleč.

Srečno vsem,ki še boste dihale v porodni.Jaz ziher več ne.user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 38
7.2.2010 17:28:26   
jaša2
nas so v materinski šoli učili pasje dihanje, ko sn pa prišla v bolnico, mi je pa sestra rekla, naj ne diham tak, ampak tak kot so punce že prej opisale - vdih skoz nos, izdih skoz usta. čeprav pol ko je šlo zares, se sploh nisem mogla osredotočit na pravilno dihanje.
kar se pa tieče tistih pritiskačev - res pazi, kr jaz sn tud mela vse žilice po obrazu popokane, kr nisn pravilno pritiskala - pritisk morš čutič v spodnjem delu, ne pa v glavi.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 39
8.2.2010 22:47:50   
isobel

Jaz sem takoj, ko sem začutila tiste močnejše popadke, začela predihovati kot so demonstrirali v materinski šoli, pa mi je potem sestra v porodnišnici rekla, naj se neham smešit, ker to predihovanje pride v poštev čisto na koncu, ko je treba rodit. Po tem sem dihala tako kot mi je najbolj ustrezalo. Ko je prišlo do trenutka, ko je bilo potrebno potiskati, mi je pa babica povedala, kako naj diham in potiskam ter me sproti popravljala.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 40
8.2.2010 22:50:31   
isobel

Še mimogrede o potiskanju. Jaz tudi nisem znala potiskat, dokler mi ni babica rekla, da naj tako pritisnem kot bi hotela kakat. user posted image Potem je pa šlo v nekaj potiskih ven.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.2.2010 17:46:50   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ko bo prišel čas boš že znala dihat
Ni pravilnega dihanja .
meni tole pasje dihanje sploh ni pomagalo,kvečjemu še težje bilo
ne obremenjuj se s tem

Ha ha, res je..... ampak ni vedno tako. Prvič sem imela umetne popadke in niti dihat nisem mogla...ha ha...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?