naja78
|
živ. čili: kaj konkretnega ti svetovat ne morem.sami imamo sedaj 3 letnika,ki je pravo nasprotje tvoje mirne punčke. vzgoja takih otrok zahteva veliko truda,discipline,nepopuščanja,prenašanja otrokove trme,njegove preveč-samozavesti,potrjevanja ,.....ni lahko. in tudi ni me sram priznati,da tudi moj zamahne proti meni,drugim in včasih mi vsega ne uspe preprečit.žal.se pa močno borimo proti temu in nam krasno uspeva. drugače da ne bo pomote ne zgleda kot vaš Sosedov Tinček,je prijetna oseba,polna lepih čustev,brihtna buča,prijateljčki ga imajo radi,kljub njegovi trmi(ki mi jo je pokazal že pri 4 mesecih),ki sedaj dosega višek.tako da imamo doma 5,6 letnika. v vrtcu je super,imajo ga radi,ne nagaja,se postavi zase. ampak doma pa zahteva ogromno truda in doslednosti,reda. nisem dobro razumela,ampak baje ima ta tvoja kolegica še enega.to da ga bi vrgel v smeti je tipično za otroka ki išče pozornost staršev in drugih.in naj se ti ne zdi grozno,obupno,meni se zdi da otrok kliče po bližini,toplini. nevem ne poznam situacije,lahko ti napišem cel psihološki roman. svetujem ti da ji ne stojiš vedno za ritjo-razen ko gre za varnost(cesta,da ne bi kam padla,ostri predmeti,...) da ne pretiravaš v vsem kar se ji lahko zgodi,da nisi panik ko kam prleti in dobi buško.in pusti jo naj čim več stvari vse sama sproba)tudi strišt s škarjami v tvoji prisotnosti,okoli 2,5 let ). itak je pa jasno da 1,5 letniki in 2,5 letniki redko gredo skupaj.isploh sami.ker je ful razlike v razvoju. od njih ni pričakovati da se bota mirno igrala.skupno igranje se pojavi pa malo kasneje.
|