Čili 1 -> RE: Se kdaj kregate zaradi otrok? (23.1.2010 22:51:09)
|
Jst ne trdim, da so sam tuji otroci poredni in da bo naša popolna. Rekla sem samo, da je pri 16 mesecih še v ''ta pridni'' fazi, ko res nikomur nič noče. Vem pa tudi, da če bo kdaj prišla v tisto drugo fazo, pa ji kljub vsemu ne bom dovolila, da počne kar se ji zljubi. Iz malega namreč zraste veliko. Zato pa smo tudi kot odrasli različni. Da malo potenciram: eni ubijajo, drugi rešujejo življenja. Ne vzet tega čist dobesedno, sej veste kaj sem mislila. Ne mislim, da bo vsak nagajiv otrok morilec in vsak miren otrok ne bo zdravnik, ampak kljub temu smo starši tisti, ki v tej fazi vlečemo črto vmes med tem, da otroku prepovemo toliko, da še ne zatremo v njemu vsega, kar ga dela edinstvenega, hkrati pa ne dovolimo, da počne vse kar se mu zljubi. Ali bomo uspešni nam bo jasno čez 20 ali več let. Anyway...smo bli na kosilu pri prijatlih. Na začetku groza. Mali je naši še piškote jemal iz ust. Pol sem pa vprašala kolegico zakaj mu vse pstijo in je rekla, da so se odločili za taktiko ignoriranja, ker ga bo tako prej minilo. Meni se zdi, da s tem, ko ne reagiraš na otrokova dejanja, na tiho sporočaš, da se z njimi strinjaš. Ne vem, nisem psiholog. Pol mi je povedala, da jo skrbi, da bi mlajšemu kej naredil, ker jo je že parkrat prosil, če bi ga vrgli v smeti. Po tem sem začela razmišljati, da verjetno res išče pozornost. Namesto, da bi sam pazila, kaj bo naši tamali vrgu v glavo, sem mu rekla naj jo nauči risat. S tem, ko se je vključil, se je čist umiril. Naši je podajal barvice, jo božal, ji kazal risbice, skratka čist drug otrok. Igral ji je na harmoniko in pel zima bela, naša se mu je smejala...super. Naja78, če ti ni odveč mi pojasni, kako 16 mesečnika, ki ga konstantno nekdo neki tepe in suva naučiš, da se postavi sam zase. Tako, da pustiš, da ji sosedov Tinček razbija glavo s kamni in stakne učko s škarjami, ki mu jih starši dovolijo uporabljati, čeprav jih potem vihti naokrog (tuki nisem nč pretiravala). Pa ne mi rečt, da bi ti blo prav, če bi to kdo delal tvojim otrokom. Temo sem odprla, ker sem želela slišat, da je možno kljub vsemu obdržat prijatelje, pomagat svojemu in njihovemu otroku, ne pa netit prepira, sam zato, da bomo mi zmagal (čeprav sem bla dostkrat na njih jezna in še 100 krat bom). Lp in še enkrat hvala vsem za odgovore, Čili
|
|
|
|