|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kakšno je to življenje
14.8.2010 7:50:14   
Colt
Marinčica...če greš z njim na morje je to poraz zate.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
14.8.2010 9:06:10   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Marinčica...če greš z njim na morje je to poraz zate.

Če ne gre z njim na morje morda nikoli ne zabije zadnji žebljiček v krsto tistemu, kar za njo ni v redu - in se tega dokončno reši. Kako je lahko potem to za njo apriori poraz???

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 77
14.8.2010 10:23:46   
Colt
Well...če gre z njim na morje, ima on spet precej časa da ji zaigra na čustva in slabo vest, torej ona lahko gladko spet popusti.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 78
14.8.2010 10:46:45   
mateyka
sem 99% prepričana, da če gre z njim na morje, da jo bo hotel mal obiskat "tam dol" in da pričakuje, da njo to ne moti.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 79
14.8.2010 10:52:45   
Bakfark

Well...če gre z njim na morje, ima on spet precej časa da ji zaigra na čustva in slabo vest, torej ona lahko gladko spet popusti.

Kar bi pomenilo, da prag tolerance še ni presežen in da se bo moralo zgoditi še neko nedoločeno število "ponižujočih" situacij, da si bo morala dovoliti še nekaj manipualtivnih zamahov po tleh, da bo lahko rekla "dosti mam!". Ali to ali pa otopi do te mere, da se popolnoma preda višjim silam usode, sprejme mučeništvo, da je tako pač moralo biti. Kar je še vedno bolje, kot ne imeti nič.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 14.8.2010 11:04:15 >

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 80
14.8.2010 15:05:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Ali to ali pa otopi do te mere, da se popolnoma preda višjim silam usode, sprejme mučeništvo, da je tako pač moralo biti. Kar je še vedno bolje, kot ne imeti nič.

To je že zdavnaj sprejela in sprejema še sedaj, čeprav misli, da temu ni tako.

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
14.8.2010 16:26:49   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ali to ali pa otopi do te mere, da se popolnoma preda višjim silam usode, sprejme mučeništvo, da je tako pač moralo biti. Kar je še vedno bolje, kot ne imeti nič.

ma ne vem. sej še neki brca - vsaj piše na forum in se pritožuje, da ni zadovoljna.. sprejemanje mučeništva bi jaz bolj enačila s prepričanjem, da se drugače itak ne da ali da pač moraš potrpet (njena mama). to kar pa je sedaj, je pa bolj prenašanje parazita in ne toliko predaja. čeprav - tretma je isti. samo dojemanje/sprejemanje parazitnizštva po mojem skromnem mnenju še ni (do)končno..

joj no, zdaj pa še jaz rahlo pišem v tej barkfaški terminologiji.. sem se mal okužla user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 14.8.2010 16:28:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
14.8.2010 20:25:39   
katis
... preberi si vsaj še knjigo dr.Marijana Košička - Ne boj se ljubiti. Če jo boš prebrala v tem tednu, ko boš razmišljala o sebi in vajini vezi in se resnično zamislila, potem boš morda lahko odločno zaključila to poglavje svojega življenja.

A po mojem mnenju moraš pustiti tako njega, kot tudi iti stran od svoje mame.

Veš, nihče se resnično ne spremeni. Pa imam par kolegic, ki so šle čez podobne zadeve kot ti (mogoče vseeno malenkost manj skrajne). Pa so upale, da bo potem vse drugače, a je bilo kmalu še huje. In so izgubile po 3 ali 4 leta časa z odločanjem. A so se na koncu vsaj odločile.

Delaj na sebi, na svoji samozavesti.

Med partnerjema mora biti ne samo ljubezen in sex, temveč tudi razumevanje in zaupanje. Prav tako morata imeti jasno sliko o vajinem skupnem finančem stanju, pa naj bo upravljanje denarja skupno ali pa ločeno. Samo tako se resnično lahko zgradi globok partnerski odnos.

Tisto, da je dober tisti partner, ki ne tepe, mogoče niti ne pije, pa še vara ne pogosto...pa samo malce je treba potrpeti, ker to itak morajo vsi... to je popolnoma zgrešeno. Nihče ne more biti srečen v takšni zvezi.

aja, pa nikakor ne hodi na morje. Tako se boš samo 'prodala'. In si na koncu zbila lastno samospoštovanje.

Vsak je vreden boljšega življenja. In stori nekaj, dokler še nimaš otrok. Kasneje se boš še težje odločila za kakršenkoli korak.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
14.8.2010 21:12:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

ma ne vem. sej še neki brca - vsaj piše na forum in se pritožuje, da ni zadovoljna.. sprejemanje mučeništva bi jaz bolj enačila s prepričanjem, da se drugače itak ne da ali da pač moraš potrpet (njena mama). to kar pa je sedaj, je pa bolj prenašanje parazita in ne toliko predaja. čeprav - tretma je isti. samo dojemanje/sprejemanje parazitnizštva po mojem skromnem mnenju še ni (do)končno..

Neke vrste mučeništva vidim v obnašanju, v nekem nezadovoljstvu z vsako malenkostjo, ki jo (partner-ali kako naj ga poimenujem), naredi.

Ampak.
Ona ga ima še vedno rada.
Ona bo (samo tokrat?), igrala njegovo igro.

In potem?
Njeno mučeništvo od začetka? 

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
14.8.2010 22:07:32   
artista7
Sem si vzela čas (jaz nisem tvoj tip, rada kuham pa sem vmes res dosti skuhala - vkuhavala sem) in prebrala celo štorijo, vidim, da se že kar dolgo vleče.

Odgovarjam zgornjemu postu; kajti praviš da si brala knjige; do teh "poučnih" knjig imam sama zelo kritičen odnos, da ti prec povem. Mislim, da bi ga moral imeti vsak (tudi moja "tašča" ki to še uradno ni, jih bere pa vzame vse za čisto zlato), ki jih bere - je pa res marsikaj uporabnega v njih. Za moje pojme so rahla pomagala v tistem, kar te nauči življenje.

Da povzamem. Sama živim s partnerjem, ki je bil neke vrste mamin sine, preden sva se preselila, samo to lahko rečem da res samo, dokler je še živel doma. Posledice tega, kaka je bila vzgoja doma, se še čutijo, po drugi strani pa nisem niti jaz popolna (nimam tolikšnih težav s starši, sem pa imela privzgojeno to bolestno navezanost oz. "je treba pomagat" - vse skupaj lahko rešiš ne sama, samo po mojem ne tako, da si zdaj šla k njim, če so odnosi taki). Zgoraj omenjeno knjigo (Košiček) lahko vseeno priporočim - po najini krizi sem jo "nastavila" oz pustila na zanimivem mestu mojemu - če drugega ne, jo je prelistal in začel razmišljati - s svojo glavo.
Glede na to kar berem in mislim, moram vseeno reči: za partnerstvo sta potrebna dva. Prvo, če prav sklepam sta vidva še vedno dovolj blizu njegovih, da lahko gre na kosilo. V osnovi napaka. Če sta imela MOŽNOST v današnjih časih, da sta lahko kupila stanovanje, a ga je bilo treba toliko blizu? Se mi zdi, da sta to precej hitro naredila - tudi v najemu se da živeti! Ne mislim sicer moralizirat, kar je bilo je mimo.
druga stvar, glede financ. priznam da nikoli ne vem, koliko jih ima moj - točno. vem pa al bo al ne bo za skoz mesc, z mojim ali njegovim prihodkom (sva pa oba pa mlajša po mojem ene 5 let od tebe). Torej, za moje pojme če sta dva skup, sta skup pa mirna Bosna. Se pravi da je tudi denar skup. Pa to ne pomeni, da lahko kadarkol vzamem njegovo BA kartico.
U glavnem, za moje pojme takole, da si zapustila stanovanje, ki je tudi tvoje in ga gospodu pustila, je pmsm napaka. Je težko biti tam, verjamem (po svojih izkušnjah). Ampak poletje je, nisi vezana na stanovanje, ni res? Po službi si lahko privoščiš kaj zase in ni TREBA da gospod vse ve, v katero štacuno ali bar si stopila in s katero frendico - ali pa tudi sama-tudi pomaga. Ni ti pa res treba takoj domov menda. Če je ljubosumen, mu pač poveš, ko je vse mimo, ne pravim, da se mu laži. So že ene rekle, da se ne meni vsak dan z njim po tel, lahko rečem da imajo prav. Ker žica marsikaj prenese, tudi internet, zares se gledat in menit je pa druga. Jaz z mojim po telefonu NIKOLI nisem nikamor prišla.
Praviš da je rezerviral morje, kar prej ni nikoli. Te je kaj vprašal? Ne. Torej morda niti ni po tvojem okusu, zakaj bi hodila? Zdaj; pojdi če hočeš še naprej delat po njegovih idejah. Ker ti povem, ne boš ga ti izkoristila, on bo tebe, čez par let (če bosta še skup al pa tudi ne) bo pa po možnosti govoril, kako ti je nehvaležni kot si, plačal morje, ti mu pa nisi dala (sori za grobost). Pojdi sama  na en last minute in se odklopi, ne samo od njega, še od tvojih staršev - tudi to ne bi bilo švoh.
Punca, misli s svojo glavo, zdaj je že čas. Glede kuhanja pa nekaj - moj foter je vedno govoril, da mu ne gre, da ni talentiran, pa še vzgojen je bil, da tega moški NE DELAJO. Potem je silom prilike ostal doma. Sedaj on kuha, kadar je mama v službi, zanjo, zase in še za starega očeta. Ni briljantno, gre pa po knjigi počasi. Marsikaj že zna. Ne pravim, da bi morala znat kuhat, da kuhaš njemu, ampak ni pa treba biti talentiran, da okusno ješ - v kuhinji je tudi dosti logike. Torej se lahko počasi naučiš kuhati zase, za tvoje ugodje (malo sebičnosti ne škodi).
Torej poanta mojega eseja je - delaj na sebi, ugotovi kaj sama hočeš, če je potreba se distanciraj od okolja, ki ti povzroča težave, da bi ugotovila kaj sama želiš. Internet je tle inu tam. Šele potem pride na vrsto da se boš lahko pogovarjala z njim (če se ti bo to sploh zdelo potrebno). Glede stanovanja pa menim, da čim prej prideš/prideta na čisto. Pa brez čustev, samo čista ekonomija. Meni osebno bi bilo škoda plačevati kredit; takoj ko boš spucala, ali hočeš biti s takim dečkom, ga sprejeti ali ne - prodaj ali pa poiščita kaj drugega, kar ne bo blizu staršem.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 85
14.8.2010 22:39:46   
artista7
IZVIRNO SPOROČILO: artista7---> nisem mogla drugače  popraviti - tako da je označeno s krepkim-->
Posledice tega, kaka je bila vzgoja doma, se še čutijo, po drugi strani pa nisem niti jaz popolna (nimam tolikšnih težav s starši, sem pa imela privzgojeno to bolestno navezanost oz. "je treba pomagat" - vse skupaj lahko rešiš le sama, samo po mojem ne tako, da si zdaj šla k njim, če so odnosi taki). 

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 86
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

IUI zanositev
bit

Zanima me v katerem postopku IUI ste zanosile?

prvi (30%)

drugi (2%)

tretji (3%)

četrti (3%)

več (3%)

nisem (59%)

Število vseh glasov: 172

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!