|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vonj po plesni
21.1.2010 10:32:43   
memole80
Pozimi imamo probleme s plesnijo. Čistimo jo vsak 2 teden, ampak še vedno smrdi stanovanje po plesni! Kaj lahko naredimo. Jaz vidim edino rešitev v tem, da blok porušijo in ga naredijo na novo.....se ne vidim več ven iz te plesni.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vonj po plesni
21.1.2010 10:38:31   
Hope2
A pošpricate tudi s kakim zaviralcem plesni? Kolk pa je vlage, mogoče si nabaviš kak pobiralec vlage. Plesen je šit, se je treba temeljito in prav lotit, ap zračit, pa vlago odvajat, pa pazit, da pohištvo ni glih čist do stene, pustit da stene dihajo, prava izolacija....

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2010 10:42:38   
Andromeda
Ojoj, sem pred leti stanovala v enem najemniškem in totalno plesnivem stanovanju in vem, da je to grozno! Nabavi si kakšen pobiralec vlage al kako se že tem stvarem reče, za odgnati vonj pa hmmm... mogoče eterično olje čajevca, da vsaj malo prikrije? In kot je že predhodnica napisala, čim več zračenja, najbolje večkrat na dan za par minut narediti prepih.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2010 10:54:22   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Ojoj, sem pred leti stanovala v enem najemniškem in totalno plesnivem stanovanju in vem, da je to grozno! Nabavi si kakšen pobiralec vlage al kako se že tem stvarem reče, za odgnati vonj pa hmmm... mogoče eterično olje čajevca, da vsaj malo prikrije? In kot je že predhodnica napisala, čim več zračenja, najbolje večkrat na dan za par minut narediti prepih.

Vse to že delamo. Kupili smo tudi pobiralec vlage, ampak ni pomagalo, je pa res, da ni bil električni. Mislim, da nam ne preostane drugega kot kupiti električnega.

To o pa novogradnje a ne....hitijo delat, pol pa imaš same stroške......

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.1.2010 10:55:58   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Vse to že delamo. Kupili smo tudi pobiralec vlage, ampak ni pomagalo, je pa res, da ni bil električni. Mislim, da nam ne preostane drugega kot kupiti električnega.

To o pa novogradnje a ne....hitijo delat, pol pa imaš same stroške......

JAP, smo imeli v novogradnji tako sranje, mi smo pobegnili venuser posted image . Pa tudi električni ni hasnil

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.1.2010 10:56:18 >

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2010 11:24:58   
memole80
Ja, upam, da bomo tudi mi čimprej pobegnili. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2010 11:26:47   
Anonimen
Mi imamo električnega - am.. džabe.
Tudi ta ne nuca.

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2010 13:04:20   
Kliki
Jast imam električnega bil je 200eurov in potegne kar nekaj vlage, če je nimaš veliko bo šlo hitro.
Ponavadi jo je pa veliko in moramo zračiti pa veliko kuriti, da se stene sušijo. Pomaga pa tudi da stene zdrgneš z varekino ali pa s sredstvi proti vlagi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.1.2010 14:44:28   
arabela*
Mi smo pred kratkim nabavli razvlažilec...električni..Super stvar..sploh ne moreš verjet koliko vode smo imeli v stanovanjuuser posted image ....

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.1.2010 14:46:09   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Tudi ta ne nuca.

treba je najt vzrok...če vlaga prihaja od zunaj....ni vredu izolacija..pomojem nič ne pomaga...norranjo se da pa odpravit...vsaj upam nouser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.1.2010 14:48:18   
arabela*
tega imamo in je super

user posted image

ZIBRO DD108
Novi ekološki razvlaževalec zraka z vgrajenim ionizatorjem za hladne prostore
Imate pozimi probleme z vlago v hladnih kleteh, hodnikih, garažah ali katerem drugem mrzlem prostoru? Je razvlaževanje zaradi nizkih temperatur neučinkovito? Novi razvlaževalec zraka Zibro DD108 z vgrajenim ionizatorjem je namenjen odpravi prav te težave.

Zibro vedno razvijamo nove, uporabniku in okolju prijazne rešitve. Zato Zibro DD108 ni navaden razvlaževalec. Je ekološko naravnan razvlaževalec nove tehnologije, ki za delovanje ne potrebuje kompresorja in posledično ne vsebuje toplogrednih plinov. "Zeleni" značaj pa tu nikakor ne pomeni slabših karakteristik delovanja. Zibro DD108 daje mnogo boljše rezultate kot klasični razvlaževalci.

Prednosti v primerjavi s klasičnimi razvlaževalci z vgrajenim kompresorjem so sledeče:

Moč razvlaževanja je konstantna in neodvisna od zunanje temperature. Medtem ko klasični razvlaževalci s kompresorjem pri nizkih temperaturah delujejo le še s 15% močjo (glej graf "karakteristična krivulja moči razvlaževalcev s kompresorjem") pa Zibro DD108 neodvisno od zunanje temperature v celem področju uporabe deluje z maksimalno podano močjo.

Za primerjavo: dvakrat močnejši kompresorski razvlaževalec s kapaciteto razvlaževanja 18L/24h, pri 80% relativni vlagi zraka in zunanji temperaturi 10°C deluje le še s 30% moči, torej iz zraka potegne le še 5,4 L/24h. Pri 5°C je moč le še 15%, kar pomeni le še 2,7L/24h razvlaževanja.

Zibro DD108 deluje v širokem razponu zunanje temperature - od 1°C - 35°C, medtem ko kompresorski razvlaževalci pri temperaturah nižjih od 5°C ne morejo več razvlaževati.

Zibro DD108 ima za Vaše boljše počutje vgrajen ionizator, ki generira kar 2.000.000 ionov/ccm

Vgrajeni so funkcija neslišnega delovanja pri le 34dB, elektronsko nastavljiva smer izpiha zraka, hidrostat, ki samodejno vzdržuje 50% RV in časovnik.

< Sporočilo je popravil Saraya -- 21.1.2010 14:52:45 >

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.1.2010 16:27:37   
Jessy
Pri nas se je pojavljala vlaga (plesen) na steni v najini spalnici, a smrdelo še ni. Tast je šel v trgovino in kupil neko raztopino s katero je to premazal, potem čez dan ali dva postrgal to stran in povrhu pokital z eno temno sivo zmes in pustil, da se je posušilo, potem smo samo še z apneno barvo prepleskali. Od takrat je že 3 leta in se še ni pojavila nazaj.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 21.1.2010 16:28:18 >

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.1.2010 1:31:31   
Muca83
Midva imava isti problem. Ampak je čudno, da sva v tem stanovanju že četrto zimo, pa ni bilo do sedaj nobenih težav. Lani sva celo vlažilec zraka kupila, ker sva imela tako suh zrak. Letos je pa v spalnici noro vlažno, tudi do 80% vlage. In je udarila plesen na obe zunanji steni. Moj je v Bauhausu kupil 2 spreja, eden je za odstranjevanje plesni, eden za zaščito pred plesnijo, pa kupila sva električni pobiralec vlage. In zdaj je zaenkrat mir. Je pa blok star okrog 30 let, midva sva pa dobila čisto obnovljeno stanovanje. Baje imajo po celem bloku probleme, nova fasada je pa v planu čez 10 let user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.1.2010 7:13:20   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Tudi ta ne nuca.

treba je najt vzrok...če vlaga prihaja od zunaj....ni vredu izolacija..pomojem nič ne pomaga...norranjo se da pa odpravit...vsaj upam nouser posted image

Se podpišem. Če se ne ugotovi vzrok, lahko beliš, mažeš, pa ne vem kaj, bo vedno znova in znova nastajala.
Pri novogradnjah je lahko vzrok ta, da objekt ni dovolj izsušen. Ampak to bi moralo minit v enem letu.
Hja, sem že pri prejšnji temi pisala, da so v teh časih gradili vsi, žal. Kaj pa je cigl na cigl postavljatuser posted image .
Se je velikokrat zgodilo, da smo mi  bili malenkost dražji in so izbrali ugodnejšega ponudnika. Na koncu smo pa mi delali sanacijo istega novega objekta. Tako je, če hočejo investitorji poceni zgradit in drago prodat.

sama sem prjateljem svetovala, da kupijo staro stanovanje, kjer že ko stopiš noter, zavohaš ali je vlažno ali ne. Za novogrdanje, pa odvisno od izvajalca. Preveč bambusarskih gradb. podjetij je nastalo v prejšnjih letih.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.1.2010 20:20:31   
*zoe*
Najprej malo pošmirglaj plesen iz zida, potem pa jo premaži z varekino - preverjeno deluje. Počakaj, da se vse skupaj posuši. Plesen se ne vrne več. Nato še prebeliš in to je to.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.