|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kitajska hrana
27.6.2005 13:23:33   
devička
Oj, kako ste kej prakticirale s kitajsko hrano v nosečnosti? Predvsem me zanima, če lahko kaj škodi kislo pekoča juha - je namreč zelooo hot!
Kaj pa kitajske gobe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kitajska hrana
27.6.2005 13:24:57   
Udb
Men ful paše in jo normalno jem! Če jem preveč pikantno, me peče zgaga, tako, da.... po pameti!

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kitajska hrana
27.6.2005 13:29:50   
Tiamo
Hy,

no nisem prav ljubiteljica kitajske hrane ti pa vseeno povem nekaj stvari glede te hrane.

Če si sama pripravljaš to hrano in ti paše, je vse OK. Glede pekoče hrane, jo probaj in boš potem videla kaj bo..jaz nebi s tem prakticirala...zaradi že tako pekoče zgage, zaprtja, odvajanja blata,...

Gobe pa že tako niso priporočjive v nosečnosti.

LP Tia74

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kitajska hrana
27.6.2005 13:30:31   
devička
A škodi pa bebiki ne, kajne? Pikantno namreč...
Me zdej tko vest peče, :(

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kitajska hrana
27.6.2005 13:38:17   
Udb
Nč mu ne škodi!! Škodi samo tebi, če te po tej hrani peče zgaga!! NE KOMPLICIRAJ!!!!!!!

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kitajska hrana
27.6.2005 13:39:25   
Tiamo
:duda: ne škoduje, škoduje tebi oz. imaš lahko ti probleme.

Tole sem najdla o gobah:
gobe so res delikatna hrana, saj so težko prebavljive in med drugim celo užitne gobe ob neprimernem rokovanju z njimi lahko postnejo škodljive oziroma povzročijo vsaj prebavne motnje, lahko pa pside tudi do zastrupitev. Kotgalvno jed bi torej gobe v nosečnosti odsvetoval, lahko pa jih uporabite kot začimbo, torej kak košček na pici ali v juhi seveda ni prepovedan.

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kitajska hrana
27.6.2005 13:41:07   
Udb
Kar se gob tiče - če si 100% da so užitne in ti do zdaj niso nikoli škodile, potem se ne obremenjuj! Ker res en vem zakaj bi ravno zdaj pa škodile! Če pa nisi sigurna če so užitne - potem jih pa itak ne jej - noseča ali ne!

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kitajska hrana
27.6.2005 13:44:07   
devička
Hvala, hvala za vaše odgovore.
Bom še naprej uživala v kislo pekočih juhicah, gob se bom pa raje izogibala.
Sončen pozdravček, S.

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kitajska hrana
27.6.2005 13:44:50   
Udb
devička, si me tako razrajcala, da sem že poklicala :love:, da me mora danes v kitajsko peljat!! ;)

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kitajska hrana
27.6.2005 13:49:48   
devička
Jaz sem hotela pa kar sama skočit ven, ker pa sem bila danes brez avta, mi je papico dostavil kar Halo kitajc!
Pa DOBER TEK!!!

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kitajska hrana
27.6.2005 13:52:18   
lex
Jaz sem se gob izogibala, ker sem nekje prebrala, da ni dobro gob jest v nosečnosti zaradi tega, ker so gobe kot nekak naravni filter.

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kitajska hrana
27.6.2005 13:57:22   
Teni_
Jaz tudi obožujem kitajsko hrano, res pa je, da ne pikantno. Bi jo lahko jedla vsak dan. Škodi pa po moje tudi ne, ker potem bi bilo že s ta prvo kaj narobe.

Lp,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kitajska hrana
27.6.2005 14:07:54   
malika
samo dober tek!!! :bravo:

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kitajska hrana
27.6.2005 14:12:18   
Minka Pobalinka
O joj.... s tole debato o kitajski hrani se me pa čist nakurle... Tolk se mi je zaluštala, da nisem prepričana, da bom dočakala, da bo ura tolk, da grem lahko iz službe...direkt v kitajsko.. :)-:)-:ups:

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kitajska hrana
27.6.2005 14:18:39   
Grascakinja
Če si slučajno zatečena, pol začinjenih in pekočih zaadev ne priporočam, sicer pa: navaliiii :)-!
Jaz sem jedla in jem tudi gobe, pa mi nič ne fali (lisičke, šampinjoni, gobova omaka, na pizzi....).

Gobe so naravni filter ZA KAJ? Ni mi lih zadostna ta razlaga.

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kitajska hrana
27.6.2005 14:29:40   
bebika
Joj, men ste tud tak lušt nardile s to kitajsko. Nisem bla že od kar sem nosečka. Moram :love: prosit, da me pelje - za obletnico poroke. Uf sam ne vem to je šele drug teden.

Dobr tek vsem, ki se boste v kitajske restavracije odpravile še danes.

lp

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kitajska hrana
27.6.2005 14:32:52   
Pajaca
Ma ne komplicirajte.

Lahko ješ vse, nič ti ne more škoditi, razen surove stvari (tatarc, tiramisu....)

Pikantno jej po želji. Res so ene bolj občutljive na to kot druge, a če je teb ok pol ni panike. Sem bla med 1 nos... s še eno noečko na večerji... sva jedle kalamare s tržaško... jaz bila boga da je hudo, ona si je dala dvojno porcijo tržaške pa je bla čist ok... pač druga prebava.

Kar se pa gob tiče. Če poješ gobo sem ali tja in to ne pozno zvečer, potem ne škodi. Če pa boš pozno zvečer pojedla gobovo juho, pa pečene jurčke, pa zrezek z gobovo omako, pa še mal pohanih šampinjonov... je pa kriza že če si nenoseč in imaš težave. Gobe so namreč bolj ko ne začimba in so zelo težke in se jih je v majhnih količinah in raje čez dan kot zvečer.

Pa še to... moja ugotovitev... med nosečnostjo je treba jesti vse po vrsti in potem imaš manj problemov z dojenjem in uvajanjem hrane. Če je otrok že med nosečnostjo navajen na vse, bo kasneje lažje.

Dost govorjenja... gremo v kitajsko na kislo pekočo juhico.... pa račko pa še kaj.

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kitajska hrana
27.6.2005 14:34:59   
Minka Pobalinka
Hi hi hi ... danes bo naval nosečk na kitajske restavracije :sloncek::sloncek::bravo:

Lp, E

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kitajska hrana
27.6.2005 15:32:12   
cmokec
Pa res, upam, da bom med njimi. Še ta malo cmoko in očija počakam, da prideta. Upam, da ju naštimam. :bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kitajska hrana
27.6.2005 20:35:34   
Udb
Mmmm, kako je bilo dobro!! ;) Sem jedla kiso pekočo juho, pa riževe rezance s piščancem in pohane banane!!

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   kitajska hrana
27.6.2005 21:27:07   
devička
MLjask!!! Že vidom, da bom kmalu spet papcala kitajsko, najbrž kar tvoj meni, Udb:)

(odgovor članu devička)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?