kitajska hrana (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

devička -> kitajska hrana (27.6.2005 13:23:33)

Oj, kako ste kej prakticirale s kitajsko hrano v nosečnosti? Predvsem me zanima, če lahko kaj škodi kislo pekoča juha - je namreč zelooo hot!
Kaj pa kitajske gobe?

Udb -> kitajska hrana (27.6.2005 13:24:57)

Men ful paše in jo normalno jem! Če jem preveč pikantno, me peče zgaga, tako, da.... po pameti!

Tiamo -> kitajska hrana (27.6.2005 13:29:50)

Hy,

no nisem prav ljubiteljica kitajske hrane ti pa vseeno povem nekaj stvari glede te hrane.

Če si sama pripravljaš to hrano in ti paše, je vse OK. Glede pekoče hrane, jo probaj in boš potem videla kaj bo..jaz nebi s tem prakticirala...zaradi že tako pekoče zgage, zaprtja, odvajanja blata,...

Gobe pa že tako niso priporočjive v nosečnosti.

LP Tia74

devička -> kitajska hrana (27.6.2005 13:30:31)

A škodi pa bebiki ne, kajne? Pikantno namreč...
Me zdej tko vest peče, :(

Udb -> kitajska hrana (27.6.2005 13:38:17)

Nč mu ne škodi!! Škodi samo tebi, če te po tej hrani peče zgaga!! NE KOMPLICIRAJ!!!!!!!

Tiamo -> kitajska hrana (27.6.2005 13:39:25)

:duda: ne škoduje, škoduje tebi oz. imaš lahko ti probleme.

Tole sem najdla o gobah:
gobe so res delikatna hrana, saj so težko prebavljive in med drugim celo užitne gobe ob neprimernem rokovanju z njimi lahko postnejo škodljive oziroma povzročijo vsaj prebavne motnje, lahko pa pside tudi do zastrupitev. Kotgalvno jed bi torej gobe v nosečnosti odsvetoval, lahko pa jih uporabite kot začimbo, torej kak košček na pici ali v juhi seveda ni prepovedan.

Udb -> kitajska hrana (27.6.2005 13:41:07)

Kar se gob tiče - če si 100% da so užitne in ti do zdaj niso nikoli škodile, potem se ne obremenjuj! Ker res en vem zakaj bi ravno zdaj pa škodile! Če pa nisi sigurna če so užitne - potem jih pa itak ne jej - noseča ali ne!

devička -> kitajska hrana (27.6.2005 13:44:07)

Hvala, hvala za vaše odgovore.
Bom še naprej uživala v kislo pekočih juhicah, gob se bom pa raje izogibala.
Sončen pozdravček, S.

Udb -> kitajska hrana (27.6.2005 13:44:50)

devička, si me tako razrajcala, da sem že poklicala :love:, da me mora danes v kitajsko peljat!! ;)

devička -> kitajska hrana (27.6.2005 13:49:48)

Jaz sem hotela pa kar sama skočit ven, ker pa sem bila danes brez avta, mi je papico dostavil kar Halo kitajc!
Pa DOBER TEK!!!

lex -> kitajska hrana (27.6.2005 13:52:18)

Jaz sem se gob izogibala, ker sem nekje prebrala, da ni dobro gob jest v nosečnosti zaradi tega, ker so gobe kot nekak naravni filter.

Teni_ -> kitajska hrana (27.6.2005 13:57:22)

Jaz tudi obožujem kitajsko hrano, res pa je, da ne pikantno. Bi jo lahko jedla vsak dan. Škodi pa po moje tudi ne, ker potem bi bilo že s ta prvo kaj narobe.

Lp,
Mojca:nosecka:

malika -> kitajska hrana (27.6.2005 14:07:54)

samo dober tek!!! :bravo:

Minka Pobalinka -> kitajska hrana (27.6.2005 14:12:18)

O joj.... s tole debato o kitajski hrani se me pa čist nakurle... Tolk se mi je zaluštala, da nisem prepričana, da bom dočakala, da bo ura tolk, da grem lahko iz službe...direkt v kitajsko.. :)-:)-:ups:

Grascakinja -> kitajska hrana (27.6.2005 14:18:39)

Če si slučajno zatečena, pol začinjenih in pekočih zaadev ne priporočam, sicer pa: navaliiii :)-!
Jaz sem jedla in jem tudi gobe, pa mi nič ne fali (lisičke, šampinjoni, gobova omaka, na pizzi....).

Gobe so naravni filter ZA KAJ? Ni mi lih zadostna ta razlaga.

bebika -> kitajska hrana (27.6.2005 14:29:40)

Joj, men ste tud tak lušt nardile s to kitajsko. Nisem bla že od kar sem nosečka. Moram :love: prosit, da me pelje - za obletnico poroke. Uf sam ne vem to je šele drug teden.

Dobr tek vsem, ki se boste v kitajske restavracije odpravile še danes.

lp

Pajaca -> kitajska hrana (27.6.2005 14:32:52)

Ma ne komplicirajte.

Lahko ješ vse, nič ti ne more škoditi, razen surove stvari (tatarc, tiramisu....)

Pikantno jej po želji. Res so ene bolj občutljive na to kot druge, a če je teb ok pol ni panike. Sem bla med 1 nos... s še eno noečko na večerji... sva jedle kalamare s tržaško... jaz bila boga da je hudo, ona si je dala dvojno porcijo tržaške pa je bla čist ok... pač druga prebava.

Kar se pa gob tiče. Če poješ gobo sem ali tja in to ne pozno zvečer, potem ne škodi. Če pa boš pozno zvečer pojedla gobovo juho, pa pečene jurčke, pa zrezek z gobovo omako, pa še mal pohanih šampinjonov... je pa kriza že če si nenoseč in imaš težave. Gobe so namreč bolj ko ne začimba in so zelo težke in se jih je v majhnih količinah in raje čez dan kot zvečer.

Pa še to... moja ugotovitev... med nosečnostjo je treba jesti vse po vrsti in potem imaš manj problemov z dojenjem in uvajanjem hrane. Če je otrok že med nosečnostjo navajen na vse, bo kasneje lažje.

Dost govorjenja... gremo v kitajsko na kislo pekočo juhico.... pa račko pa še kaj.

Minka Pobalinka -> kitajska hrana (27.6.2005 14:34:59)

Hi hi hi ... danes bo naval nosečk na kitajske restavracije :sloncek::sloncek::bravo:

Lp, E

cmokec -> kitajska hrana (27.6.2005 15:32:12)

Pa res, upam, da bom med njimi. Še ta malo cmoko in očija počakam, da prideta. Upam, da ju naštimam. :bravo::bravo::bravo::bravo:

Udb -> kitajska hrana (27.6.2005 20:35:34)

Mmmm, kako je bilo dobro!! ;) Sem jedla kiso pekočo juho, pa riževe rezance s piščancem in pohane banane!!

devička -> kitajska hrana (27.6.2005 21:27:07)

MLjask!!! Že vidom, da bom kmalu spet papcala kitajsko, najbrž kar tvoj meni, Udb:)

Stran: [1]