Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 13:53:02
|
|
|
|
livia
|
Aprila bomo stari 4 leta in ponoči imamo še vedno plenico, ker je vsako jutro ful polna. Eni vrtčevski sošolci so že brez, tako da sploh ne vem ali smo med poznimi ali je še kar običajno, da imajo plenico do 4 leta. Mislim, da je možu na sistematskem pregledu pri 3 letih rekla, da do 5 leta ni neke panike. Zdaj sva se začeli pogovarjat o tem, da bi lahko že bila brez, itd, samo nekako ne želi. Silit jo pa tudi nočem. Ali naj počakam, da se sama odloči? Oziroma do kdaj čakat? V svoji glavi sem si nekje zadala cilj, da bi poleti že lahko bila brez. Seveda , če ona ne bo zato, ta cilj ne bo uresničljiv. Kako sploh začeti s tem ukinjanjem? Ali naj neke noči sploh ne dam plenico več gor ali naj jo prepričujem, da naj ne lula in ko bo plenica prazna, jo ukinem? Mi hodimo spat ob 20h, zbudi se ob 6h. A vi potem otročke ob 23h (ko greste vi spat) zbudite in jih daste lulat? Kaj če se ponoči zgodi nesreča, potem preoblečete celo posteljo ali samo date čez kako suho rjuho ali brisačo? Še hujše se mi zdi, da sploh ne veste, da se je otrok polulal in spi v mokrem in se do jutra vse posuši. Rabim malo praktičnih nasvetov kako vse skupaj zgleda. Hvala.
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 14:00:54
|
|
|
|
Eva***
|
Smo v enakem položaju (enaka starost), le da gre za sina. Brez ideje. Pri hčerki smo jo ukinili teden dni po tisetem, ko je bila suha podnevi, pri starosti dobrih dveh let. Zdaj pa čisto druga pesem ...
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 14:07:43
|
|
|
|
Gordana-3
|
naša jo je imela do petih let. aprila je bila stara 5 let. čez dan se je pleničke odvadila zelo hitro, že pri 25. mesecih. ponoči pa ni in ni šlo. smo dali plenico stran, dva tedna je bilo v redu, potem pa spet cel teden polulano. nekajkrat sem potem ponoči preoblačila njo in posteljnino, ampak tega nisem mislila početi vsako drugo noč, zato sem ji pač dala plenico. zbujanje ponoči pa mi tudi ni bilo všeč. pri 5. letih na sistematskem nam je pediatrinja dala neko brošuro, nam dala napotke, da ji popoldan naj ne dajemo piti, ampak naj ima čez dan flašo vode v vrtcu in tam naj več pije ... če ne bo čez tri mesece v redu, naj pridemo nazaj. no, potem se je naša pupa le nekako odločila, da je stara pet let in da res ponoči ne rabi plenice. in od takrat je v redu. zvečer, ko se umije, lahko spije le požirek ali dva vode in vedno jo posebej vprašam, če je šla na wc. ta manjša je sedaj stara 3 leta in 7 mesecev, ponoči ime še tudi plenico. in se v bistvu ne sekiram zaradi tega ...
< Sporočilo je popravil Gordana-3 -- 7.1.2010 14:09:13 >
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 14:12:24
|
|
|
|
Lara28
|
Naš se je dnevne pleničke odvadil relativno hitro - pri dveh letih in malo. Ni bilo neke posebne panike, je zelo hitro pokapiral wc in tudi nesreč je bilo malo. Je pa bilo poleti in zato veliko lažje. Nočno je potem imel nekje do 2,5 let. Kak dan je bila skorja suha, kak dan pa ogromna!! Čisto odvisno. In nekako se mi je zdelo, da bi lahko bil tudi brez, on pa tudi ni bil proti oz. ni delal sile, da bi jo imel. Malo smo pazili, da ni preveč pil kaki dve uri pred spanjem, in OBVEZNO šli lulat pred večerjo in še enkrat tik preden je šel v posteljo. Tu se je včesih bunil, da ga ne tšči, pa sem ga skoraj prisilila, da je še sedet na wc in seveda je še vedno kaj priteklo. Ponoči nekih nesreč ni bilo, kadar se je kaj zbudil - ker je sanjal ali kaj podobnega sem ga še ponoči peljala lulat, drugače pa ne. Se je pa večkrat zgodilo, da se je polulal zjutraj med prebujanjem. Vem, ker sem šla recimo k njemu, ko sem jaz vstala in je bil še suh, potem ko pa se je on čez kake pol ure zbudil je pa že bil moker. Zato sem ga potem začela jaz nežno prebujat malo preden se bi sam zbudil in sva šla lulat takoj. In sčasoma se je uredilo. Se pa zgodi (mogoče enkrat na mesec), da se še polula ponoči oz. zjutraj. Zdaj je star 3,5. Večje težave smo imeli koje začel letos hodit v vrtec. Prvih 14 dni je tudi čez dan lulal v hlače, a se je na srečo samo od sebe uredilo. Srečno!
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 14:36:31
|
|
|
|
end1
|
moja hečerka se je tam pri treh sama odločla, da je pa velika in ne bo plenice in.... Pa smo poskušali z veliko mero potrplenja nam je uspelo po treh mesecih. Sem poskušala z zbujanjem, pa ni pomagalo, kljub temu se je polulala, ampak ne veno, občasno. Smo pa vztrajali. Posteljo vedno v celoti menjala, pa nepremočljivo podlago imamo. Zdaj ko je sila se mala zbudi in kliče Lulat, lulat pa je. Kako bo pri sinu, ki mu moram plenico enkrat ponoči menjat, ker tolk lula ne vem in se tud mal bojim.
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 14:51:48
|
|
|
|
janapan
|
Naša ima dve leti in pol čez dan nima več pleničke od 16 meseca...ponoči pa sem poskusla 2 meseca nazaj ker je bila pred tem že dolgo vedno suha. Po mojem je fora sam ta. kupi nepremočljivo podlogo in uvedi obvezno obred lulanja pred spanjem. Pri nas gre tik preden gre v posteljo lulat. zaenkrat se je ponoči polulala v posteljo samo 1x...če pa se zgodi se zgodi nimaš kaj....še jaz se spomnim da sem se še kasneje polulala če me je npr zeblo ......
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 20:40:34
|
|
|
|
urška
|
pri mojem sinu je bilo pa takole: podnevi ni želel imet več plenice o je bil star 2 lti in kakšne 4 mesece. . ponoči pa mu ni šlo, zato sem mu jo pustila. no to se je potem razvleklo v več kot eno leto. torej je bil star 3 leta in 9 mesecev, ko mi je eno nedeljo zmanjkalo plenic. bila sem prepričana da imam ravno še eno, pa je ni bilo. in točno tako sem mu povedala. da plenice nimam in da je nedelja, ko so trgovine zaprte in jih ne morem it kupit. pred spanjem sva šla lulat in rekla sem mu, da ko se ponoči zbudi me mora obvezno poklicat, ker bo treba it lulat. ker ponoči se pač zbudiš zato, ker moraš lulat. in moram rečt, da je bilo tisto noč v redu. me je zbudil in sva šla lulat. naslednjo noč se je polulal v posteljo. in tretjo noč spet. potem sem mu pa rekla, da tako ne bo šlo, da bo postelja uničena in da bo moral spat na tleh, če bo kar naprej lulal vanjo. in potem je seveda hotle plenice nazaj. in sem res šla v trgovino in sem prišla domov in mu rekla da tako velikih pač več nimajo. no in potem se je sam odločil, da najbrž res ne rabi plenice več in od takrat naprej je brez. mogoče se je v posteljo od takrat polula samo še ene 2x. pa je sedaj star že 6 let. priznam, malce sem ga nalagala, ampak ker ga toliko poznam, vem kaj pri njemu deluje in to očitno je.
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 22:15:05
|
|
|
|
Naja31
|
Moj starejši sin se je pri 3eh letih in pol kar naenkrat odločil, da ponoči ne bo imel več plenice, ker winxice nimajo plenic . Takrat so mu bile winxice zelo všeč. Mene je full skrbelo, ker je bila plenica vsako noč čisto polna, ker se on preden zaspi naliva z vodo in tudi ponoči pije vodo. Nekaj časa sva ga zbujala okrog polnoči, da je šel lulat. Včasih je bil takrat že polulan. Potem se je sčasoma začel sam zbujat če ga je lulat, zdaj pa pri skoraj 5 letih pa končno prespi celo noč, ali pa se sam zbudi za lulat.
|
|
|
|
RE: kako ukiniti plenico ponoči 7.1.2010 23:24:53
|
|
|
|
živa
|
Kdaj se pa polula? Moj večji se je recimo zjutraj, tik preden je vstal. Jaz sem mu zato vzela plenico (star je bil 2 in pol) in kak teden se mi je zjutraj še polulal v posteljo, potem pa je zmogel zadržati in uspel priti do WC-ja. Sem pa morala najprej ukiniti nočno pitje. Podnevi je bil suh pri letu in pol. Mali je bil suh pri letu in 9 mesecih in tudi ponoči je bila plenica suha, pa sem mu jo vzela in se sploh ne spomnim kake nesreče. Oba zdaj pijeta pred spanjem malo vode, gresta pa obvezno lulat tik pred odhodom v posteljo. Nečak je imel pa plenice do šole in ob vsakem stresu še vedno moči posteljo (star je 7), tako da ga ponoči zbujajo oz. se sam zbudi in gre. Je imel pa tudi podnevi dolgo plenice, do 3. leta, če je to kak podatek. Žal nekateri nikakor ne uspejo zadržati urina, P pa res pravijo, da do 5. leta ni nobene panike. Jaz bi poskusila kar vzeti plenico, zmeni se z otrokom, in ga zjutraj čim prej spravi do WC-ja - če je seveda ponoči sicer suh ... Je pa res, da ob hladnih dneh pogosteje lulajo, tako da, če ti ni odveč, počakaj do toplejših dni/noči. Lp, živa
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......