Lara28 -> RE: kako ukiniti plenico ponoči (7.1.2010 14:12:24)
|
Naš se je dnevne pleničke odvadil relativno hitro - pri dveh letih in malo. Ni bilo neke posebne panike, je zelo hitro pokapiral wc in tudi nesreč je bilo malo. Je pa bilo poleti in zato veliko lažje. Nočno je potem imel nekje do 2,5 let. Kak dan je bila skorja suha, kak dan pa ogromna!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Čisto odvisno. In nekako se mi je zdelo, da bi lahko bil tudi brez, on pa tudi ni bil proti oz. ni delal sile, da bi jo imel. Malo smo pazili, da ni preveč pil kaki dve uri pred spanjem, in OBVEZNO šli lulat pred večerjo in še enkrat tik preden je šel v posteljo. Tu se je včesih bunil, da ga ne tšči, pa sem ga skoraj prisilila, da je še sedet na wc in seveda je še vedno kaj priteklo. Ponoči nekih nesreč ni bilo, kadar se je kaj zbudil - ker je sanjal ali kaj podobnega sem ga še ponoči peljala lulat, drugače pa ne. Se je pa večkrat zgodilo, da se je polulal zjutraj med prebujanjem. Vem, ker sem šla recimo k njemu, ko sem jaz vstala in je bil še suh, potem ko pa se je on čez kake pol ure zbudil je pa že bil moker. Zato sem ga potem začela jaz nežno prebujat malo preden se bi sam zbudil in sva šla lulat takoj. In sčasoma se je uredilo. Se pa zgodi (mogoče enkrat na mesec), da se še polula ponoči oz. zjutraj. Zdaj je star 3,5. Večje težave smo imeli koje začel letos hodit v vrtec. Prvih 14 dni je tudi čez dan lulal v hlače, a se je na srečo samo od sebe uredilo. Srečno!
|
|
|
|