|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povišan pulz
2.1.2010 8:18:31   
mišamaša77
Pozdravljene, mene pa zanima če je normalno da imam toliko povišan pulz ko grem na res res počasen "hm - sprehod," to je natanko 100 m in nazaj. Prej sem imela pulz 42, sem športnica, zdaj ga imam v mirujočem stanju okoli 90, že če vstanem s kavča se mi zelo poviša, čutim na vratu kako utripa. Ko pridem s sprehoda" pa mi pride do okoli 160, sem čisto fertik...
Naj povem da mi je še vedno ves čas slabo, že od samega začetka, zdaj pa sem že 18 tednov noseča.
Sploh ne morem hoditi, ker se mi naredi kar tema, še večja slabost mi pride, me obliva... Tako je bilo že v začetku, ne gre za to da sem sedaj postala brez kondicije, to se je spremenilo iz danes na jutri. Rada bi šla vsaj na kak sprehod pa ne greuser posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povišan pulz
2.1.2010 8:22:09   
Katy78
Si kaj pritisk prekontrolirala? Jaz sicer takih težav s pulzom nisem imela, pa nisem aktivna športnica, sem pa imela celo nosečnost nekoliko povečan pritisk.

Če nimaš v bližnji prihodnosti pregleda pri G, bi si jaz na tvojem mestu sama izmerila pritisk in če bi bil povišan, bi kar G poklicala in ga vprašala za mnenje.

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2010 10:35:47   
Anonimen
nosečnice imajo povišan pulz, ker mora biti pretok krvi hitrejši zaradi oskrbovanja posteljice. koliko pa točno ne vem,...
je pa, se mi zdi, bolj pomemben pritisk,... ne sme biti preveč povečan.

če opazaš kakšno stanje, ki te spravlja v skrb, pokliči ginekologa ali pa v porodnišnico, oni ti bodo najbolj znali svetovati,...

< Sporočilo je popravil k.tja -- 2.1.2010 10:37:32 >

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2010 10:38:53   
Anonimen
tole sem še našla, če ti bo pomagalo,...

http://med.over.net/forum5/read.php?19,938171

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2010 12:43:42   
Anonimen
Hej!
Jaz mislim, da bi bilo dobro, če se greš pokazat nekam, kjer ti lahko posnamej EKG, v času tega utripa 160/min (to je že v nenosečem stanju dosti....), pa fino bi bilo pregledat še krvno sliko (mogoče si pa slabokrvna) in izmerit krvni pritisk. Kaj pa s ščitnico si imela kdaj kake težave? Se mi zdi, da je lahko povezano.
Skratka-idi se nekam "pokazat"......
Pa fajn uredi in javi kako in kej!
LP!

Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2010 13:02:37   
blazka
Mogoče je res slabokrvnost, sploh ker se ti kar tema naredi. A si kaj manj jedla, ker ti je bilo slabo? V vsakem primeru pojdi k ginekologinji, da ti pregledajo kri in izmerijo pritisk. V nosečnosti je slabost normalna, ampak da se ti pa temni pred očmi in se ti pulz tako hitro poveča pa ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.1.2010 13:09:12   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

nosečnice imajo povišan pulz, ker mora biti pretok krvi hitrejši zaradi oskrbovanja posteljice. koliko pa točno ne vem,...
je pa, se mi zdi, bolj pomemben pritisk,... ne sme biti preveč povečan.

če opazaš kakšno stanje, ki te spravlja v skrb, pokliči ginekologa ali pa v porodnišnico, oni ti bodo najbolj znali svetovati,...

Se strinjam.
Jaz sem imela podobne težave. Malo sem sicer imela povišan pritisk, ampak nič groznega. Sploh nisem mogla hodit ne nič počet, sem mislila, da me bo pobralo. Pa sem se prej veliko s športom ukvarjala. POjdi se vseeno pokazat. Ali si pa vsaj doma pritisk izmeri večkrat, pa utrip ti itak zraven kaže.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.1.2010 14:43:26   
mišamaša77
Ja pritiska sploh nimam, imam od vedno nizkega, pri ginekologu sem bila v torek, pritisk imam 90/ 70, prej sem imela vedno še nižjega. Nisem nič mu omenila pulza, samo vsakič pa povem da mi je slabo, da ne morem nič. V laboratoriju sem bila prejšnjič ( v novembru) sicer ne vem kaj vse pregledajo ( vem da so določili krvno skupino, test za toksoplazmozo, hepatitis - to je bilo vse ok...).
Sem pa povedala da sem že skup padla.
Jaz sem to nekako povezovala s slabostjo, zdaj mi je nekoliko manj slabo,(četudi še vedno grem bruhat občasno)  pa je isto s pulzom... Tudi ko govorim se tako zadiham, da se moram ustaviti in to tudi že od začetka nosečnosti.
S ščitnico do sedaj nisem imela problemov, čeprav imam velikokrat občutek da me "duši, ampak to se mi je že 2 leti nazaj zgodilo pa so rekli ( brez testiranj) da to ni ničuser posted image
Imam sicer težave že od prej z žolčnikom, ampak to nima neke povezave... hmm.
Tako da res ne vem, bom mu naslednji povedala še za pulz ( vedno premalo težim pri zdravnikih).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
2.1.2010 15:36:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.1.2010 17:33:08   
Anonimen
Tlak imaš rez nizek; jaz ga imam doma občasno tolko, pa imam občutek, da bom kar skupaj zlezla. DA nosečnice skup zlezejo je ravno posledica nizkega tlaka (najpogosteje).

Ampak ta pulz 160/min-TO NI NORMALNO po moje. kak dolgo pa traja tak pospešen pulz? Hitro mine-v nekaj sekundah, al lahk to meriš v minutah, pol ure....če je možno idi v bolico al pa zdr. dom, da posnamejo EKG; Lahko pa imaš kako aritmijo. OStale stvari, ki si jih opisala, pa so lahko tudi normalne v nosečnosti. S takim pulzom pa ti ginekolog ne bo znal pomagat, te bo poslal k internistu al pa vsaj nekam na EKG; ki ga je najboljše posnet, ko maš tak pospešen pulz. stošezdeset Ni normalno.
106 bi blo skoraj pa kar normalno ob tako nizkem pritisku (tu malo namigujem, če si se morda na "srečo" "zatipkala"?) in v nosečnosti.
aja, za ščitnico pa ti morajo kri pogledat....drgač ne gre, ne moreš rečt, da normlano dela.....

Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2010 8:29:25   
mišamaša77
Živjo, ja je res 160 pulz, po 100 metrih se mi na toliko zviša, pa hodim normalno - počasi, s postanki. Nisem imela prej nikoli težav s pulzom, samo od vedno imam zelo nizek pritisk - 82/45, vem ker delam v zdravstvu in si že v službi večkrat izmerim.
Ja bom res povedala za to težavo naslednjič. Ja bom še za ščitnico vprašala, čeprav čudno da bi se mi ravno sedaj v nosečnosti pojavilauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.1.2010 9:04:29   
Anonimen
OJ!
Pa si še v službi? Ker si napisala da v zdravstvu delaš....malo "potegni kake veze in poznanstva" pa si daj posnet EKG? A maš to možnost?
Tlak pa maš RES nizek! mogoče pa ti ob aktivnosti tlak še malo pade in srce zato začne tako noro nabijat, pa mogoče is že malo slabokrvna, pa maš tako kombinacijo, pa srček podivja. 160 pa je noro!!!! jaz sem upala, da si se zatipkalauser posted image ....
JAvi, kaj ti bodo "rekli, ugotovili, svetovali". Fala pa Srečnega pa Zdravega pa pulza do največ 100 user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2010 12:39:26   
mišamaša77
Živjo, sem na bolniški, ne delam ne, saj ne bi mogla. Ja moj pritisk je od vedno tako nizek, tako da tam od 14 - 15 ure sem čist "out". Nikoli nisem bila slabokrvna, vedno sem veliko športala, ja zdaj pa tak pulzuser posted image  Bom naslednjič povprašala ginekologa, pa sporočim. Mogoče me bo pa dal na kake dodatne preiskave. Uf, pa če pomislim da sem prej kot za hec tekla na bližnji hrib - 6 km gor, pa jahanje, pa kolo, pa fizična dela doma...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?