|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: žalost vsak mesec
31.12.2009 12:34:00   
jona klara
živijo latka! ta sluz nima veze z ovulacijo, saj traja predolgo, ovulacija pa samo par dni, možno je, da si noseča, čeprav ti nočem zbujati kakšnega lažnega upanja, ker je že tako vsaki mesec preveč boleče, ko časkaš, upaš pa spet nič.Ženska, ko zanosi se ji lahko pojavi rjavkast izcedek, to je vgnezditvena krvavitev, ki pa ne sme trajati dolgo, čprisotna je tudi bolečina podobna menstruaciji, jaz ti svetujem, da si naredi test, sicer pa boš tako 5. 1 zvedela kaj je, sicer pa le do ginekologa, če ne izgine v parih dneh in ne boš noseča, pa javi nam, mogoče te pa dedek mraz preseneti in obdari, mene božiček ni, mi je dal to kot vsak mesecuser posted image user posted image pa plačujemo evine in adamove grehe , nekateri pa 9 otrok, katastrofa, me pa enega neuser posted image , bežimo k cilju, enkrat bo, če ne tako pa drugače....samo da bo pol vse ok.javi mi,papa

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.12.2009 12:49:58   
jona klara
user posted image user posted image ursy 78, tudi jaz sem pri dr. tomaževiču, sedaj sem oddala kri za hormone, čez en teden pa vse pošljem na komisijo in potem čaka na pošto.kako daleč je pa pri tebi in kdaj si začela in po kaki poti si šla, javi mi user posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.12.2009 13:30:55   
Urshy78
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

user posted image user posted image ursy 78, tudi jaz sem pri dr. tomaževiču, sedaj sem oddala kri za hormone, čez en teden pa vse pošljem na komisijo in potem čaka na pošto.kako daleč je pa pri tebi in kdaj si začela in po kaki poti si šla, javi mi user posted image

večino stvari sem že napisala v zgornjih postih, če imaš pa še kakšno kontrektno vrprašanje, me pa kar vprašaj.
midva kri še nisva dala, ker izvid velja samo eno leto, tako da jo bova dala čez 14 dni.
a ti boš poslala papirje na komisijo? meni so papirje poslali v leonišču. ti svetujem, da jih čimprej pošlješ, ker prvo zasedanje komisije je že 13. januarja.
jaz sem zdaj že dobila evidenčno številko, en teden pred pričakovano user posted image pa moram poklicati, da pridem po zdravila.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.12.2009 14:36:08   
jona klara
oj, hvala ti...katere papirje pa si poslala, a za komisijo?jaz moram poslati hormone v krvi, kopijo brisa, ampak na izvide čakam do naslednje srede potem pošljem, kako pa veš kdaj zaseda komisija? ko dobimo odgovor od komisije pa po hormone ane_?pol pa že ivf upam da nekje do marca sprovedemo...pol pa čakamo kaj bo....prof. Tomaževič je super človek!srečno user posted image user posted image user posted image javi kako bo potekalo pri tebi

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.12.2009 15:15:34   
Wannabemommy
Pozdravljene

Če mi verjamete ali ne sem tudi sama dala to skozi. Z možem sva 3 leta delala na otroku in nič, sprva sva mislila da je kriv stres in podobno na kar sva pa po 2,5 letih le šla v Mb v ambulanto za neplodnost in začela iskati vzroke. Januarja 2009 se mi je podrl svet ,ko so mi opravili laparoskopijo in htc kjer so ugotovili da sta oba jajcevoda neprehodna, takrat s spomnim da sem samo jokalauser posted image , v glavnem ful hudo. Čez 2 meseca sem se z G. dogovorila za napotitev na IVF, vedela sem da pač je to še edina možnost, da bi dobili user posted image . Maja sem opravila vse preiskave in bila vpisana na čakalno listo in tako smo čakali, čakali. V tistem sem dobila odgovor da imava prvi posvet 22.8. , super sem si mislila glih bomo prišli iz morja. Tako sva z možem odpla 17.7. na težko pričakovan dopust, kjer sva se res posvetila le drug drugemu, bilo je kot bi bila dva najstnika, če me razumeteuser posted image , odklopila sva vse skrbi in uživala, o umetni oploditvi nisva niti študirala ,vedela sva samo da se bo kmalu vse začelo in nda midva na to ne moreva vplivati. Tako nsva 4.8 prišla domov in odšla nazaj v službe in šele 21.8. sem sama začela študirat kak je z mojouser posted image , da nem glih naslednji dan dobilauser posted image , pozabla sem na datume in tako začela računat kdaj je bila zadnjauser posted image , na kar ugotovim 7.7. pred morjem ,pol pa je več ni bilo, nato me je začela panika devat, ker nisem vedla kaj zaj,...nemogoče jajcevodi so hin, kaj pa zaj. Spomnim se da me je moj ob 22 v dežurno lekarno peljal po test. Sama sem bila čist fertig in nisem več vedela kaj zakaj, nakar pa zagledamouser posted image , jaz sem se sam user posted image  začela, kr še vedno nisem verjela. Drug dan sem imela posvet za IVF in ko sem povedala so mi takoj nardili UZ in moj čudež je bil resničen. Tako sem danes v 26.tednu in nestrpno pričakujem našega angelčka, ki to tud je.

Vem da vam je hudo, ampak punce čudeži se dogajajo le verjet je treba vanje, želim vam vso srečo tega sveta da se tud vam v naslednjem letu uresniči ta največja želja, a ne pozabit upanje umre zadnje.

Neposredna povezava do sporočila: 30
31.12.2009 15:25:53   
Urshy78

oj, hvala ti...katere papirje pa si poslala, a za komisijo?jaz moram poslati hormone v krvi, kopijo brisa, ampak na izvide čakam do naslednje srede potem pošljem, kako pa veš kdaj zaseda komisija? ko dobimo odgovor od komisije pa po hormone ane_?pol pa že ivf upam da nekje do marca sprovedemo...pol pa čakamo kaj bo....prof. Tomaževič je super človek!srečno user posted image user posted image user posted image javi kako bo potekalo pri tebi

aha, ti si mislila kri za hormone user posted image jaz sem v leonišču pustila izvid krvi za hormone, izvid laparoskopije, histeroskopije, oni so pa potem to vse poslali na konzilij. v roku 3 tednov sem dobila od sklep  , da imam odobren IVF.
na obvestilu je bil napisan razpored, kdaj komisija zaseda, zato vem user posted image
izvid krvi za spolno prenosljive bolezni in izvid brisa pa prinesem takrat, ko bom šla v postopek, to je konec januarja, ko dobim user posted image .
komaj čakam, čeprav ful upam, da se bo zgodil čudež in mi bo uspelo zanositi v tem ciklusu user posted image

bom vse poročala user posted image
srečno tudi tebi user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Urshy78 -- 31.12.2009 15:26:26 >

TIAN 05.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 31
31.12.2009 15:27:55   
Urshy78
IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy

Pozdravljene

Če mi verjamete ali ne sem tudi sama dala to skozi. Z možem sva 3 leta delala na otroku in nič, sprva sva mislila da je kriv stres in podobno na kar sva pa po 2,5 letih le šla v Mb v ambulanto za neplodnost in začela iskati vzroke. Januarja 2009 se mi je podrl svet ,ko so mi opravili laparoskopijo in htc kjer so ugotovili da sta oba jajcevoda neprehodna, takrat s spomnim da sem samo jokalauser posted image , v glavnem ful hudo. Čez 2 meseca sem se z G. dogovorila za napotitev na IVF, vedela sem da pač je to še edina možnost, da bi dobili user posted image . Maja sem opravila vse preiskave in bila vpisana na čakalno listo in tako smo čakali, čakali. V tistem sem dobila odgovor da imava prvi posvet 22.8. , super sem si mislila glih bomo prišli iz morja. Tako sva z možem odpla 17.7. na težko pričakovan dopust, kjer sva se res posvetila le drug drugemu, bilo je kot bi bila dva najstnika, če me razumeteuser posted image , odklopila sva vse skrbi in uživala, o umetni oploditvi nisva niti študirala ,vedela sva samo da se bo kmalu vse začelo in nda midva na to ne moreva vplivati. Tako nsva 4.8 prišla domov in odšla nazaj v službe in šele 21.8. sem sama začela študirat kak je z mojouser posted image , da nem glih naslednji dan dobilauser posted image , pozabla sem na datume in tako začela računat kdaj je bila zadnjauser posted image , na kar ugotovim 7.7. pred morjem ,pol pa je več ni bilo, nato me je začela panika devat, ker nisem vedla kaj zaj,...nemogoče jajcevodi so hin, kaj pa zaj. Spomnim se da me je moj ob 22 v dežurno lekarno peljal po test. Sama sem bila čist fertig in nisem več vedela kaj zakaj, nakar pa zagledamouser posted image , jaz sem se sam user posted image  začela, kr še vedno nisem verjela. Drug dan sem imela posvet za IVF in ko sem povedala so mi takoj nardili UZ in moj čudež je bil resničen. Tako sem danes v 26.tednu in nestrpno pričakujem našega angelčka, ki to tud je.

Vem da vam je hudo, ampak punce čudeži se dogajajo le verjet je treba vanje, želim vam vso srečo tega sveta da se tud vam v naslednjem letu uresniči ta največja želja, a ne pozabit upanje umre zadnje.

super srečna zgodba, se veselim s tabo user posted image user posted image user posted image user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.12.2009 15:32:25   
trudi*
Punce, sem vskočila na vašo temo, da vas malo potolažim.

Zelo na kratko vam opišem svojo zgodbo. Midva sva se trudila na user posted image več kot 3 leta.
Najprej ni bilo nič, potem sem končno zanosila in imela SS v 10t in potem čez pol leta spet SS v 8t. Ves čas sem bila pod kontrolo ginekologinje.
Potem pa me je napotila k dr.Tomaževiču. Vse preiskave smo naredili in začeli s postopkom IVF, vendar preden smo prišli do konca, sem zanosila in prišla do konca nosečnosti.
Danes imam v naročju 3m staro punčko.

Samo ne obupat in bit razočarane. Verjemite, da bo posijalo sonce tudi za vas. Jaz sem tudi veliko prejokala in se spraševala zakaj mi ni usojeno imeti otročička in je prišel, ko sem ga najmanj pričakovala.

V novem letu vam želim, da bi se vam uresničile sanje in bi okusile sladkobo materinstva user posted image
Objemn za vsako posebej user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 33
31.12.2009 15:52:20   
jona klara
čestitke, lep konec, čeprav mi je full nejasno kako je to mogoče, če so jajcevodi neprehodni, imaš srečo, da ni bila izvenmaternična in da se je vse tako odvilo, veliko užitkov in sreče ti želimuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 34
31.12.2009 16:00:02   
jona klara
želim ti veliko sreče in seveda da rata v prvo...samo nekAj me še zanima, ko ti odobrijo ivf, moreš potem sama poklicat sestro, da se naročiš kdaj zasčneš jemati hormone, potem punkcija potem pa postopek, a je tak vrstni red ali ti oni sami javijo kakšen datum,meni je rekel. dr. tomaževič, ko dobim pošto naj pokličem sestro tatjano, samo ne vem točno kaj bo potem sledilo.malo je problem,ker ne veš kdaj bo kaj, moram pa v službi vedeti vsaj 1 mesec prej, ker nimam zamenjave nobene...sem še s tem obremenjena, če bom prepozno zvedela datum bom mogla zato prestaviti...še to poleg vseh skrbi, srečno novo leto, da se drugo leto v tem času raje dobimo na kavi s trebuhom ali z bebicouser posted image user posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 35
31.12.2009 16:16:58   
Urshy78

želim ti veliko sreče in seveda da rata v prvo...samo nekAj me še zanima, ko ti odobrijo ivf, moreš potem sama poklicat sestro, da se naročiš kdaj zasčneš jemati hormone, potem punkcija potem pa postopek, a je tak vrstni red ali ti oni sami javijo kakšen datum,meni je rekel. dr. tomaževič, ko dobim pošto naj pokličem sestro tatjano, samo ne vem točno kaj bo potem sledilo.malo je problem,ker ne veš kdaj bo kaj, moram pa v službi vedeti vsaj 1 mesec prej, ker nimam zamenjave nobene...sem še s tem obremenjena, če bom prepozno zvedela datum bom mogla zato prestaviti...še to poleg vseh skrbi, srečno novo leto, da se drugo leto v tem času raje dobimo na kavi s trebuhom ali z bebicouser posted image user posted image

ko boš dobila odobren sklep, boš zraven dobila tudi navodila. najprej pokličeš takoj, ko dobiš papirje po pošti, da dobiš evidenčno številko. potem ti bo sestra rekla, da pokliči prvi dan user posted image . ko sem poklicala, me je vprašala, kdaj pričakujem naslednjo M in da naj pridem en teden prej po zdravila, v primeru, da bi dobila M za vikend.
takrat mi bodo dali zdravila (injekcije itd) in pokazali kako se je treba špikati. kdaj se začne jemati zdravila, je pa odvisno od postopka, ali imaš dolgega ali kratkega. meni takrat dr. Tomaževič ni povedal kakšnega imam, mi je pa sestra povedala, da imam kratkega, ko sem ji prebrala napotnico. pred punkcijo imaš še trikrat UZ, da vidijo rast foliklov, potem sledi punkcija, čez dva dni pa transfer, seveda, če je bila oploditev uspešna.
sem  pa brala pri puncah, da je po punkciji in do transferja potrebna bolniška, je treba počivati, da se zarodek lepo vgnezdi.
upam, da se boš v službi lahko vse zmenila. jaz vsaj teh problemov nimam, vejo kako je z mano in me podpirajo. tudi jaz nimam zamenjave, ampak to ni moj problem. delo bo že počakalo teh par dni user posted image
če te zanima pa kaj več glede IVF ti pa svetujem, da prebereš http://www.ringaraja.net/forum/December_2009_IVF%2FICSI/m_4695955/tm.htm
kjer so punce res taprave borke. jaz jih že nekaj časa redno berem, ko bom pa v postopku, se jim bom pa tudi pridružila pri klepetu.

srečno, uspešno, predvsem pa plodno leto ti želim. z veseljem bi se dobila na kavi, ko bo uspelo user posted image

TIAN 05.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 36
31.12.2009 16:18:01   
Urshy78
IZVIRNO SPOROČILO: trudi*

Punce, sem vskočila na vašo temo, da vas malo potolažim.

Zelo na kratko vam opišem svojo zgodbo. Midva sva se trudila na user posted image več kot 3 leta.
Najprej ni bilo nič, potem sem končno zanosila in imela SS v 10t in potem čez pol leta spet SS v 8t. Ves čas sem bila pod kontrolo ginekologinje.
Potem pa me je napotila k dr.Tomaževiču. Vse preiskave smo naredili in začeli s postopkom IVF, vendar preden smo prišli do konca, sem zanosila in prišla do konca nosečnosti.
Danes imam v naročju 3m staro punčko.

Samo ne obupat in bit razočarane. Verjemite, da bo posijalo sonce tudi za vas. Jaz sem tudi veliko prejokala in se spraševala zakaj mi ni usojeno imeti otročička in je prišel, ko sem ga najmanj pričakovala.

V novem letu vam želim, da bi se vam uresničile sanje in bi okusile sladkobo materinstva user posted image
Objemn za vsako posebej user posted image

še ena zgodba s srečnim koncem user posted image user posted image user posted image
take zgodbe ti res vlijejo veliko optizma.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu trudi*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
31.12.2009 16:42:34   
Anonimen
Že dalj časa se spravljam za računalnik, da bi tudi sama napisala par besed in tako na "papir" prelila vsa svoja čustva.  Kljub temu, da se prijavljena na forum,nisem tu ravno pogosto, saj me delo kar precej zaposluje, prav tako pa tudi ostala gospodinjska opravila in seveda mali škratek, ki je bil letos septembra star dve leti. Vsakokrat , ko ga pogledam, se opomnim, da me ne sme spraviit v "slabo vojo", četudi včasih kakšno ušpiči. Taki pač so otroci in zato poskušam vsak trenutek z njim maximalno izkoristit. Vsak dan sproti se lahko zahvalim komurkoli že, da sem sploh zanosila, kajti sem ena tistih "srečninic" z diagnozo PCO in popolnma nerednimi menstruacijami in seveda je trajalo skoraj dve leti, da sem prvič zanosila.  V bistvi to ni dolgo obdobje, ampak če si nečesa tmočno želiš, je vsak dan predolg. In seveda si sedaj iz srca želim še enega škratka in iz meseca v mesec upam, da bo morda le tisit famozni + ali dve črtici na testu in potem seveda razočaranja user posted image , ko se pojavi user posted image user posted image user posted image . Tudi jaz počasi "začenjam obupavat" in skoraj ne verjame več da bom še kdaj user posted image .  Res je da imam še čas, ampka resnično ne bi rada prevelike razlike v letih med obema otročkoma. Po novem letu že imam termin pri svojem G in dogovor, da mi predpiše klomifen, jaz pa še vedno upam, da mi morda uspe brez tablet. Ja, po drug istrani pa sem res že skoraj obupal nad vsem in počasi mi postaja vse skupaj odveč. In na koncu, da je vse skupja še bolj ironično, gem pred kakim mesecem na facebook in na aplikaciji "Kaj ti bo prinesel Božiček" - kliknem bolj za hec kot zares - dobim kratek odgovor - dojenčka. Ja, seveda, če verjameš v pravljice, a ne? Ne vem več, kaj bo res in kaj ne, naj upam ali "obupam". Po eni strani mi je "vse že dol padlo" , po drugi strani, pa kanček upanja še vedno obstaja. Upajmo na najboljše v letu 2010, sicer pa res odneham.

Pa SREČNO V LETU 2010 in naj bo pravljično!

(odgovor članu latka)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
31.12.2009 17:06:03   
Katy78
Moja zgodba pa je taka, da sem zanosila v tretjem cilusu in to po naravni poti, pa čeprav so mi kar trije ginekologi napovedovali, da znam imeti težave. Moja diagnoza je endometrioza in zaradi tega odstranjen desni jajčnik pri 21. letih. Že takrat mi je G, ki me je operiral, rekel, da naj ne odlašam predolgo. Ampak kaj je za 21-letnico predolgo? Takrat še niti resnega fanta nisem imela, bila sem sredi študija, kako naj torej razmišljam o otroku. Ko sem pri 22-tih potem spoznala zdajšnjega moža, tudi nisva že kar takoj razmišljala o otroku, oba sva študirala, živela pri starših. Jaz sem misel o otrocih in morebitnih težavah kar potisnila na stran, me je pa moj tedanji osebni G na vsakem pregledu priganjal, da naj že končno zanosim, pa sem še kar odlašala. Če zdaj pomislim, sem odlašala kar predolgo, na otročku sva začela delat, ko sem bila stara 29 let. Takrat sploh pomislila nisem, da reševanje takih težav pogosto terja 2, 3 in še več let. Če bi že takrat brala RR, bi se zagotovo prej odločila, da poskusim zanosit. K sreči se je moja zgodba končala srečno, imamo navihančka starega 13 mesecev. Imava pa z možem dva dobra prijatelja, ki se trudita že 2,5 leti in sta dala skozi že vse možne preiskave in postopke, pa ni uspeha. Hudo mi je zanju, ker vem, da bi bila dobra starša, vem pa tudi, da bo tudi njun čas prišel in da jima bo uspelo. Upam da čimprej. Srečno vsem skupaj in čimveč pluskov v prihajajčem letu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
31.12.2009 17:14:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
1.1.2010 13:15:38   
koala
Draga Jona Klara še predobro poznam tvoje občutke, ko mesec za mesecem upaš in čakaš, čakaš in upaš pa vsak mesec znova dobiš en velik nič, minevajo meseci in včasih se ti zdi da zate ni luči na koncu predora. Pa je, zato ne obupaj. Nekateri pač moramo prehoditi daljšo in bolj trnovo pot, toda ko konbnčno ugledaš tisti tako pričakovani plusek in nato na UZ tisti drobcen srček so občutki nepopisni.
Sama sem na plusek čakala skoraj pet let, a je vredno. Sicer brez pomoči ni šlo, a zdaj mi živčke kravžlja navihani 23 mesečnik.
Pogumno! In vso srečo!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
1.1.2010 18:20:21   
jona klara
najlepša ti hvala urshy 78!Sem ti zelo hvaležna za vse te informacije, tako, da vem, da lahko planiram nekje konec februarja, začetek marca, seveda, če bo pošta konec januarja že prispela...javi ko bo kaj novega pri tebi...želim ti srečno in seveda trebušasto leto z čimboljšim počutjem, pa naj se ti zgodijo same pozitivne stvariuser posted image user posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.1.2010 8:50:11   
jona klara
čestitke samo da ti je uspelo, a si bila na postopku, ali samo operativna pomočuser posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?