|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 8:40:35   
Sara3
Dobro jutro......

Punce, še posebej ljubiteljice peke, rabim vašo pomoč. Moja mami ima danes rojstni dan :bravo::bravo::bravo::rozica::rozica::rozica: in kot ponavadi sem zadolžena, da spečem kaj sladkega. V nedeljo imamo piknik in v tej vročini si je zaželela :torta:z jagodami. Vse recepte, ki sem jih našla vsebujejo pri nadevu želatino, ki jo pa mami nima rada. Mi lahko pomagate oz. mi napišete kakšen recept za jagodno :torta: brez želatine. Bi pa naredila v smislu biskvit, nadev, biskvit, nadev in gor cele jagode . Nadev je lahko tudi z skuto ali smetano.......sam, da je malček osvežujoče.

Help.......
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 8:44:14   
ma-ja
Jaz zmešam rastlinsko smetano, ki je malo trša z narezanimi jagodami in dam v hladilnik. Hitro narejeno, pa še dobro je.
S skuto bi bila pa tudi jaz vesela kakšnega recepta!

(odgovor članu Sara3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 8:47:58   
anadejka
3+3 jajca
50+50 g masla
75+75 g moke
100+100 g sladkorja
50+50 g jedilne čokolade
1+1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
2,5 dcl sladke smetane
200 g jedilne čokolade
500 g skute
1 dcl kisle smetane
2 košarici jagod
kozarec ruma

Najprej spečemo prvo osnovo. Iz treh beljakov naredimo trd sneg in mu pri koncu dodamo vanilijev sladkor. 50 g čokolade raztopimo v 50 g masla. 100 g sladkorja in 3 rumenjake zmešamo in dodamo stopljeno čokolado ter sneg. Na koncu dodamo še 75 g moke in pecilni prašek. Vlijemo v pomaščen in pomokan tortni model in pečemo 30 minut na 180 stopinj.
Postopek za drugo osnovo je isti, le da ne dodamo pecilnega praška.
Sladko smetano segrejemo in v njej raztopimo 200 g čokolade. Polovico jagod razrežemo po dolžini na kolobarje, drugo polovico pa na male koščke. Skuto in kislo smetano zmešamo in dodamo na koščke narezane jagode ter sladkamo po okusu.
Prvo osnovo prerežemo. Spodnji del navlažimo z rumom, ki ga zmešamo z vodo. Namažemo z dvema žlicama v smetani stopljene čokolade in naložimo na kolobarje narezane jagode in po vrhu polijemo z malo čokolade. Pokrijemo z drugo polovico in jo ponovno navlažimo. Nato jo namažemo s skutno mešanico.
Drugo osnovo prerežemo (ni nujno, da na polovico - zgornjo tretjino odrežemo stran). Spodnji del položimo na skuto in ga navlažimo. Zgornji polovici pa dodamo dve žlici čokolade in na koščke razrezane jagode, ter vse skupaj zmeljemo. To namažemo na zgornjo osnovo in prelijemo s preostalo čokolado.

Drgač pa pejt mal na kulinariko pogledat http://www.kulinarika.net/recepti.asp

(odgovor članu Sara3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 8:53:41   
Suza
En čist enostaven:
- na navlažen biskvit poliješ vanilijev puding iz 1/2l mleka
- na še vroč puding razporediš jagode
- ohladiš
- premažeš s smetano in pokriješ z drugo polovico biskvita.

Vse skupaj okrasiš s smetani in jagodami.

Pa dober tek

(odgovor članu Sara3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 9:02:20   
lex
3 jajca
3-4 žlice vroče vode (penasto stepamo 1 minuto pri najvišji hitrosti)
125g sladkorja
1 vrečko vanilij sladkorja (stresamo postopno 1 minuto v jajčno kremo in stepamo še dve minuti)
75g mehke bele moke zmešamo z
75g jedilnega škroba (gustin)
15g kakava in
6g (2zvrhani žlici) pecilnega praška - rahlo primešamo v jajčno kremo.
nadev: sladka smetana in cele jagode

Pečenje: 175°C - 200°C
20 - 30 minut in jo enkrat prerežemo

(odgovor članu Sara3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 9:14:24   
hati
Sicer so ti punce že napisale, pa vseeno...na še mojo varianto...

10 beljakov + 10 žlic sladkorja zmiksaš da postane trda masa, dodaš 10 rumenjakov in 11 žlic moke, moki prej primešaj 1 pecilni prašek. Daj v pekač in peci pri 180 stopinjah 40 min. Jaz imam kar eno tako kozico premera ene 30 cm... jo namažem z mastjo in rahlo pomokam...se nič ne prime.... ko je spečeno obrneš narobe, da gre biskvit ven. počakaš da se ohladi in ga dvakrat prerežeš. Jagode zrežeš na koščke in jih vmešaš v stepeno smetano. Jaz dam navadno smetano ter samo malce rastlinske, da je trše...ker če ne mi je presladko. Prvo plast položiš na krožnik, jo namočiš z jagodnim sokom namažeš z maso in pokriješ z naslednjo plastjo, potem narediš isto in pokriješ še s tretjo plastjo. Namežeš še zunanjo stran in okrasiš... Tko nardim jaz... Upam, da ti uspe. :) :)

(odgovor članu Sara3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 12:35:19   
Sara3
HVALA :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Zdej pa grem pečt :torta:. Sporočim kakšen je bil izdelek.

(odgovor članu Sara3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Recept za jagodno torto
24.6.2005 12:47:55   
Anonimen
Jutri jo pečem,upam da mi bo uspela!
l.p.
Tassy

»JOGURTOVA TORTA Z JAGODAMI«

BISKVIT
10 dag masla oziroma margarine
10 dag sladkorja
1 vanili sladkor
1 ščepec soli
1 jajce
10 dag moke (pol gladke pol ostre)
1/2 žličke pecilnega
rum (po želji)

NADEV
9 lističev svetle želatine (ali 3 velike žlice želatine v prahu)
60 dag navadnega jogurta
20 dag kisle smetane
40 dag jagod
jagodna marmelada
10 dag sladkorja
sok pol limone
rum (po želji)

 MASLO, SLADKOR, VANILI, SOL, RUM IN JAJCE STEPAMO, DOKLER SE SLADKOR NE RAZTOPI. MOKO IN PECILNI ZMEŠAMO IN POČASI PRIMEŠAMO V TESTO. TORTNI MODEL NAMASTIMO, POMOKAMO IN NAPOLNIMO S TESTOM. PEČEMO CCA 20 MINUT NA 200OC. PEČENO OBLATO PUSTIMO POPOLNOMA OHLADITI.
 ŽELATINO PRIPRAVIMO PO NAVODILIH Z EMBALAŽE IN PUSTIMO, DA NABREKNE.
 JOGURT ZMEŠAMO S KISLO SMETANO, SLADKORJEM, RUMOM IN LIMONINIM SOKOM SOKOM. MEŠAMO TAKO DOLGO, DOKLER SE MASA NEKOLIKO NE SPENI IN SE SLADKOR RAZTOPI.
 ŽELATINO RAZTOPIMO NA VODNI KOPELI, MED MEŠANJEM OHLADIMO IN PRIMEŠAMO K JOGURTOVI KREMI. ZA KRATEK ČAS POSTAVIMO V HLADILNIK. MASA JE DOVOLJ OHLAJENA, KO PRI MEŠANJU ZA KUHALNICO OSTANE DOBRO VIDNA SLED.
 JAGODE OČISTIMO, OSUŠIMO IN NAREŽEMO NA ČETRTINE. POLOVICO JAGOD PRIMEŠAMO KREMI IN JO ŠE ZA NEKAJ ČASA POSTAVIMO V HLADILNIK.
 OBLATO TANKO NAMAŽEMO Z MARMELADO IN POKRIJEMO S HLADNO KREMO, KI JO GLADKO RAZMAŽEMO IN POSUJEMO ŠE Z OSTANKOM JAGOD.
 TORTO V MODELU POSTAVIMO V HLADILNIK IN PUSTIMO, DA SE ŽELATINA POVSEM STRDI. OKVIR TORTNEGA MODELA ODSTRANIMO TIK PRED SERVIRANJEM.

Se opravičujem za velike črke. Stvar je v originalu napisana tako.
Dober tek, se splača poskusiti!

(odgovor članu Sara3)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?