Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Recept za jagodno torto 24.6.2005 8:44:14
|
|
|
|
ma-ja
|
Jaz zmešam rastlinsko smetano, ki je malo trša z narezanimi jagodami in dam v hladilnik. Hitro narejeno, pa še dobro je. S skuto bi bila pa tudi jaz vesela kakšnega recepta!
|
|
|
|
Recept za jagodno torto 24.6.2005 8:47:58
|
|
|
|
anadejka
|
3+3 jajca 50+50 g masla 75+75 g moke 100+100 g sladkorja 50+50 g jedilne čokolade 1+1 vanilijev sladkor 1 pecilni prašek 2,5 dcl sladke smetane 200 g jedilne čokolade 500 g skute 1 dcl kisle smetane 2 košarici jagod kozarec ruma Najprej spečemo prvo osnovo. Iz treh beljakov naredimo trd sneg in mu pri koncu dodamo vanilijev sladkor. 50 g čokolade raztopimo v 50 g masla. 100 g sladkorja in 3 rumenjake zmešamo in dodamo stopljeno čokolado ter sneg. Na koncu dodamo še 75 g moke in pecilni prašek. Vlijemo v pomaščen in pomokan tortni model in pečemo 30 minut na 180 stopinj. Postopek za drugo osnovo je isti, le da ne dodamo pecilnega praška. Sladko smetano segrejemo in v njej raztopimo 200 g čokolade. Polovico jagod razrežemo po dolžini na kolobarje, drugo polovico pa na male koščke. Skuto in kislo smetano zmešamo in dodamo na koščke narezane jagode ter sladkamo po okusu. Prvo osnovo prerežemo. Spodnji del navlažimo z rumom, ki ga zmešamo z vodo. Namažemo z dvema žlicama v smetani stopljene čokolade in naložimo na kolobarje narezane jagode in po vrhu polijemo z malo čokolade. Pokrijemo z drugo polovico in jo ponovno navlažimo. Nato jo namažemo s skutno mešanico. Drugo osnovo prerežemo (ni nujno, da na polovico - zgornjo tretjino odrežemo stran). Spodnji del položimo na skuto in ga navlažimo. Zgornji polovici pa dodamo dve žlici čokolade in na koščke razrezane jagode, ter vse skupaj zmeljemo. To namažemo na zgornjo osnovo in prelijemo s preostalo čokolado. Drgač pa pejt mal na kulinariko pogledat http://www.kulinarika.net/recepti.asp
|
|
|
|
Recept za jagodno torto 24.6.2005 8:53:41
|
|
|
|
Suza
|
En čist enostaven: - na navlažen biskvit poliješ vanilijev puding iz 1/2l mleka - na še vroč puding razporediš jagode - ohladiš - premažeš s smetano in pokriješ z drugo polovico biskvita. Vse skupaj okrasiš s smetani in jagodami. Pa dober tek
|
|
|
|
Recept za jagodno torto 24.6.2005 9:02:20
|
|
|
|
lex
|
3 jajca 3-4 žlice vroče vode (penasto stepamo 1 minuto pri najvišji hitrosti) 125g sladkorja 1 vrečko vanilij sladkorja (stresamo postopno 1 minuto v jajčno kremo in stepamo še dve minuti) 75g mehke bele moke zmešamo z 75g jedilnega škroba (gustin) 15g kakava in 6g (2zvrhani žlici) pecilnega praška - rahlo primešamo v jajčno kremo. nadev: sladka smetana in cele jagode Pečenje: 175°C - 200°C 20 - 30 minut in jo enkrat prerežemo
|
|
|
|
Recept za jagodno torto 24.6.2005 9:14:24
|
|
|
|
hati
|
Sicer so ti punce že napisale, pa vseeno...na še mojo varianto... 10 beljakov + 10 žlic sladkorja zmiksaš da postane trda masa, dodaš 10 rumenjakov in 11 žlic moke, moki prej primešaj 1 pecilni prašek. Daj v pekač in peci pri 180 stopinjah 40 min. Jaz imam kar eno tako kozico premera ene 30 cm... jo namažem z mastjo in rahlo pomokam...se nič ne prime.... ko je spečeno obrneš narobe, da gre biskvit ven. počakaš da se ohladi in ga dvakrat prerežeš. Jagode zrežeš na koščke in jih vmešaš v stepeno smetano. Jaz dam navadno smetano ter samo malce rastlinske, da je trše...ker če ne mi je presladko. Prvo plast položiš na krožnik, jo namočiš z jagodnim sokom namažeš z maso in pokriješ z naslednjo plastjo, potem narediš isto in pokriješ še s tretjo plastjo. Namežeš še zunanjo stran in okrasiš... Tko nardim jaz... Upam, da ti uspe. :) :)
|
|
|
|
Recept za jagodno torto 24.6.2005 12:47:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutri jo pečem,upam da mi bo uspela! l.p. Tassy »JOGURTOVA TORTA Z JAGODAMI« BISKVIT 10 dag masla oziroma margarine 10 dag sladkorja 1 vanili sladkor 1 ščepec soli 1 jajce 10 dag moke (pol gladke pol ostre) 1/2 žličke pecilnega rum (po želji) NADEV 9 lističev svetle želatine (ali 3 velike žlice želatine v prahu) 60 dag navadnega jogurta 20 dag kisle smetane 40 dag jagod jagodna marmelada 10 dag sladkorja sok pol limone rum (po želji) MASLO, SLADKOR, VANILI, SOL, RUM IN JAJCE STEPAMO, DOKLER SE SLADKOR NE RAZTOPI. MOKO IN PECILNI ZMEŠAMO IN POČASI PRIMEŠAMO V TESTO. TORTNI MODEL NAMASTIMO, POMOKAMO IN NAPOLNIMO S TESTOM. PEČEMO CCA 20 MINUT NA 200OC. PEČENO OBLATO PUSTIMO POPOLNOMA OHLADITI. ŽELATINO PRIPRAVIMO PO NAVODILIH Z EMBALAŽE IN PUSTIMO, DA NABREKNE. JOGURT ZMEŠAMO S KISLO SMETANO, SLADKORJEM, RUMOM IN LIMONINIM SOKOM SOKOM. MEŠAMO TAKO DOLGO, DOKLER SE MASA NEKOLIKO NE SPENI IN SE SLADKOR RAZTOPI. ŽELATINO RAZTOPIMO NA VODNI KOPELI, MED MEŠANJEM OHLADIMO IN PRIMEŠAMO K JOGURTOVI KREMI. ZA KRATEK ČAS POSTAVIMO V HLADILNIK. MASA JE DOVOLJ OHLAJENA, KO PRI MEŠANJU ZA KUHALNICO OSTANE DOBRO VIDNA SLED. JAGODE OČISTIMO, OSUŠIMO IN NAREŽEMO NA ČETRTINE. POLOVICO JAGOD PRIMEŠAMO KREMI IN JO ŠE ZA NEKAJ ČASA POSTAVIMO V HLADILNIK. OBLATO TANKO NAMAŽEMO Z MARMELADO IN POKRIJEMO S HLADNO KREMO, KI JO GLADKO RAZMAŽEMO IN POSUJEMO ŠE Z OSTANKOM JAGOD. TORTO V MODELU POSTAVIMO V HLADILNIK IN PUSTIMO, DA SE ŽELATINA POVSEM STRDI. OKVIR TORTNEGA MODELA ODSTRANIMO TIK PRED SERVIRANJEM. Se opravičujem za velike črke. Stvar je v originalu napisana tako. Dober tek, se splača poskusiti!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?