Anonimen -> Recept za jagodno torto (24.6.2005 12:47:55)
|
Jutri jo pečem,upam da mi bo uspela! l.p. Tassy »JOGURTOVA TORTA Z JAGODAMI« BISKVIT 10 dag masla oziroma margarine 10 dag sladkorja 1 vanili sladkor 1 ščepec soli 1 jajce 10 dag moke (pol gladke pol ostre) 1/2 žličke pecilnega rum (po želji) NADEV 9 lističev svetle želatine (ali 3 velike žlice želatine v prahu) 60 dag navadnega jogurta 20 dag kisle smetane 40 dag jagod jagodna marmelada 10 dag sladkorja sok pol limone rum (po želji) MASLO, SLADKOR, VANILI, SOL, RUM IN JAJCE STEPAMO, DOKLER SE SLADKOR NE RAZTOPI. MOKO IN PECILNI ZMEŠAMO IN POČASI PRIMEŠAMO V TESTO. TORTNI MODEL NAMASTIMO, POMOKAMO IN NAPOLNIMO S TESTOM. PEČEMO CCA 20 MINUT NA 200OC. PEČENO OBLATO PUSTIMO POPOLNOMA OHLADITI. ŽELATINO PRIPRAVIMO PO NAVODILIH Z EMBALAŽE IN PUSTIMO, DA NABREKNE. JOGURT ZMEŠAMO S KISLO SMETANO, SLADKORJEM, RUMOM IN LIMONINIM SOKOM SOKOM. MEŠAMO TAKO DOLGO, DOKLER SE MASA NEKOLIKO NE SPENI IN SE SLADKOR RAZTOPI. ŽELATINO RAZTOPIMO NA VODNI KOPELI, MED MEŠANJEM OHLADIMO IN PRIMEŠAMO K JOGURTOVI KREMI. ZA KRATEK ČAS POSTAVIMO V HLADILNIK. MASA JE DOVOLJ OHLAJENA, KO PRI MEŠANJU ZA KUHALNICO OSTANE DOBRO VIDNA SLED. JAGODE OČISTIMO, OSUŠIMO IN NAREŽEMO NA ČETRTINE. POLOVICO JAGOD PRIMEŠAMO KREMI IN JO ŠE ZA NEKAJ ČASA POSTAVIMO V HLADILNIK. OBLATO TANKO NAMAŽEMO Z MARMELADO IN POKRIJEMO S HLADNO KREMO, KI JO GLADKO RAZMAŽEMO IN POSUJEMO ŠE Z OSTANKOM JAGOD. TORTO V MODELU POSTAVIMO V HLADILNIK IN PUSTIMO, DA SE ŽELATINA POVSEM STRDI. OKVIR TORTNEGA MODELA ODSTRANIMO TIK PRED SERVIRANJEM. Se opravičujem za velike črke. Stvar je v originalu napisana tako. Dober tek, se splača poskusiti!
|
|
|
|