|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   refluks ledvičk?
17.12.2009 10:49:32   
mircek
Imam hčerko, ki ima refluks V. stopnje na levi in desni strani. Pred kakšnim tednom je zbolela,kašlja in iz nosa ji teče. Vročino je imela čez vikend do 38,6. V ponedeljek, torek nič, v sredo zvečer pa spet do 38,3.  Zaela se je tut na veliko slint in v usta rine prstek kot da ji raste zobek in to kočnik. V ponedeljek smo bile tudi pri zdraniku kjer smo dale vodo, vendar ni bilo neke posebnosti da bi blo kakšno vnetja zaradi refluksa. Ne vem pa zakaj se ji spet poavlja vročina. Do zdaj tudi ni bila nikoli tako prehlajena  da bi imela vročino. Ima kdo kakšnomnenje o tem? Stara je 16 mesecev. Danes bi tudi mogle it v LJ na poseg Deflux, ampak zaradi prehlada nismo šle, ker mora bit zaradi anestezije zdrava.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: refluks ledvičk?
17.12.2009 10:57:16   
mircek
Pa še zanima me kako dajete antibiotike otrokom. Jaz ji moram dajati vsak dan en antibiotik, ki je zelo grenak, sicer en mililiter, ampak ko ga vid se začne upirat in ko ji ga dam čisto malo ga izbruhne. Sem ji že v hrano dala npr. v čokolino vendar ga je očitno začutila v ustih in ni hotela več jesti. 

(odgovor članu mircek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2009 11:43:41   
naja78
antibiotik,: dat v usta po brizgi,s strani,zapret brado in jo držiš toliko časa da pogoltne.j.g.kar se mora se mora.je pa težko.probaj s PIKOVITOM ZMEŠAT V BRIZGO.glavno da dobi dozo.
naj še katera druga pove.

pomoje ima hčerka navadno virozo,le če bi vročina trajal 3 dni ali več se pejta kazat.drugače pa čim manj okoli zdr.,ker je vse bolno.
normalno otrok v 1do 2 leta preboli do 11 viroz in je še normalno.vsaj tako pravijo P.
čakaj vrtec potem boš vesela.user posted image

(odgovor članu mircek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2009 15:43:37   
sončnica14
Tudi naš ima refluks (pri eni ledvici), jemljemo antibiotik Nitrofurantoin, vsak dan 1 mililiter, vendar na srečo nimamo nobenih težav, v smislu da ga ne bi hotel pogoltnit. Z brizge ga dam na žličko, z žličke pa v usta, pa je čisto zadovoljen. Nimam pojma kakšnega okusa je zdravilo.

Sedaj razsaja toliko enih viroz in podobih obolenj, da težko veš, od česa je vročina. Zna bit kaj drugega, nepovezanega z refluksom. Par dni še počakaj, pa bo verjetno mimo. Tudi naš je imel v soboto vročino čez 40 st. Sem klicala na dežurno, pa so mi svetovali, naj mu dan svečko. Je pomagalo, naslednji dan je pa tudi vročina malo padla, sedaj je pa že spet zdrav.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2009 17:50:23   
mircek
sončnica14 - tudi mi imamo isti antibiotik in sem ga probala je grenak. Očitno ima res moja nek virus in ima dieto, sicer nima driske ampak bruha če kaj mlečnega poje al pa sadje..., tako da ima sedaj dieto.
Me pa skri kako naj ji dam antibiotik ker ga tut očitno zarad virusa ven zbruha, ker ga prej ni. Dobit ga pa mora vsak dan, ker je drugače velika možnost okužbe.

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2009 19:34:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

antibiotik,: dat v usta po brizgi,s strani,zapret brado in jo držiš toliko časa da pogoltne.j.g.kar se mora se mora.je pa težko.probaj s PIKOVITOM ZMEŠAT V BRIZGO.glavno da dobi dozo.
naj še katera druga pove.

Po mojih osebnih izkušnjah je to edina učinkovita metoda. Naš ima refluks III. stopnje obojestransko, ampak ima Primotren. Dokler se ni navadila, je bilo groza, sedaj ga brez težav spije po brizgi.

Kolikor vem, je zelo zaželjeno da se antibiotikov ne jemlje z mlekom oz. zdravil na sploh, razen, kjer to posebej napišejo. učinek zdravil se bistveno zmanjša - vem, da za primotren, hiconcil, zinat... to velja.

Pa morda glede te vročine... pri refluksu je bolj značilna visoka vročina v intervalih, ampak kar nekaj ur oz. nekaj dni zapored. Tako da bi jaz rekla da pri vas mircek ne gre za težave zaradi refluksa ampak je kaj drugega.
(To glede vročine so meni razlagali prejšnji mesec, ko smo bili v bolnici, koliko je res pa ne vem) Pri nas so v 8 urah bili (kljub svečkam) 3 vali izredno visoke vročine, potem pa kot bi odrezal, nobene vročine več, vendar še nekaj dni pozitiven urikult.

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......