picola1
|
Ojla! Ja, mi smi tut zdej trenutno na tej sceni. Stara je pa dobrih 22 mesecev. Sem jo že prej večkrat hotla navadit na kahlo pa je šlo bolj švoh, če sem jo pa pustila samo v bodiju, je pa lulala vsepovsod. No, in pred enim mesecem približno so ose začele težave s kakanjem, kakala ni tut po par dni (prej vsak dan) in skos jamrala, da jo boli trebuh pa še potem, ko se je končno pokakala, je zraven ful jokala. Izgleda, da se je enkrat ustrašila, ker jo je zabolelo in je začela zadrževat blato...No, skratka...nekje sem potem prebrala, da včasih v takih primerih pomaga nagrajevanje oz. motiviranje z nalepkami. Stanje se je čudežno popravilo v parih dneh. >In potem mi je kapnilo, da bi mogoče tut palilo kar se odvajanja od plenic na splošno tiče. In je res!! Zdej tole prakticiramo en teden in tamala je že skor suha. S takim veseljem gre na kahlo...in takoj, ko se polula ali pokaka, hitr teče po nalepke (enkrat na dan ali na dva dni ji dam pa še kej ekstra za nagrado, ker je kako zbrala 5 nalepk). Tut v vrtcu pravijo, da se ji je ful odprlo, kar se tega tiče. Me pa zanima še nekaj...Kako pa vi zdej to zrihtate zunaj, ko je mrzlo (in še bolj bo)? Jst sem šla včeraj z njo za eno uro ven in je hotla trikrat lulat. Najprej mi je blo mal glupo jo na temn mrazu slačit, pol sem se pa spomnila, da smo mi kot otroci tut pozimi v največjem snegu, če smo se kje igrali ali sankali, dali hlače dol pa smo lulali (in evo mene še vedno tukaj). Ma, zdi se mi tudi, da če se grem nekaj, se grem do konca. Mislim, da jo lahko s tem, da enkrat ima plenico gor (oz. da se lahko polula v plenico), enkrat pa ne, samo zmedem...Vaše mnenje? (mah, poleti je to itak vse samoumevno) Aja...mogoče bi blo res pametno prestavit temo na Otrok, ker 22 mesečniki res niso več dojenčki.
< Sporočilo je popravil picola1 -- 11.12.2009 13:34:42 >
|