|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čist cmerasta!
20.6.2005 13:14:12   
mamsi
Danes je moja mala šla prvič v vrtec, jaz pa prvič nazaj v službo po porodniški. In včer zvečer, tik predenj sem šla spat, me je med umivanjem zob :zmeden: tolk stisnil pr srcu, da sm bla še sama presečena. Solze so se mi kr ulile na veliko:(, pa jokam ravno pogosto. Sm pomislila, non stop sva ble s mojo punčko skupej, celo leto, fino sva se mele, zdej jo bom pa mogla peljat med čisto tuje ljudi, samo tam pustit. Kaj če jo bo stisnil, pa se bo ozrla, mamice pa nikjer. Sploh spat nisem mogla.

Zdej me pa kr mal skrbi, kako bo.

Povejte mi izkušene, kako so vaši cukri "preživeli" vhod v vrtec? In kako ste ve preživele?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Čist cmerasta!
20.6.2005 13:16:53   
kofetek2010
ah, mamsi, saj bo, vsak dan bo manj cmerasto ;) ko bo šla v šolo te bo spet mal stisnilo, a bo že ;)

saj ji v vrtcu ni nič hudega, teb je bolj hudo kot njej ;)

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Čist cmerasta!
20.6.2005 13:25:26   
dory
Moj je sicer doma nad budnim ocesom babi sam me je pa tko stiskal pustit ga doma in bit pol dneva brez njega...me je tko zmetal...tamalga pa mece zej pa ze dva mesca skor delam :)..noce jest,ce me ni doma,ko pridem se me prime ko klop in nc vec dol z mene...takle mamo...ampak je iz dneva v dan bols bos vidla :)

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Čist cmerasta!
20.6.2005 13:41:44   
Pinga
Še naša izkušnja.
Prvič je šla v jasli pri 11 mesecih ( sedaj je stara 25 mesecev ). Že ko sva se uvajale, je bil jok in stok in ko sem po kaki uri ali dve prišla po njo, je skoraj vedno spala. Predvidevam, da je zaspala od joka. Ko smo začeli zares, jo je prvi dan peljal ati in nikoli ne bom pozabila, ko me je poklical in rekel, da je že tam, njegovega jokajočega glasa. Potem je bilo vsak dan boljše in vsak dan manj joka. Ko je šla naša v jasli še ni znala hodit, plazit tudi ne, bila je najmlajša, zato je bla še toliko bolj odvisna od drugih otrok in vzgojiteljic, da ji je kdo dal kakšno igračo. Skratka hudo. Na srečo je imela eno ful vredu vzgojiteljico, ki jo je imela res rada, čeprav je bolj take sorte, da se ne gre k vsakemu cartat.
No v glavnem po kakem mesecu dni je bilo že vse vredu, ugotovili pa smo tudi da ne joče, če jo pelje ati, če pa sem jo peljala jaz, je bil zjutraj obvezno jok.
Jok je bil tudi, ko je septembra šla v drugo skupino, vendar takrat ni jokala ona, ampak jaz, saj sem si mislila, da se je komaj navadla, zdaj pa bo spet vse novo. Ampak otroci grejo skupaj v večjo skupino, tak da se menjajo samo vzgojiteljice. Sedaj pa se včasih zgodi, da ko pridem po njo, se ima še kaj za igrat, da jo moram včasih čakat ali pa jo mora vzgojiteljica prav gurnit čez vrata, da gre domov. Skratka vse je OK.
Čeprav vem, da je začetek zelo boleč, verjamem, da bo vse OK.
Jaz sem z vrtcem zelo zadovoljna, kar se tiče prehranjevanja, spanja, razvoja, saj vsaj naša je taka, da si doma kar rada zmišljuje, tam pa je pridna.
Res, da je bila v začetku ( prvo leto ) kar precej bolna, toda pravijo, da to spada zraven, sicer pa otroci so različni.
No sedaj sem se pa kar razpisala, če te še kaj zanima pa le vprašaj.
Lep pozdrav.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Čist cmerasta!
20.6.2005 13:42:13   
Anonimen
no evo tut js dons prvi dan na šihtu. najbl hudo mi je blo tamalo vržt iz pojstle zutri ko je spala kot cuker. k sreč je šla v varstvo k babi ne med tuje ljudi. pa k sreč je taka da em ne pogreša tko da ni joka :)

lp, lara

(odgovor članu mamsi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Čist cmerasta!
20.6.2005 13:58:46   
ma-ja
Pri nas je tudi bilo na začetku težko. Zdaj pa se počutita v vrtcu kot doma. Nejc gre letos v šolo in po moje bo težje zaključiti z vrtcem kot se je bilo pa vključiti vanj. Vsako obdobje ima svoj čar.
Drugače pa so meni rekli, da otroci čutijo, če so starši v skrbeh. To lahko še potencira njihov strah.
Ampak, verjamem da bo vse v redu!

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Čist cmerasta!
20.6.2005 20:52:58   
Skabi
Zame je najtežji del materinstva bil prav ta: pustiti otroka v vrtcu in oditi v službo. Odtrgati jokajočega otroka s sebe in ga predati vzgojiteljici. Še dobro, da se peljem 15 minut daleč, sem se v avtu vsaj malo pomirila.
Eden izmed najlepših trenutkov pa je ta: pridem v vrtec po njega in reče: "zdravo mami, jaz še ne morem domov. "
Ali pa zjutraj, ko se crkljava: "Greva zdaj v vrtec."

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?