Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Zakaj se obdarujete za božič? 1.12.2009 20:03:09
|
|
|
|
Rožica I
|
Pri nas doma nikoli nismo praznovali cerkvenih praznikov, sedaj pa ko imam svojo družino praznujemo vse povrsti . Tako da je Božič za mojega sina zelo lep praznik. Peljem (jaz, totalna ateistka ) ga pogledat jaslice v katoliško (za polnočnice je pa še premajhen) in kasneje tudi v pravoslavno cerkev. Prazniki so zame nasplošno nekaj lepega, kar zbliža ljudi, ne glede na veroizpoved. Aja, da odgovorim na vprašanje - otroka obdarimo za vse tri "decemberske može"- najprej doma, potem pa en dober mož pri enih starih starših, drugi pa pri drugih. Verjetno zato, ker je obdarovanje en tak lep obred z vsemi kranceljčki in kar še spada zraven,... s smrekcami, šumečim papirjem, zvedavimi očkami, zbujanjem ob mraku in iskanjem daril... Se pa ob vsem tem materialnem, trudim otroku pokazat, da najdragocenejše, kar imamo, nosimo v sebi...
< Sporočilo je popravil Rožica I -- 1.12.2009 20:11:49 >
|
|
RE: Zakaj se obdarujete za božič? 1.12.2009 21:39:05
|
|
|
|
valči
|
Za miklavža dam sadje,obvezno spečem parklje iz kvašenega testa in gredo v cerkev,kjer je sprevbod z parklji in miklavžem z darili. Za Božič pa damo vsem malo več,no po zmožnostih.Najlepše je pripravljat okraske in postavit smrekico,pa pol videt tiste vesele učke od otrok drugo jutro. Dedek mraz prinese v občini z predstavo vred.Darila mislim.Imajo organizirano vi otroci pri nas od 2-6 leta se mi zdi. Meni so ti prazniki čarobni.
|
|
RE: Zakaj se obdarujete za božič? 1.12.2009 23:53:12
|
|
|
|
nejcko
|
Pri nas doma sta nosila Miklavž (sadje, sladkarije) ter dedek Mraz. Pri nas zdaj nosijo vsi trije, ker ... mah, kaj pa vem, težko je otroku dopovedati, kaj je Božiček in kaj dedek Mraz in zakaj pri nas en nosi oz. ne nosi ... tako da Miklavž še vedno nosi sadje, sladkarije in morda res kakšno malenkost, Božiček in dedek Mraz se pa vsako leto sproti zmenita, kdo bo prinesel glavno darilo in kdo kakšno malenkost.
|
|
|
|
RE: Zakaj se obdarujete za božič? 2.12.2009 9:15:44
|
|
|
|
kaya2007
|
ker vsak izgovor pride prav pri nas je vedno nosil božiček, zdaj sta se mu pa pridržila še miklavž in dedek mraz s kakšno malenkostjo..da ne bomo diskriminatorni
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 2.12.2009 9:26:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Zakaj se obdarujete za božič? 2.12.2009 9:27:06
|
|
|
|
Teya D.
|
Mi se za Miklavža ne obdarujemo nekaj preveč. Mogoče kakšna čokolada v njegovi podobi in mandarine. To je to. Darila, ki so pri nas v tradiciji že od babice, ko sem bila sama majhna, to smo ohranili in še danes je Božično jutro v znamenju daril. Ne pretiravamo z igračami in v ceni tudi pogledamo, da so nekako zmerna. Že nekaj malega je dosti.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?