|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: socialna podpora in starševsko nadomestilo
7.12.2009 9:27:58   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1
Tega (podčrtanega) pa nisem vedela, sem mislila, da je to potrebno urediti nekaj dni pred samim porodom ne pa že en mesec prej... Še dobro, da si napisala user posted image ...

Ja če boš urejala nekaj dni pred porodom te lahko kot prvo porod prehiti, kot drugo pa ti tistih 28 dni, kolikor bi morala nastopiti porodnipki dopust pred PDP, propade in se ne prenese v obdobje po porodu.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.12.2009 9:39:35   
lunka1
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ja tole, če te zaposli zananec, ki ima d.d., bi bila itak najboljša in najenostavnejša varianta. ....
No - znanec, ki ima d.d., te bi isto zaposlil za določen čas (recimo 3 mesece - v glavnem tako, da se pogodba izteče med porodniško) in če te zaposli za minimalno plačo in samo nekaj dni preden nastopiš porodniški dopust ima istosamo cca. 11 eur stroškov na dan, od dne, ko nastopiš porodniški dopust (kar je obvezno 28 dni pred PDP), pa nima več niti centa stroškov s tabo, potem se pa itak med porodniškim dopustom izteče pogodba in te enostavno odjavi in je to to.

Torej, tako jaz razumem: Če se meni začne porodniška 15.2.2010 in če me znanec zaposli 13.2.2001, potem plača zame samo 22€ stroškov (torej za dva dni - 13. in 14.2.)? Je za ta dva dni "zaposlitve" potrebno potem še kakšno drugo "nakazilo, plača", v primeru da kakšne inšpekcije to preverjajo? Oziroma - ali ima še kakršnekoli "drene" zaradi mene? Ker ne bi rada te osebe potem po domače povedano nategnila...

< Sporočilo je popravil lunka1 -- 7.12.2009 9:40:39 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.12.2009 9:42:25   
Anonimen
lunka, fajn preracunaj, ce se ti splača bolj, da te zaposli, al bi dobila vec, ce si nezaposlena!

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
7.12.2009 9:45:24   
lunka1
Če sem nezaposlena dobim 193€, če pa me on prijavi, potem dobim okoli 250€...

Najprej sem mislila, da bi lahko dobivala še 156e socialne podpore, ampak mi ne pripada, ker se z mojim ne bova tožarila po sodiščih za preživnino... Torej mi ta socialna podpora propade... Saj se sploh ne bi šla vsega tega, ampak imava 450€ kredita za stanovanje in že zdaj, ko sva še pri moji mami prideva komaj skozi... Ja, pač je prišlo vse naenkrat..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.12.2009 9:48:09   
Anonimen
aha... po mojem ne bi smelo bit problemov. meni je sama soc. delavka ponudila varianto, da se nekje formalno zaposlim pred nastopom porodniske.
samo pri meni sta prisli obe moznosti enako, zato si nisem delala dodatnega dela z zaposlitvijo.

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
7.12.2009 9:53:19   
lunka1

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

aha... po mojem ne bi smelo bit problemov. meni je sama soc. delavka ponudila varianto, da se nekje formalno zaposlim pred nastopom porodniske.
samo pri meni sta prisli obe moznosti enako, zato si nisem delala dodatnega dela z zaposlitvijo.

Kako pa to? Tudi jaz moram iti še en dan na CSD, ampak imam občutek, da tale naša soc. delavka ni ravno ustrežljiva, kar se tega tiče... Kako si mislila tole - formalno zaposlim? Koliko časa prej (pred nastopom porodniške) pa si se potem zaposlila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.12.2009 10:00:54   
Anonimen
jaz se nisem zaposlila, ker se bi mi skoraj isto izslo po €.ali sem zaposlena alpa pac nisem.
ocitno pa imam ful dobro soc. delavko.user posted image
formalno zaposlim pomeni, da pac sem samozaposlena in ne hodim res na siht.

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
7.12.2009 10:43:44   
zmajaz
Torej, tako jaz razumem: Če se meni začne porodniška 15.2.2010 in če me znanec zaposli 13.2.2001, potem plača zame samo 22€ stroškov (torej za dva dni - 13. in 14.2.)? Je za ta dva dni "zaposlitve" potrebno potem še kakšno drugo "nakazilo, plača", v primeru da kakšne inšpekcije to preverjajo? Oziroma - ali ima še kakršnekoli "drene" zaradi mene? Ker ne bi rada te osebe potem po domače povedano nategnila...

Pravilno razumeš. On mora potem za 13. in 14.2. plačati prispevke zate, tebi pa za ta dva dneva nakazati tistih par evrov plače (samo da je vse uradno dokumentirano - ti mu jo pač potem daš nazaj). Pa ko se pogodba o zaposlitvi izteče te gre samo odjavit in to je to.

Formalno zaposlena - kot pravi miška_mccute - je pa ravno ta varianta, o kateri se pogovarjamo - da v resnici ne boš delala pri tem znancu, ampak boš samo na paprirju zaposlena, da boš dobila cca. 60 eur več porodniške. user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.12.2009 10:45:41   
zmajaz
Tudi jaz moram iti še en dan na CSD, ampak imam občutek, da tale naša soc. delavka ni ravno ustrežljiva, kar se tega tiče...

Glede socialne delavke se ne sekiraj - ti si samo uredi zaposlitev nekaj dni pred nastopom porodniškega dopusta in potem takoj odnesi vlogo za porodniški dopust in porodniško nadomestilo na CSD, pa je to to.

Vse potrebne vloge si lahko sprintaš kar od tukaj:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.12.2009 11:48:39   
lunka1
user posted image

Hvala hvala HVALA za vso pomoč user posted image Zdaj samo še upam, da mi bo uspelo tega znanca "prepričat", da bi to storil... Saj verjetno je vseeno (če ne bo prav ta konkretni znanec...), ali ima oseba, ki me bi zaposlila, s.p. ali d.d., ane?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.12.2009 12:04:52   
Anonimen
vseeno je

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
7.12.2009 14:03:29   
zmajaz
Ja - seveda - popolnoma vseeno. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
10.12.2009 0:04:28   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ja tole, če te zaposli zananec, ki ima d.d., bi bila itak najboljša in najenostavnejša varianta. Pri gospodinjski pomočnici, se mi zdi, da sem nekje prebrala, da te ne more zaposliti starš ali sorodnik - ni pa to preverjena informacija. Delovno mesto naj bi se po pravem razpisalo 15 dni preden te zaposli, čeprav midva s tastom sva naredila tako, da je potrebo po delavcu dal tisti dan, ko me je zaposlil, pa ni nihče nič kompliciral.

No - znanec, ki ima d.d., te bi isto zaposlil za določen čas (recimo 3 mesece - v glavnem tako, da se pogodba izteče med porodniško) in če te zaposli za minimalno plačo in samo nekaj dni preden nastopiš porodniški dopust ima istosamo cca. 11 eur stroškov na dan, od dne, ko nastopiš porodniški dopust (kar je obvezno 28 dni pred PDP), pa nima več niti centa stroškov s tabo, potem se pa itak med porodniškim dopustom izteče pogodba in te enostavno odjavi in je to to.

Znanec naj te zaposli za eno leto, da ti med porodniško ne bo potrebno letat in urejat zavarovanja na CSD, on nima nič več težav.
Jaz sem se samo formalno zaposlila pri sp. Brez problemov. Vse je po zakonu.
Pa po porodniški imaš še 3 mesece nadomestila na zavodu za zaposlovanje.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.12.2009 9:25:05   
lunka1
Nič ne bo ... user posted image

Bo treba poiskat še kakšno drugo možnost...

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
10.12.2009 9:38:22   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
Znanec naj te zaposli za eno leto, da ti med porodniško ne bo potrebno letat in urejat zavarovanja na CSD, on nima nič več težav.

To je res - vseeno kako dolgo, samo da se pač med porodniško izteče. Ampak tale z urejanjem zavarovanja na CSD je pa bosa - dokler prejemaš porodniško nadomestilo imaš plačano zavarovanje in vse prispevke in ni treba ničesar urejati.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
10.12.2009 12:26:23   
nananaja
Ampak tale z urejanjem zavarovanja na CSD je pa bosa - dokler prejemaš porodniško nadomestilo imaš plačano zavarovanje in vse prispevke in ni treba ničesar urejati.

Meni je najprej narobej napisala računovodkinja na list za porodniško, kdaj se mi izteče, pa mi je socialna delavka rekla, da moram ob izteku pogodbe pridet k njej, da mi uredi zavarovanje, najbrž prijavo za obvezno zavarovanje, ker delodajalec odjavi iz zzzs. Potem ona kvasi neumnosti.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 10.12.2009 12:28:28 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 41
10.12.2009 16:12:05   
lara10
Pozdravljene! Me nekaj zanima: sem brezposelna, rok imam 11.2.2010, po rojstvu si imam namen tudi spremeniti stalni naslov (partnerjev, da bomo kot družina živeli skupaj). Partner je redno zaposlen, ima kar dobro plačo. Pa me zanima: socialna mi pripada do marca. Če me nekdo zaposli (zgolj formalno), ali mi socialno avtomatsko ukinejo, ali moram to jst tja sporočit (da mi je slučajno ne bi bilo treba vračat)? Če sem zaposlena (zgolj formalno tistih 5 dni), ali imam med porodniško urejeno obvezno in dopolnilno zdr. zavar., ali si ju moram plačevati sama( zdaj sem zavar. kot občanka)? Joj, jst upam da nisem preveč zakompliciralauser posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
10.12.2009 16:20:57   
zmajaz
Ja - če te nekdo zaposli, moraš takoj sporočiti in takoj izgubiš socialno podporo. Boš pa potem dobila starševsko nadomestilo, ki je cca. 60 eur višje od starševskega dodatka, ki bi ti pripadal kot brezposelni. Če prejemaš starševsko nadomestilo, ti teče delovna doba in imaš plačane vse prispevke, pa seveda tudi zdravstveno zavarovanje - samo obvezno, dodatno zdr. zav. si pa morajo vsi razen prejemnikov dsp plačevati sami..

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 10.12.2009 16:22:26 >

(odgovor članu lara10)
Neposredna povezava do sporočila: 43
10.12.2009 16:24:30   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
Meni je najprej narobej napisala računovodkinja na list za porodniško, kdaj se mi izteče, pa mi je socialna delavka rekla, da moram ob izteku pogodbe pridet k njej, da mi uredi zavarovanje, najbrž prijavo za obvezno zavarovanje, ker delodajalec odjavi iz zzzs. Potem ona kvasi neumnosti.

Aha - verjetno gre potem pač samo za formalnost, da dajo oni prijavo na zzzs, ko te delodajalec odjavi - ker plačnik so pa tako ali tako med porodniško ves čas oni. Se opravičujem - moja napaka. user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
13.1.2010 10:55:05   
lunka1
Spet jaz. Zdaj se mi kaže možnost, da bi me neko podjetje (tam, kjer dela moj partner) zaposlilo za 3 mesece. Pa je šefica rekla, da naj se fajn pozanimava kaj in kako... Da baje zaposlitev "zamrzne", ker dela dejansko ne opravljam, ampak grem takoj na porodniško... A to pomeni, da bom morala po končani porodniški oddelat tisto razliko al kako?

Sem zadnjič na CSD-ju malo spraševala okoli tega in niso bile prav nič navdušene. Kot da nimajo nobenih informacij o tem.. Zdaj sem čisto zbegana. Eni pravijo, da se je to dalo izvajat pred parimi leti, zdaj pa ne več, drugi pa, da se taka praksa še vedno izvaja... A me lahko kdo pomiri, prosim, in pove, da je vse skupaj še izvedljivo...

Prav tako bi prosila, če mi kdo pove, KAJ NATANČNO moram naredit, če se bom zaposlila? Grem podpisat pogodbo v firmo, kaj pa potem??

Hvala, LP

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 45
13.1.2010 11:05:32   
zmajaz
Postopek smo ti že zgoraj opisale. Nekaj dni, preden bi morala nastopiti porodniški dopust, v firmi skleneš pogodbo o zaposlitvi, oni te prijavijo kot zaposleno, ti pa potem neseš na CSD vlogo za porodniški dopust in porodniško nadomestilo skupaj s potrdilom o zaposlitvi in 28 dni pred PDP nastopiš porodniški dopust ter dobiš nadomestilo v višini 55% minimalne plače. Firma bo morala zate plačati prispevke za tistih nekaj dni do nastopa porodniškega dopusta, potem bi pa lahko temu rekli tudi tako ja, da se "zaposlitev zamrzne", ker firma nima s tabo nobenih  stroškov več. Ko se pogodba o zaposlitvi izteče, pa te itak samo odjavijo. In ne - to ne pomeni, da boš morala potem te mesece oddelati po porodniški. Pa kot je rekla nananaja je verjetno res boljše, če te zaposlijo za 1 leto, ne za 3 mesece - ker jim je itak vseeno, saj se ti v vsakem primeru pogodba o zaposlitvi izteče pred iztekom porodniške in ni zato čisto nič več stroškov, samo po CSD-ju ti ni treba vmes letati, da oni urejajo prijavo na ZZZS.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 46
13.1.2010 11:30:58   
lunka1
Hvala zmajaz za informacijo!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 47
15.1.2010 18:06:31   
lunka1
user posted image

Me again. Še eno vprašanje... Danes sem dobila odločbo s CSD, da so mi za 3 mesece podaljšali dsp (podaljšali so mi do 30.4.). Prav tako pa piše v odločbi, da imam rok poroda 15.3. Ali potem to pomeni, da kljub temu, da bom dobila starševski dodatek, dobim še eno nakazilo dsp?

Btw: kdaj dobim prvi starševski dodatek, če s porodniško začnem 15.2.?

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 48
15.1.2010 18:20:53   
zmajaz
Zdaj ne vem, če boš šla v varianto, da te bo nekdo tik pred zdajci zaposlil - potem začneš porodniško 28 dni pred pdp in bi dobila marca nakazilo starševskega nadomestila za pol meseca. Če boš pa dobivala pa starševski dodatek je pa običajno tako, da ga začneš prejemati šele za obdobje od datuma poroda dalje, ker itak nimaš porodniškega dopusta - potem bi 1. nakazilo dobila komaj aprila.

Je pa tako, da če boš prejemala starševsko nadomestilo, potem lahko DSP za tisto obdobje dobiš samo tisto razliko med nadomestilom in višino DSP, ki ti je določena - če je seveda ta višja od nadomestila, sicer pa nič. V nasprotnem primeru boš morala vračati.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?