|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamašen nos
26.11.2009 8:33:46   
blondy_81
Živjo,

imam eno vprašanje. Je bila katera v podobni situaciji. Doma imam 3 tedne staro hčerko. Nosek ji redno čistim s fiziološko raztopino. Na videz nosek deluje čist, vendar se občasno pri njenem dihanju sliši, kot da je nos še vedno zabasan oz. kar hrope. Bolna mi sicer ne deluje, ker normalno je, je ful živahna in vse. Drugače lepo diha, samo na vsake toliko časa zahrope.
So se še pri kateri pojavili taki problemi?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamašen nos
26.11.2009 8:43:11   
Katy78
Ja, pri nas je bilo isto. Od rojstva naprej sem imela občutek, da ima nosek zamašen, pa s fiziološko nismo dobili ven prav nič. Vidim, da je tvoja deklica nedonošenka, tako kot je bil moj. Jaz sem že v porodnišnici sestri rekla, da ima zamašen nos, saj kar smrči ko diha, pa mu je vlila fiziološko in poskusila potegniti z aspiratorjem ven, pa ni šlo. Prehlajen pa tudi ni bil. Meni je potem pediatrinja v P rekla, da imajo nekateri dojenčki, že prirojeno ozke nosne kanale in da zato vsaka najmanjša sluz povzroči tako hropenje, da pa se s starostjo to izboljšuje. Seveda če se pa potem še prezgodaj rodijo, je pa to še bolj izrazito. Pri nas je bilo celo tako, da sva z možem ponoči nekaj časa zelo slabo spala, ker je mali smrčal. user posted image  Zdaj je že bolje, smrčanja ni več, imam pa še vedno kdaj pa kdaj občutek, da je nosek zamašen, ven pa ne dobim ničesar, pa imamo babyvac, ki ga priklopiš na sesalec. Naša pediatrinja v ZD je tudi rekla, da nekateri dojenčki takole "smrčijo" tudi do enega leta ali še več, imajo pač že prirojeno ožje nosne kanale in ko odraščajo, se tudi kanali širijo. Je pa rekla, da pri nekaterih je pa potrebna tudi manjša operacija, če se to ne izboljša, ampak da to ni pogosto.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2009 8:48:54   
blondy_81
Moja je tudi v porodnišnici dihala kot pujsek, pa sem non stop sestre spraševala, če je prehlajena, pa so rekli, da ni. Sej mogoče delam preveliko paniko zaradi tega, samo ful mi je težko poslušat tisto hropenje, ker se mi Manca smili. Ampak očitno nisem edina. Mi je tudi ena pediatrinja na med.over.net rekla, da če ne kaže znakov bolezni, naj je ne vozim k zdravniku.
Že moj mi je parkrat reku, da lahko, da ima malce ožje kanale in da zato tako diha. Kolikokrat na dan pa čistiš nos otroku? Jaz imam doma aspirator na vdih, ampak ga kar s težavo uporabljam, ker se bojim, da ne bi kaj poškodovala, ker je šele 3 tedne stara.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2009 9:04:38   
Katy78
Če dojenček ni prehlajen, mu nosek čistiš samo s fiziološko raztopino. Sploh pri novorojenčku lahko z aspiratorjem narediš več škode kot koristi, če dojenček ni prehlajen. Jaz z aspiratorjem čistim le takrat, ko je res prehajen, drugače pa samo s fiziološko enkrat na dan, ponavadi zvečer, da se odstrani tisto, kar se je čez dan nabralo v nosku.

Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2009 9:12:20   
blondy_81
No sej zato sem se odločila, da aspiratorja ne bom kej preveč uporabljala. Smrklje ji bom rajši z vatko ven očistila, pa fiziološko nabrizgala v nosek. Sicer imava čez 14 dni prvi pregled pri pediatru n bom tam vprašala, v ponedeljek pa spet patronažna pride.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2009 9:21:24   
manna
Naša je tudi na začetku vse sort glasove spuščala, hrkala, pa hropla, pa nam je P rekla da je to normalno, da se še puca in naj pustimo pri miru. Zdaj ne hrope več nič.
Katy78, vse najboljše tvojemu Niku!

Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2009 9:24:04   
blondy_81
OOo pa res, tvoj Nik ima pa danes rojstni dan. Vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image
manna, kolk časa pa je hropla?

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2009 9:37:57   
ledenaa
pravilno čiščenje nosa
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4409440

če ne poteče nič več ni zabasan
če pa je zvečer daš operil P ,podnevi pa z aspiratorjem ( nima kaj biti škode) ter z fiziološko tako kot je zgoraj napisano

Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2009 10:20:53   
manna
blondy, naša je hropla kakšne tri tedne, mogoče en mesec. No, saj nosek je že treba pucat če je otrok prehlajen, ampak pri novorojenčku pride tudi samo tko sluz, ne pa smrkelj, nam so rekli na začetku da ne z aspiratorjem, da sluznica novorojenčka še ni za take podvige. Verjamem pa da imajo ful različne nasvete razni pediatri, pa patronažne, tko da včasih res ne veš kaj bi. Jaz moji nisem nič pucala takrat.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2009 10:47:40   
PC Baby
Tole z zamašenimi noski je pa res hec. Lahko bi imeli kar samostojen forum posvečen samo temu user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.11.2009 11:15:17   
blondy_81
men je patronažna rekla, da asprator lahko uporabljam, samo jst ga vseeno ne upam preveč, ker je mala le 3 tedne šele stara. Mi je pa hudo ko jo poslušam, ko tako močno zahrope. Samo vsi pravijo, da če je otrok dobrovoljen, da se normalno doziva na vse, da normalno je, potem ni panike za preplah. Pri nas je tako. Hrope pa že vse iz porodnišnice.
Je mogoče, da imamo presuh zrak in pretoplo v sobi in jo to draži?

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.11.2009 11:16:36   
ledenaa
hrope zaradi sluzi,ker se otrok ne zna izkašljati zato je pomembno da je nos prehoden in da se sluz ne nabira.
ker drugače dobite vse od vnetja,bronhitise-to si pa ne želiš kajne

Neposredna povezava do sporočila: 12
26.11.2009 11:19:03   
blondy_81
ledenaa tega si res ne želim. Ji sedaj res čistim nos večkrat dnevno. Hrope pa v določenem položaju...ne vedno. Drugače lepo diha, ko pa jo imam v naročju, takrat pa hrope, pa takoj po tistem, ko ji fiziološko vbrizgam v nosnice.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.11.2009 11:28:04   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

hrope zaradi sluzi,ker se otrok ne zna izkašljati zato je pomembno da je nos prehoden in da se sluz ne nabira.
ker drugače dobite vse od vnetja,bronhitise-to si pa ne želiš kajne

Daj no, se straši zdaj vsepovprek. Napisala je, da otrok mi prehlajen, nahoden oz. kakor koli bolan, nos pa vseeno deluje zabasan. Drugo je, če je otrok prehlajen in je v nosu veliko sluzi - v tem primeru gre pa s fiziološko in aspiratorjem sluz zagotovo ven in takrat se je bati vnetja ušes in podobnih zoprnij. Če pa ne gre iz nosa ven nič, sluzi pač ni, tudi pri nas je ni bilo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.11.2009 11:38:21   
blondy_81
Pri njej samo zjutraj iz obeh nosnic mucke poberemo, drugače pa ima nosek čist. Če bi imela non stop polnega in da bi vedno povlekla vsega boga ven, bi vedla, da jo moram peljat k zdravniku. Tako pa samo zjutraj pobereva ven mucke, potem pa je nosek čist, deluje pa kot bi bil zabasan. Mi je mami rekla, da pri meni in pri sestri ni nikol tolk pucala noskov, kot ji ga jaz in da sigurno ni nič narobe. Ampak vseen ker mi je to prvi otroček sem mal bolj "panična" in se sekiram, ko hrope.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.11.2009 11:46:22   
ledenaa
Sluz ni v nosu ;)

Neposredna povezava do sporočila: 16
6.12.2009 13:30:58   
Dojencica09
Pozdravljene mamice user posted image

Tudi jaz imam podoben problem. Moja pikica je stara skoraj 8 mesecev in ze drugic imamo probleme z noskom. Podnevi se nekako gre, ponoci pa imamo veliko tezav. Nosek je na videz cist ampak vseeno tezko diha, vcasih se mi zdi kot da se zacne dusitiuser posted image  bili smo 4x pri zdravniku in vsakic je isto..samo fizioloska. Ampak pikica ima tako zamasen nosek, da tudi fizioloska ne pride skozi in se samo vrne nazaj iz noska user posted image
Ali katera pozna se kaksno resitev..ki bi olajsala spanec moji princeski?

Naaaaajlepsa hvala za odgovore .

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.12.2009 13:33:37   
ledenaa
Operil P
Inhalacije....
je veliko že napisanega

(odgovor članu Dojencica09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.12.2009 13:59:08   
blondy_81
Tako kot je napisala ledenaa in so ti rekli zdravniki. Tud naša precej težko včasih zadiha in hrope, pa ima čist nosek. Ampak ker je zelo živahna in zelo ješča, se ne bojim, da bi bla kej bolna. Sem pa sama veliko paniko naganjala. Ampak po vseh forumih piše enako. Če otrok nima znakov bolezni, ga ne izpostavljat bolnim otrokom v čakalnicah.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.12.2009 21:38:39   
naja78
čimprejšnje navajanje na pucanje nosu,da ne bo dretja in upitja čez 1leto ,tak čas,ko bo šlo zares(beri: ko radi zbolevajo za vnetji ušesbronhitisi,...,prav zaradi tega,ker kao nič ven ne teče,nos pa zabasan).in to z najmanj 5 ml fiziološke v vsako nosnico.pri novorojenčkih malo manj,itak.in nujno v sedečem položaju,tudi če ne sedijo.da priteče ven.počasi se naučijo,da je to rutina in ko so stari 1 leto in več,povečaš dozo fiziološke.
malo si preberite po forumih otrok ali na med over net-u.

ozki nosni kanali zanjo bit problem in če je tu problem še žrelnica bo juhuhu.vsaj tako je,ni pa nujno.
če pohrkavajo,pomeni tudi da imate mogoče presuh zrak v prostoru,kjer se zadržute,spite.pomaga večkrat na dan luftanje po najmanj 20 min,vlažilci zraka,in nič kurjave v spalnici z novorojenčkom-dojenčkom.

če je prehudo pa tako kot je napisala ledenaa.

srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?