Katy78 -> RE: zamašen nos (26.11.2009 8:43:11)
|
Ja, pri nas je bilo isto. Od rojstva naprej sem imela občutek, da ima nosek zamašen, pa s fiziološko nismo dobili ven prav nič. Vidim, da je tvoja deklica nedonošenka, tako kot je bil moj. Jaz sem že v porodnišnici sestri rekla, da ima zamašen nos, saj kar smrči ko diha, pa mu je vlila fiziološko in poskusila potegniti z aspiratorjem ven, pa ni šlo. Prehlajen pa tudi ni bil. Meni je potem pediatrinja v P rekla, da imajo nekateri dojenčki, že prirojeno ozke nosne kanale in da zato vsaka najmanjša sluz povzroči tako hropenje, da pa se s starostjo to izboljšuje. Seveda če se pa potem še prezgodaj rodijo, je pa to še bolj izrazito. Pri nas je bilo celo tako, da sva z možem ponoči nekaj časa zelo slabo spala, ker je mali smrčal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zdaj je že bolje, smrčanja ni več, imam pa še vedno kdaj pa kdaj občutek, da je nosek zamašen, ven pa ne dobim ničesar, pa imamo babyvac, ki ga priklopiš na sesalec. Naša pediatrinja v ZD je tudi rekla, da nekateri dojenčki takole "smrčijo" tudi do enega leta ali še več, imajo pač že prirojeno ožje nosne kanale in ko odraščajo, se tudi kanali širijo. Je pa rekla, da pri nekaterih je pa potrebna tudi manjša operacija, če se to ne izboljša, ampak da to ni pogosto.
|
|
|
|