|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maternični vrat
24.11.2009 14:40:21   
divans1
Mene pa samo zanima, kako G ugotovi, koliko je ženska odprta oz. koliko je odprt maternični vrat? A se to otipa kot pri ginekološkem pregledu in se izmeri koliko cm?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maternični vrat
24.11.2009 14:42:19   
Anonimen
Rokico da noter user posted image  

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2009 16:26:29   
Ancy
Vaginalno se pregleda in s prsti izmeri razdaljo med notranjima robovoma m.vratu. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2009 16:29:55   
divans1
Ancy, najlepša hvala za odgovor!user posted image

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2009 10:06:14   
charlyka
meni pa je merila dolžino MV in sicer z vaginalnim ultrazvokom

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.11.2009 11:31:58   
lunka1

IZVIRNO SPOROČILO: charlyka

meni pa je merila dolžino MV in sicer z vaginalnim ultrazvokom

enako

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2009 11:38:17   
soncek3
Meni ga med nosečnostjo niso nikoli meriliuser posted image . Na porodni mizi je babica s prsti merila kako sem se odpirala.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.11.2009 12:47:51   
Anonimen
odptost se ne more meriti z UZ-jem
Soncek saj to ne delajo vsi G,ker itak ni potrebe ,ker kot prvo nosečnico lahko ranijo in začne krvavet,lahko dobi kakšne bakterije,popadke po tem pregledu
tako da je to itak odveč

(odgovor članu soncek3)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.11.2009 13:25:34   
charlyka
anonimna, verjetno nisi dobro prebrala - napisala sem, da je G z UZ merila DOLŽINO MV in na žalost JE POMEMBNO IN POTREBNO, če imaš kratek MV, kar pomeni, da se lahko že zeloooo zgodaj začneš odpirat in te čaka cirklaža!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.11.2009 13:50:08   
Kika99
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Mene pa samo zanima, kako G ugotovi, koliko je ženska odprta oz. koliko je odprt maternični vrat? A se to otipa kot pri ginekološkem pregledu in se izmeri koliko cm?

ojla

meni je z prstom potipal in povedal da sem odprta 1,5 cm je pa malo neprijetno ali je bil pa samo ta G malo bolj grob.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2009 19:18:35   
Momtobe
dolžino MV preverijo z vaginalnim ultrazvokom. koliko si odprt pa z rokami/prsti. to tadrugo predvidevam, ker še nisem rodila.

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.11.2009 13:21:42   
Ancy
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

dolžino MV preverijo z vaginalnim ultrazvokom. koliko si odprt pa z rokami/prsti. to tadrugo predvidevam, ker še nisem rodila.

točno tako.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.11.2009 14:06:14   
crvicek
Absolutno z vaginalnim UZ, z otipom se ugotovi samo če je zmehčan in popolnoma nič drugega!

Najini princeski raseta...

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2009 10:09:42   
Ancy

IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

Absolutno z vaginalnim UZ, z otipom se ugotovi samo če je zmehčan in popolnoma nič drugega!

No to ni res, z vaginalnim pregledom se res ugotovi ali je porcija zmehcana ali ne, lahko se ugotovi tudi ce je stanjsana ali je ustje se vedno debelo in ugotovi se koliko cm je odprto (pregled se vecinoma izvaja med porodom za boljso predstavo o napredku podora). To, z vag. UZ o čemer govorite je pa pregled DOLŽINE (se pravi po drugi perspektivi, pravokotno na to kar smo prej gledali) vratu, ki lahko nakazuje na prezgodnji začetek poroda (no, lahko je pa tudi normalno pač krajši) in se izvaja v nosečnosti, kolikor vem pa ne delajo tega vsi ginekologi rutinsko.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2009 16:55:24   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: Ancy

No to ni res, z vaginalnim pregledom se res ugotovi ali je porcija zmehcana ali ne, lahko se ugotovi tudi ce je stanjsana ali je ustje se vedno debelo in ugotovi se koliko cm je odprto (pregled se vecinoma izvaja med porodom za boljso predstavo o napredku podora). To, z vag. UZ o čemer govorite je pa pregled DOLŽINE (se pravi po drugi perspektivi, pravokotno na to kar smo prej gledali) vratu, ki lahko nakazuje na prezgodnji začetek poroda (no, lahko je pa tudi normalno pač krajši) in se izvaja v nosečnosti, kolikor vem pa ne delajo tega vsi ginekologi rutinsko.

Ancy res je kar si napisala, ampak v nižji nosečnosti to skoraj ne delajo in to je tudi avtorica spraševala. Vsaj tako sem jaz razumela....user posted image Kot si napisala se običajno to pregleduje proti koncu in med samim porodom. Se pa z otipom ugotavlja le če je zmehčano in odprto zunanje ustje, kar je bolj pogosto v višji nosečnosti. V nižji pa je bolj nevarno za odpiranje notranjega ustja, kar se z otipom ne da nikakor ugotovit, ampak samo z vaginalnim UZ. Meni to pregledujejo redno, ker obstaja resna nevarnost predčasnega poroda.

Najini princeski raseta...

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.11.2009 16:39:47   
Ancy

Ancy res je kar si napisala, ampak v nižji nosečnosti to skoraj ne delajo in to je tudi avtorica spraševala. Vsaj tako sem jaz razumela....user posted image Kot si napisala se običajno to pregleduje proti koncu in med samim porodom. Se pa z otipom ugotavlja le če je zmehčano in odprto zunanje ustje, kar je bolj pogosto v višji nosečnosti. V nižji pa je bolj nevarno za odpiranje notranjega ustja, kar se z otipom ne da nikakor ugotovit, ampak samo z vaginalnim UZ. Meni to pregledujejo redno, ker obstaja resna nevarnost predčasnega poroda.

To kar pravis je res, potem se je pa avtorica teme, ce je res zelela ta odgovor narobe izrazila, ker v tem primeru se meri dolzino maternicnega vratu in je podatek, da je v zgodnji nosecnosti v tem primeru pomemben.

No, zdej pa za vsak slučaj vse vse vrste merjenja user posted image

LP, Anja

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

izbrani ginekolog
photo

Je vaš ginekolog ...

moški (38%)

ženska (62%)

Število vseh glasov: 569

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!