ronja
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija syncMaster: tudi tokrat ne boš šlauser posted image Rija, v prekmurju še nimate celofana ?user posted image Potem ne bi bila več rija in vse skup bi izgubilo precej šarma . Enim pomaga zavito v celofan, ker bi se pod direktnimi besedami samo zrušili, druge moraš pa v rit brcnit, pa še to prav fejst, da dojamejo. zato pa tu na forumu vsak najde kak odgovor, ki mu lahko pomaga - ker lahko izbirajo med tako in drugače zavitimi nasveti . syncmaster: karkoli narediš, bo ok, samo da nekaj narediš: če misliš ostat, potem delaj na odnosu in delaj na tem, da delata skupaj. Če misliš it, pojdi. Za otroke najhujše je pa par let odhajat, po moje. Ker dobijo potem od obeh možnosti slabe stvari (to, da se kregata, ker sta še skup in to, da se ne trudiš, ker imaš itak namen it, on pa se ne trudi zato, ker sploh ne ve, da bi bilo to dobro) in nobene dobre (torej mir, ki bi ga imeli, če bi bili na svojem ali pa oba starša, če bi bili skup in se razumeli). poleg tega dobijo zgled, da ob težavah človek ne naredi nič, kar ni dobro. Boljše da naredi narobe - se vsaj bori in nekaj dela... Potem bojo tudi oni v težavah nekaj delali in mogoče ne bojo delali narobe... Boljše kot da se naučijo v težavah skrit glavo v pesek in si rečt "saj drugi itak vidi, da se ne menim več zanj"... res je, da mora odločitev dozoret in to traja, ampak zaradi otrok je včasih treba to zorenje malo pospešit - postavi si datum, pa do takrat zrihtaj stvari, da boš šla, ali pa do takrat probaj zrihtat odnos. Karkoli, samo nekaj. Sicer pa: ko praviš, da te je potem prosil - takrat sta se verjetno lahko normalno pogovarjala - torej izkoristi tako priložnost, da se nežno ločita, kot si želiš. Ali pa mu enostavno reči: "Vidim, da nisi srečen tako, kot je, jaz pa tudi ne. Rekel si, da naj grem(o) iz hiše in sem resno razmišljala, da to sploh ni tako slaba ideja. Bi pa rada to lepo naredila, že zaradi otrok, pa tudi zaradi najinega odnosa. Kaj praviš, si za?" Nimam pojma, kako bo odreagiral, zelo mogoče bo spet popenil, ampak poizkusit se splača.
|