|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 7:41:51   
Anonimen
Uf, potem je HuAnita res pridna, da je šele pri 8 mesecih začela dodajati hrano oz. umetno mleko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 7:50:39   
Miško
Ha al bina to ne nujno pomeni, da je mama pridna, ampak da je otrok dudljaš, ki ne mara žlice.

mati še enega polno dojenega osemmesečnika (razen 5 žluc na obrok)
ki pa je na uvajanju goste hrane že od 5 meseca dalje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 7:59:43   
Anonimen
Ja, imaš prav, miško ;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 8:02:20   
Ro-La
Eno leto en teden in en dan, se je pa sam odstavil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 8:05:01   
mehurčica
Do 1 leta. Se je sam odstavil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 8:08:00   
mehurčica
Romci, mater si natančna. :)- No ja, David se je tudi še parkrat pocartal do 1 leta in dobrih 2 tednov.:)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 8:26:10   
puri
Jaz sem oba dojila 8 mesecev, do 6-ega meseca polno in se mi zdi to čisto dovolj, ker potem že itak skoraj vse jejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 8:50:25   
NinKa
Jaz o dojenju se strinjam z obema stranema...sam sodim k tisti sorti, ki ni navdušena nad njem. No, men je blo dojenje od vsega začetka sam stres, orng stres...."sreča" mi je prišla nasproti da nisem nikoli imela veliko mleka...tako da polno sva se dojila le en mesec. Pol pa do 5 meseca 1-2 x na dan. Okoli 5 meseca pa se je sam odstavil.....

Se je pediatrinja zmerom drla na mene, zakaj ne dojim,...da bo zihr alergičen na kaj....da bo zmerom bolan,......pa sem se ful sekirala......z 6 meseci je začel papcat sadje, zelenjavo.....z 8 meseci je jedel naša kosila.

Na najino dobro ni v 18 mesecih ne kihnil, ne kašljal, temperaturo ima le malo povišano ob zobkih....alergijo pa ne na hrano, ne na živale, opažam, da le verjetno na cvetni prah. Tako, da je s svojimi teorijami pediatrinja v temo brcnila. Hvala bogu, da se tut zdravniki lahko motijo.

Jaz se strinjam, da je odločitev vsake mamice, koliko časa bo dojila, jaz nikogar ne obsojam, sem pa veliko slabega slišala na svoj račun, kako sem slaba, neodgovorna mama, ker ne dojim svojega otroka...to pa se mi ni zdelo vredu, saj mislim, da nisem zaradi tega slabša mama???? Ker sem prepričana da biti dobra mama ni premosorazmerno z dolžino dojenja ali obratno????

Me pa še nekaj zanima....mamice ki dolgo dojite....kdaj otročki začno papcat na žlico? In kako to pol zgleda, ker moj, takrat 9 mesečnik je jedel zajtrk, ko se jezbudil (mlečno-jogurt,...), vmes kakšen keksek, kosilo, malica je bil kaki fruchtzwerg, pa večerja (kakšen -lino), pa flaška mleka.

LP, NInKa:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 9:01:25   
Anonimen
Moj je še zdaj tako špurav in noče v bistvu nič prav jesti, samo zizal bi. Gosto hrano sem začela uvajat pri 5,5 mesecih, pa še takrat sploh ni hotel odpreti ust za žlico. Sicer gredo stvari na bolje, malo več že je, sploh zvečer ko poje polovico jogurta (kar je ogromno za njega), za kosilo pa nekaj čisto malega... o zajtrku ni ne duha ne sluha. Obrne se vstran z glavo, našobi ustnice in zapre očke - halo, kot da bo žlica izginila.

Aja, Ksenija., ponoči dojim enkrat do dvakrat, včasih po potrebi tudi več.

Še ena stvar, ki jo je v vrtcu rekla ta psihologinja: otrok pri prvem letu mora prespat celo noč brez dojenja, brez stekleničke, brez vode... brez mame in ateja. Toliko da veste. Upam, da imate takšne otroke, moj očitno do 18.leta ne bo prespal cele noči brez zizanja.:)-:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 9:07:11   
Maxica
Uf, sem pa že mislila, da bom edina, ki zgleda ne bo nehala dojiti:zmeden:. :duda: je star deset mesecev, pa se tudi vedno bolj priklaplja, sploh ponoči, kar me pa kr fajn izmuči. Ne vem, nisem pa še nikoli pomislila, da bi kar prenehala dojiti. Saj po moje pride tisti pravi čas, ko sta oba pripravljena in se da to fajn narediti, brez kakšnih jokov in travm. Ali pa se motim?!:zmeden: Vglavnem, dojiti nameravam še kakšen čas, ne morem pa reči, vsaj še pol leta, ker se lahko :duda: že jutri odloči, da je maminega mleka dovolj ali pa se nama bo obema še čez pol leta zdelo prekmalu za odklop.
O strokovnjakih pa ne bi izgubljala besed-vsak namreč zagovarja svoje stališče: sem že enkrat napisala, da sem bila pri otrokovem devetem mesecu najprej v posvetovalnici, kjer so naju zelo zelo pohvalili, ker se še dojiva, sem pa imela isti dan še pregled pri ginekologu, ki me je pa skoraj nadrl, kaj se grem, da še zdaj dojim, saj materino mleko po šestem mesecu otrokove starosti ni nič več vredno in dojenje samo izrablja mamico, kar posledično lahko pripelje do osteoporoze itd.itd. No, mi je pa lepo rekel, da je to sicer čisto moja odločitev. Tako je, dojenje je moja odločitev in vesela sem, da mi je dano dojiti tako dolgo9nebesa!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 9:26:20   
Lenny
Za cilj sem si zadala eno leto, čeprav so nekateri iz okolice tudi pametovali, da otrok zaradi tega ne bo ničesar drugega jedel, pa še in še.
No, se je skoraj izšlo. Mali se je pri 13.mesecih sam odločil, da tudi zjutraj in zvečer ne potrebuje več mamice ampak žlico, tako da je bilo v bistvu zelo enostavno. Je pa vsejed, tako da mu enoletno dojenje niti pod razno ni škodilo.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 11:06:57   
snorlax
Jaz sem se že zdavnaj odločila, da ne poslušam več teh zdravnikov in psihologov, kar se tiče dojenja, spanja ponoči in podobnih zadev.

Otroci so različni, ne moreš jih dati v nek kalup in določiti neko mejo, od tu naprej je pa zdaj drugače.

Ko sem pred 13 leti rodila prvega otroka, je bilo vse drugače kot sedaj. Nihče ni potenciral dojenja, otroka ponoči nisi imel pri sebi in so ga hranili po steklenički. Spati so morali samo na trebuhu, ker je bilo to najbolj zdravo, sedaj bognedaj na trebuh in podobno.

Mamice, poslušajte sebe in svojega otroka, opazujte ga, kakšne navade ima, kaj mu ustreza in kaj ne.

Srečno!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 20:45:08   
Moyca_
:sloncek:včeraj sva se nehale dojit

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Kdaj ste nehale dojit?
17.6.2005 21:05:15   
NinaŠ
14 mesecev sva se dojila, potem pa sem ga zaradi prepogostega zbujanja ponoči - tud 10x na noč za po 2 šluka mlekija, odstavila. In čudež - začel je spati cele noči (no sem pa tja se še 1x zbudi).
Če pa bi dojenje potekalo ob "normalnih urah" - npr. zjutraj, zvečer (čez dan že nekaj časa ni pogrešal joške) bi pa verjetno nadaljevala še do.... ?

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?