Kdaj ste nehale dojit? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 22:24:02)

Že večkrat sem doživela iz okolice, da so bili negativno presenečeni, ker še dojim. Predvsem tiste stare tete in tašča menijo, da je mali 11-mesečnik že dovolj star, da ga odstavim. DAnes je tudi ena znana psihologinja v vrtcu rekla, da bi morali otroka odstavit pri 10 mesecih, ker ga drugače omejujemo pri njegovem razvoju in napredku. Seveda še sama ne bom nehala kar takoj dojit, namen imam do 18. meseca, če se ne bo mali prej sam odstavil. Kdaj ste pa druge nehale dojit?

snorlax -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 22:26:47)

Mi bomo kmalu 9 m, pa smo še kar prisesani. Dokler bo hotel, pa dokler še bo kaj teklo, se bomo še kar dojili. Kaj pa drugi rečejo, me pa ne briga. Sem se pri prvem dosti presekirala, ko sem ga samo 1 mesec dojila, potem pa konec.:(

L.p.:)

lefairyon -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 22:32:15)

leon je star že 18 mesecev in je še dojen...dojenje vpliva pozitivno na otrokov razvoj in ne negativno...dlje je dojen bolj mu stimulira razvoj malih sivih celic...tako je rekla moja ginekologinja in ji verjamem...ga pa še ne mislim odstavljat...naj papca pri meni dokler sem doma, in dokler imam mleka...
od viška glava ne boli:rozica:

tinatona -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 22:39:51)

Joj blagor vam punce, ki še lahko dojite. Meni je pa tko hudo ker moj mali no hotel sesat pri meni (sem si brizgala do pred enim tednom - pa ni več mleka :((:((:((:(( ). Men je pa tko hudo, ker sem si želela dolgo dojit.

LP Tina :rozica:

Anonimen -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 22:53:02)

Tinatona, ne jokat. Zaradi tega te tvoje dete ne bo imelo čisto nič manj rado. Tisto pristno vez z njim si že itak ustvarila.

V bistvu se jaz z odstavljanjem sploh nisem obremenjevala, ampak danes sem se pa vseeno vprašala - čakaj malo, koga poslušat: zdravnike ali psihologe? Eni pravijo dojit čim dlje, drugi pravijo drugače. V bistvu sem spet prišla do svojega zaključka - otroka ne vzgajat po knjigah, priročnikih oz. nasvetih psihologov, zdravnikov, tet, mam, tašč... ampak po svoji vesti in po svojem materinskem občutku.

No, ampak vseeno me še zanima, kdaj ste mamice nehale dojit in kakšne težave so se takrat začele pojavljat? So se vaši otroci odstavili sami ali ste jih odstavile ve?

lijalija -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 22:57:42)

Moj sin ima 14 mesecev in je še vedno dojen. Tudi ne kaže na to, da ima kakšen namen kmalu nehati. ZAnimala sem se kako je z odstavljanjem pri kolegici, ki ima tri otroke. Vsak je nehal z dojenjem , ko je zanosila. Tretji je star 15 mesecev in se še dojita. Pravi, da se ne obremenjuje s tem kadaj se bosta nehala dojiti. Bo že kako,pravi.:)

ciciban -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 22:58:56)

Ojla!
Jaz sem starejsega dojila 9m,tamalo pa do 23m.Ti kar nadaljuj,ce ti tako pase in se ne oziraj na druge!

jagoda -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 23:04:16)

Do 8,5 mesecev. Pol pa ni več hotu, čeprav je blo mleka še dovolj. Najprej sva nehala podnevi, pol še zjutraj in na koncu zvečer in ponoči. Brez kakršnegakoli odstavljanja. Jaz mislim, da se moraš pri tem prilagodit otroku. Če mu paše, naj se doji, ne ga pa silit.

lp

Seven* -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 23:10:58)

Ne morem verjeti. Jaz bi popenila, ce bi mi ena tako prijavila v vrtcu. Naj si kaksno knjigo prebere. Dojenje pozitivno vpliva na otrokov custveni razvoj in tudi telesni.. Baba smotana! :hudicek::hudicek::hudicek:

Mene je mama dojila 2,5 leta, pa sem prav ponosna na to!! Nazalost sem Jakoba morala odstaviti pri 9 mesecih, ker mi je zaradi nosecnosti zmanjkalo mleka..

ines2001 -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 23:15:54)

Moja hčera se je nehala dojiti pri 37 mesecih. En mesec ni bilo dojenja, pa je drugi otrok na poti. trenutno sem v 22 tednu 5/7 dni. Upam da bom tudi drugega dojila toliko časa. Nobenih dud, nobenih flašk, samo moje dudike.

Gina -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 23:21:04)

Vsaka naj doji, kolikor ji paše. Ne glede na to, ali doji en mesec (tudi če zavestno noče), ali pa če z veseljem doji 5 let, jo nihče ne sme obsojat. :)

Anonimen -> Kdaj ste nehale dojit? (16.6.2005 23:35:29)

Jaz sem par dni po devetem mesecu nehala,ker je tamala grizla in sem imela vsakič strah.P a mislim,da je bilo kar dost...Na okolico se pa ne oziraj.Vsaka mamica dela tako,kot sama misli da je najbolj za otroka.

ksenija. -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 0:01:03)

Mi se še dojimo in še ne mislimo nehat, vsaj do 18 meseca. Malo me edino moti, da se Zala hoče dojiti še ponoči, vsaj enkrat. Včasih, ko ima slabo noč pa tudi dvakrat.

Ali ve še tudi dojite ponoči? Kolikokrat pa podnevi?

lan -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 0:36:45)

Midva z Lanom sva se dojila 1 leto,potem sem ga pa jaz odstavila.Enostavno se mi je zdelo ze smesno,da je prisel do mene,dvignil majco,si nastimal "josko" in zacel dudlati.Jaz sem velika zagovornica dojenja,ampak do ene meje.Vsak pediater,ginekolog bo povedal,da je mamino mleko kakovostno prvih 6 mesecev,potem je pa to le se dodatek in seveda crkljanje.Poznam veliko mamic,ki sploh nimajo mleka pa malcki,kaj malcki ze tapravi mulcki in puncke, hocejo cuzati.Prosim vas,meni to ni glih.....In te mamice so vse dojile dokler jim ni zmanjkalo mleka, toda otroci pa se niso tako zlahka vdali.
V glavnem,jaz nikakor ne obsojam mamic,ki tako dolgo dojijo,ce njim pase in malckom je to vsekakor prava "poteza".Ce smo pa iskreni pa mnoge mamice dojijo tako dolgo,ker so otrocki navajeni samo tako zaspati in ker je tako najbolj enostavno kot pa bi se ubadal z njihovim jokom.To ni resitev!
Jaz mislim,da je super timing prenehanja z dojenjem okoli 1 leta.
Tako,to je moje mnenje:sloncek:

Annny -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 1:26:23)

Oj,
strinjam se s tem, kar je napisala Lan:)
Jaz Najo pri 8. mesecih še dojim- predvsem zjutraj in enkrat proti večeru..to nameravam do kakega leta, če se ne bo sama prej odstavila.
Lp

Anonimen -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 5:31:48)

Načeloma se strinjam z lan, da je do enega leta vrh glave dovolj, ker malček raznem crkljanja od mleka nima nič. Tudi meni je pediater pri enem letu rekel: gospa, zdaj bo pa res dovolj, pa me je kasneje še enkrat vprašal, če še dojim, pa sem rekla da ne, kaj ga v končni fazi briga, no, dojila pa sem do 15. meseca. Potem pa je bilo čisto zares dovolj vrh glave.

Ene pravijo, da jih je težje ostavit, čim starejši so otroci, ampak s tem se boste ubadale potem, ko boste prišle do točke odločitve.

Mojca20 -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 6:02:56)

Tudi jaz še dojim, vse OK,če ne bi bil čedalje bolj odvisen od tega! Star je 14 mesecev, dojil bi se po 5x na dan, med vikendi pa še več! Si ne predstavljam kako naj bi ga sploh odstavila:zmeden:

tesa -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:19:22)

Jaz sem bila tudi vedno mnenja, da je do enega leta dojenja dovolj. Pa še težje ga odvadiš.
Zdaj pa kot kaže ga bom dojila še precel dlje:zmeden2:
Eno punco sem dojila 9mesecev, drugo 6mesecev, tamalček pa bo star 11mesecev pa se mi zdi, da vsak dan raje vleče:zmeden: Se mu pozna, ker ne mara dude, ne flaške in rabi nekaj za crkljanje.
Upam, da bom kmalu zbrala voljo in ga ostavila.
Drugače pa vsaka zase najbolj ve kako in kdaj bo za njo in njenega :duda:najbolj prav.

mammika -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:25:32)

,,tko kot boš sama čutila da je prav-
Meni se zdi da je že mal too much da nekateri dojijo otroka do drugega leta starosti-ampak to je sam moje mnenje.
:sloncek:

HuAnita -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:25:38)

Mi pri 8,5m se tudi še dojimo, do prej nekaj dni polno, zdaj pa sem malo sebična in 'šparam' bradavice, pa dobi kak deci umetnega mleka, je potem pri naslednjem podoju tudi mojega več in dovolj. Dojila bom, dokler bova obe tako hoteli. Čimdalj, upam.

Martina8 -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:26:31)

O mi smo sam slabe 3 mesce dojile, pa bi dala vse da bi tamala še zdaj pila pri meni.:((Sicer ni ne vem kakšne hude razlike od dojenih, je pa dojenje dosti bolj zdravo. Vi kr papcajte,škodilo ne bo...pravi naša stara mama:)-
upam da bo drugič bolje..:duda:

smrka -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:28:37)

pravjo da je dobro dojit eno leto... oz. do takrat ko malcek nima tolko zobkov da te ugrize.

BARBARA R. -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:31:42)

To je samo TVOJA in OTROČKOVA stvar. Jaz sem jo popolnoma odstavila pri 8.-h mesecih.

:muca:

Anonimen -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:32:50)

A ne pomeni polno dojenje, da se otrok zgolj doji in ne dobiva nobene druge hrane?

mammika -> Kdaj ste nehale dojit? (17.6.2005 7:36:57)

ja al bina to to pomeni

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>