Gina
|
Ali so starši in otroci lahko prijatelji? To je odvisno od karakterja staršev in otrok, ne le od vzgoje. Moja mami in jaz sva bili najboljši prijatljici, pogovarjali sva se o vsem in vedno bili ena drugi na razpolago. No, prvih xx let, je bila samo ona meni.:)-:)- Osebno ne poznam niti enega človeka, ki bi se s svojo materjo tako razumel. Naučila me je tudi tega, da je treba stvari spustiti. Ko je umrla, sem jaz čisto normalno to sprejela. Spustila. Zato tista teza od Karmy, da če imaš človeka zelo rad, ne moreš sprejeti njegove smrti, ne drži nujno. Ne drži, kadar nisi vzgojen v posesivnem duhu. To pa ne moreš biti, posestnik namreč, kadar čutiš varnost. Takrat si dovolj zaupaš, da ne visiš na nikomer. Je pa druga resnica, da na vse enaka vzgoja ne deluje tako. Moj brat je rabil nekoga "nad sabo", avtoriteto pač, pa je ni dobil. Ima posledice, ker je ni imel. Ravno tako hude, kot če bi ga nekdo konstantno pretepal, ali pa še hujše. Jaz sem nekaj časa počutila krivo, ko sem ugotovila, da jaz nisem ona, da nikoli ne bom mogla vzgajati otroke tako, kot je mene ona. Potem sem ji pa to enkrat povedala. Pa me je pogledala prav čudno in rekla, ja ti si ja en drug človek kot jaz, ti moraš po svoje delat, ne moreš biti kopija. In kakor delaš, je sigurno najboljše možno. Vsaka mama dela, kakor najboljše ve in zna, tudi tvoja. Vzemi, da ne zna drugače, pa da jo moraš ti drugače jemat. Zakaj v bistvu se sploh trudiš? Jaz sem se celo življenje trudila za očetovo ljubezen. Nikoli je ni bilo, samo neka slaba volja pa ignoranca. Ko sem se odločila, da imam tega dovolj, da je treba nekaj v moji glavi premaknit, je nehal se držat name in nehal je biti neprijazen. Še vedno me ne more imeti bolj rad, kot me ima, ampak jaz ne živčkam več okrog tega. Tak je, daje maksimum, kar zmore. To je pol minute pogovora dnevno, pa kaj. Ti si tista, ki mora spremenit svoje mišljenje, če hočeš, da bo boljše. Ona se spremenila ne bo. Ona verjame, da je taka čisto fajn, zakaj bi se spreminjala. Problem imaš ti, ne ona. Glej jo z drugimi očmi, pa bo.
|