|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov p...
8.11.2009 14:31:17   
Anonimen
Zanima me ali je katera imela pri porodu težave z medicinskim osebjem ker je prišla rodit z nalakiranimi oz. geliranimi (utrjenimi in podaljšanimi) nohti.

Prisla sem z mocno roza nalakiranimi, a mi ni nihce tezil. Najbrz so tudi oni vedeli, da ne bodo kmalu spet user posted image user posted image .

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
8.11.2009 17:35:42   
luan
No takole, da se ne boste preveč kregale.Tudi, če imate med porodom nalakirane nohte ne bo konec sveta.Spo2 se da izmeriti tudi drugače.Recimo na ušesnem mešičku.Ali z odvzemom krvi za PAAK.Med porodom že tako hitro pomodrijo nohti na okončinah zaradi napora katerega prestaja žensko telo in pogosto pride do vazokonstrikcije ožilja na okončinah samo za to, da se center telesa oskrbuje.

Je pa res, če ženska prihaja na planiran CR se svetuje odstranitev laka in gela z vsaj enega nohta na vsaki roki, zaželjeno pa je z vseh.
In tako kot je že ena pisala predhodno, še nobeno niso vrgli ven zaradi tega.Komentarji pa vedno so in vedno bodo, porodnice pa tudi navadno v zelo občutljivi fazi in si hitro jemljejo k srcu.Vem sem sprobala obe strani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
8.11.2009 18:13:08   
tweety83
IZVIRNO SPOROČILO: endrina

IZVIRNO SPOROČILO: tweety83

- men tud ni všeč ko gledam mamice z dolgimi nohti,pol pa gre previjat dojenčka..... Ne vem no - ...ampak vsaj tistikrat se bi lahko vzdržale vsega tega(sej ne gremo na modno revijo,ampak v bolnico).

Glej napisala si tole, kar je zgoraj citirano. Zdaj pa mi prosim razloži kako si naj TO ne razlagam v negativnem smislu. Zato je bil takšen tudi moj prejšenj odgovor.
No pa glej, saj je vseeno. Ne bova se zdaj glede tega tukaj na forumu kregali, ko smo vse tukaj za to, da si drug drugi pomagamo, a ne? Torej zamero na stran...

Itaq!user posted image

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
8.11.2009 18:14:55   
tweety83
Vsaka si po svoje razlaga vsak odgovor. Jaz sem rekla da so mi sicer všeč ampak sem še malo staromodnega razmišljanja.
Taki ti je život!

Zamere pa na stran - vsem ki jim moj odgovor ni bil všeč!user posted image

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 29
8.11.2009 18:18:15   
tejči28
jaz imam in sem imela gelirane nohte,edino sem si jih popilila na kratko,nalakirane sem pa tudi imela,ker so me popadki presenetili,10 dni pred rokom,pa je sestra tam nekaj kvačkala in sem rekla,da na to pa res nisem razmišljala in da mi lahko da aceton,če to  tak moti,pa mi ga ni dala.Rodila pa sem naravno.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.11.2009 19:15:07   
endrina
Tako... da vam postrežem s svežimi informacijami glede geliranih nohtov pri porodu.

Vprašala sem svojo G, pa je rekla, da to ne bi smel bit problem, dokler se kaj ne zakomplicira in bi morali narediti nujni CR - v tem primeru ti pač spilijo gel dol iz enega prsta. Ampak da se naj glede tega ne obremenjujem, ker se da stanje preveriti tudi na druge načine.

Znanki ki delata na urgenci (ena je dipl.med.sestra, druga pa dr.spec.) sta mi rekla, da je seveda super če nimaš nalakiranih ali geliranih nohtov, vendar še to nikoli ni bil problem, če je prišlo do take situacije, da so do zdaj še vsako porihtali, da je bil ok. Je pa seveda noht pokazatelj prekrvavljenosti oz. stanja kisika v krvi, pa tudi pomodrele konjice prsta kažejo na to, da nekaj ni v redu. S pulznim oksimetrom (to je tista klupica, ki ti jo dajo na en prst) merijo hitrost srčnega utripanja ter nasičenost (saturacijo) kisika v arterijski krvi .

No in ko sem pobrskala še na netu glede principa delovanja te aparature, sem odkrila tole:
Princip njegovega delovanja temelji na dobro znanem dejstvu, da hemoglobin s kisikom bolje prepušča rdečo svetlobo kot hemoglobin, na katerega kisik ni vezan – s kisikom nasičena kri je živo rdeče barve (npr. arterijska kri), kri z malo kisika pa je temnejša (venozna kri). Nasičenost kisika lahko torej določimo tako, da posvetimo skozi kri in prepuščeno svetlobo analiziramo s pomočjo znanih absorpcijskih lastnostih hemoglobina. V ščipalki pulznega oksimetra je tako na eni strani rdeča lučka, na drugi strani prsta pa fotodetektor, ki meri absorpcijo svetlobe v arterijski krvi in iz nje določi nasičenost. Absorpcija svetlobe v prstu ni odvisna le od nasičenosti kisika, ampak tudi od debeline prsta – več je snovi, skozi katero potuje svetloba, manj svetlobe pride skozi. Ker imamo ljudje zelo različno debele prste, se mora pulzni oksimeter pravzaprav spopasti z dvema neznankama – z nasičenostjo kisika in debelino prsta.

Torej, eden od serviserjev je na spletu napisal tole: pulzni oximeter je naprava ki meri odstotek kisika v krvi in dodatno meri srčni utrip, odstotek kisika meri na podlagi barve krvi, v senzorju ima lučko na eni in senzor na drugi strani.glede na odstotek svetlobe ki pride skozi prst zmeri (nenasičena kri je temnejša) odstotek kisika v krvi. posledično ne kaže odstotka kisika ozorome se moti v primeru mrzlih rok (ni pretoka),polakiranih nohtov (lak ne prepušča dovolj svetlobe),nepravilne uporabe senzorja,nepravilnega mesta merjenja saturacije,povečane telesne aktivnosti. Pulzni oksimeter ima naprstni senzor je vsem zanana ščipalka ki se dobavlja v dveh velikostih (otroški in senzor za odrasle) ter tudi ušesni senzor, ki ga lahko proključimo na mečico ušesa. 

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 31
9.11.2009 20:29:50   
tweety83
Je pa tud res,da ene sestre bolj komplicirajo glede tega,druge pa manj oziroma nič.
Odvisno na kakšno naletiš.
Kot sem že omenila - ko sem šla na operacijo sem imela nohte nalakirane s prozornim lakom in sem ga morala odstranit.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
9.11.2009 20:37:14   
Nattasha
Oj!

No da še jaz povem, kako je potekal najin preizkus merjenja saturacije na geliranem nohtu ampak samo francoska manikura. Torej res moram priznat, da je trajalo dalj časa da se je pokazala prava saturacija. Pulz ni bil tak problem, satruracija je dolgo kazala 89% kar je premalo in ona je zdrava, no pol ko sva pustile gor skoraj polne 4 minute, sva prišli do 98% kar je nekje normalno. Tako, zdaj pa vsaka po svoje;)

Nočko...

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?