Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

endrina -> Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 14:28:20)

Zanima me ali je katera imela pri porodu težave z medicinskim osebjem ker je prišla rodit z nalakiranimi oz. geliranimi (utrjenimi in podaljšanimi) nohti. Oziroma nekje sem zasledila, da tega nosečnica pri porodu ne sme imet, pa ne vem zakaj ne.

katra55 -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 14:30:53)

takih nohtov ne smeš imeti, če slučajno pride do komplikacij in moraš na CR. Ker ti na prst dajo napravo za merjenje kisika v krvi.

grahek85 -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 14:32:33)

Nam je samo na MŠ v Lj rekla, da to ni zaželjeno. Menda zato, da se vidi, če kaj ne štima s cirkulacijo. Zato tudi težkih pudrov, ki bi skrili bledico, kao ni zaželjeno met. Sam iz porodne te noben ne bo vrgel, če boš uštimana prišla rodit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

grahek85 -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 14:32:55)

IZVIRNO SPOROČILO: katra55
takih nohtov ne smeš imeti, če slučajno pride do komplikacij in moraš na CR. Ker ti na prst dajo napravo za merjenje kisika v krvi.

ja točno, to je tudi potem rekla

endrina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 14:45:16)

A tako. No tega nisem vedela. Jaz nosim gelirane nohte že več kot 2 leti. Zdaj v nosečnosti pa me nihče ni opozoril na to, da tega ne bi smela imeti, ko grem rodit. Zanimivo...

Isabellabina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 16:05:08)

Hja tole res drži ,da se naj nebi imelo nohtov že nalakiranih ne pa čeprav so tvoji in ne umetni.Mamica zraven mene v sobi je bila vsakič deležna kritik pediatrinje in vseh sester,ker je imela res lepe dolge nohte in nalakirane z temnejšo rdečo barvo,in ko sva se pogovarjali,je rekla ,da so komplicirali tudi v porodni.Hja kaj češ tako je...tako da rajši se počasi navadi da boš nekaj časa brez nohtov,ker tudi handling z dojenčkom je lažje izvedljiv,če nimaš predolgih nohtov.iz moje prakse,jaz sem ga včasih nehote popraskala pa sem imela čisto malo dolžino nohtov.

brigitaa -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 16:56:42)

Tud jaz sem imela v nosečnosti dolge nohte, svoje, pa nsm nikol nikol popraskala tamalega.....kr ena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Enkica -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 17:02:35)

Tole je pa tudi za mene nova informacija, da naj ne bi imeli "urejenih" nohtov. Tudi jaz imam že mnogo let gelirane nohte ... res je, da nimam pobarvane z lakom, imam samo francosko manikuro, ampak je pa dobro vedt vse tole.
Hvala vam.

endrina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 19:06:47)

Nikoli nisem imela predolgih nohtov, da bi s tem popraskala svojega otroka. Imel sem jih na kratko postrižene in gelirane s francosko manikuro. Pred tem sem vedno imela krhke nohte, ki so se mi strašno cepili, včasih tudi v živo. Šele ko sem si jih začela gelirati,sem spoznala kako je to super, da greš na 5 tednov na oblikovanje in imaš celih 5 tednov mir (prej pa sem si jih skoraj dnevno morala urejati, da so koliko toliko zgledali), pa še lepo zgleda ko imaš francosko manikuro.
Tako sem seveda presenečena, da je tolko negativnega mišljenja glede teh nohtov.
Bo pa z medicinskega vidika verjetno res držalo tisto glede merjenja pulza, ko je ena punca napisala, ker to pa pri vseh operacijah delajo, samo jaz nisem vedela zakaj.
Torej če vas prav razumem. Če normalno rodiš brez komplikacij, potem takšni nohti nikogar ne motijo. Ja kaj pri milem bogu pa pol naredijo, če se slučajno zakomplicira in ti naredijo carskega, saj tega gela ne moreš kar dol utrgat, še s težavo bi ga sam dol spilil (kar mislim da je z navadno pilico sploh nemogoče). Torej je boljše preventivno to dat naredit v salonu za vsak slučaj, al kaj mislite?

Isabellabina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 19:24:13)

Sicer ne vem kako si predstavljate,da lahko popraskaš otroka--nič takšnega ,da bi se hudo poznalo...pa saj nebom razlagala.

Sem pa razmišljala,da sem imela jaz tudi gelirane nohte ,ko sem bila v 14 tednu in sem padla skupaj v cvetličarni in ,ker nisem prišla k sebi so klicali rešilca.Na poti v bolnišnico sem imela na prstu tisti klinček ,ki meri kisik...no pa mi zdravnik ni nič rekel,da nebi prav delovalo oz.me vprašal,če nohti slučajno niso mopji...tako ,da nevem ali res gelirani nohti veliko vplivajo ali pa sploh nič na merjenje kisika.

Jaz sem proti koncu nosečnosti dala spiliti gel prijateljici ,ki mi to dela...moram pa priznati,da tisto piljenje ni nič kaj prijetno in kar malce peče,pa še nohti so bili kar nekaj časa občutljivi.

SURF -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 19:28:30)

Nisem brala prejšnih postov....napisala bi samo to,da je pomembno imeti svoje,nepolakirane nohte zaradi tega,ker če nastopijo kakšne težave se lohka tudi  po nohtih vidi kakšno je stanje(pomodreli,vijolični itd...)

endrina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 19:44:58)

No saj to je to, big mamma, kar si rekla je res - če mi spili gel dol do mojih naravnih nohtov, potrebuje noht nekje 5 mesecev, da se obnovi v svojo trdoto in da zrastejo ven, do takrat pa so mehki in občutljivi. To sem si že dala enkrat delat, pa je bilo prav grozno, dokler se ne navadiš, ker so nohti skorajda boleči, ker so ful ful mehki.

Najbolje bo, da drug teden vprašam glede tega svojega G, pa bom videla kaj mi bo rekel. Vam javim kakšno bo njegovo mnenje.

Pa še eno vpr. za SURF - kaj pa ti povedo, če imaš svoje nohte pomodrele, vijolične,...

Nattasha -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 20:32:39)

Ko se vsebnost kisika v krvi zaradi kakršnegakoli razloga zmanjša, se to najprej opazi z oksimetrom (to je tista kljukica, ki jo dobiš na prst), če pa vsebnost še vedno pada, se vidi pri pomodrelih nohtih. Vem, da je težava pri nalakiranih nohtih, ker se tam res ne vidi spreminjanje barve, moram pa rečt, da ne vem kako je z samo francosko manikuro. Bom rekla sodelavki, ki jo ima, naj si izmeri saturacijo pa vam sporočim.

LP

endrina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (7.11.2009 23:18:07)

Nattasha, super ideja.
Bom tudi jaz kolega vprašala kako je s tem, ker dela na urgenci, pa ima s tem izkušnje. Me prav zanima kaj bo rekel.

Enkica -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 7:34:30)

Hvala vama za to, ker bosta povprašali. Me resnično zanima kako in kaj je s temi nohti.

Želim vam prelepo nedeljo!

Anonimen -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 7:44:52)

eno vprašanje off the record....kolk stane geliranje in pol vzdrževanje? Sorry, ker pišem kr na to temo...

Enkica -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 7:49:12)

Odvisno kam greš [sm=smiley36.gif]
Jaz dajem 33€ za gelirane nohte. Vzdrževanje pa je odvisno od tega koliko časa je minilo od zadnjič kar sem bila tam

**Tinkara78** -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 7:55:39)

Za vse operacije/posege pred nosečnostjo sem morala odstraniti lak za nohte. Tudi pred porodom so me vprašali, če imam slučajno polakirane nohte zaradi možnih zapletov. Meni so razložili, da se prve težave opazijo na nohtih.

tweety83 -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 9:54:36)

Tudi ko se gre na kak operativni poseg ti prej povejo,da lak na nohtih ali pa umetni nohti in nakit ter podobne zadeve niso zaželjene. Takšna so navodila in prav je,da se jih držimo - men tud ni všeč ko gledam mamice z dolgimi nohti,pol pa gre previjat dojenčka..... Ne vem no - drugače pa so mi urejeni nohti všeč,ampak vsaj tistikrat se bi lahko vzdržale vsega tega(sej ne gremo na modno revijo,ampak v bolnico).
Tud medicinskemu osebju to ni dovoljeno.

Ko sem šla januarja na operacijo sem imela nohte nalakirane s prozornim lakom (zaradi tega ker se mi cepijo),pa sem si tudi prozorni lak morala odstranit.

endrina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 10:11:44)

Jaz za geliranje dam 22€. Držijo mi nekje 5 tednov, potem pa so mi že predolgi in vidi se ti narastek. Takrat pa si grem pač naredit nove. Postopek geliranja traja mičkeno manj kot eno urco. Vzdržavanja praktično 5 tednov ni, ker so nohti trdi in lepo urejeni ves ta čas. Edino če imaš malo daljšo varianto nohtov (jaz imam vedno raje krajše!) se ti lahko zgodi, da si mogoče kdaj nerode pa se ti kateri zlomi. Pol pač greš na korekturo. V bistvu pa nimaš ves ta čas nobene brige z nohti.

Oprosti tweety84 ne vem zakaj se ti to zdi tako "brezveze" da ima nekdo urejene nohte. Jih pač ima ker mu je to všeč. To še ne pomeni, da z urejenimi nohti ne moreš porihtati otroka in pucati po bajti. Jaz namreč vse to delam, pa nisem zaradi tega prav nič "prevzetna" ker sem pač "urejena" kot meni paše. Če tebi to ni všeč je pač to tvoja stvar, samo ne glej na to tako zviška, ker je to brez potrebe. Tudi te ki imamo gelirane nohte smo dobre mamice, ki znamo poskrbeti za svoje sončke in tudi me gremo normalno rodit v porodnišnico ne pa na modno revijo tja.

Enkica -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 10:12:54)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

tweety83 -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 10:21:51)

IZVIRNO SPOROČILO: endrina

Jaz za geliranje dam 22€. Držijo mi nekje 5 tednov, potem pa so mi že predolgi in vidi se ti narastek. Takrat pa si grem pač naredit nove. Postopek geliranja traja mičkeno manj kot eno urco. Vzdržavanja praktično 5 tednov ni, ker so nohti trdi in lepo urejeni ves ta čas. Edino če imaš malo daljšo varianto nohtov (jaz imam vedno raje krajše!) se ti lahko zgodi, da si mogoče kdaj nerode pa se ti kateri zlomi. Pol pač greš na korekturo. V bistvu pa nimaš ves ta čas nobene brige z nohti.

Oprosti tweety84 ne vem zakaj se ti to zdi tako "brezveze" da ima nekdo urejene nohte. Jih pač ima ker mu je to všeč. To še ne pomeni, da z urejenimi nohti ne moreš porihtati otroka in pucati po bajti. Jaz namreč vse to delam, pa nisem zaradi tega prav nič "prevzetna" ker sem pač "urejena" kot meni paše. Če tebi to ni všeč je pač to tvoja stvar, samo ne glej na to tako zviška, ker je to brez potrebe. Tudi te ki imamo gelirane nohte smo dobre mamice, ki znamo poskrbeti za svoje sončke in tudi me gremo normalno rodit v porodnišnico ne pa na modno revijo tja.

Dej si preberi še enkrat kaj sem napisala in se pol šopiri dalje.....
Ne zdite se mi vzvišene in nevem kaj si še napisala.... Pač mi izgleda mal bolj estetsko če imaš krajše nohte ko rihtaš dojenčka. In nihče ni rekel da nisi dobra mamica. Vsaj jaz ne,tak da.....
Vsak ima svoj okus in vsak ima pravico do svojega mišljenja in jaz sem samo izrazila mišljenje,ti pa se spraviš name. Halo?
Pa pravim še to da mi je to všeč (ampak ni zame,ker ne morem nič delati z dolgimi nohti) in da pač imajo taka pravila v bolnišnicah in ziher ne za brezveze.

ellie -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 11:24:02)

Jaz imam tudi gelirane nohte, samo s francosko manikuro...ampak čisto kratke...konico imam dolgo 1mm. Imam svoje nohte tako slabe, da se mi brez gela razcepijo in potrgajo v živo. Mi do zdaj še nihče ni rekel, da bi si morala dat gel odstranit...in zaenkrat tudi nimam namena. Če se ne bi tu po forumu to pisalo, niti ne bi vedela, da med porodom ne smeš tega imet. In kaj bi potem tam v porodni naredili? verjetno mi ne bi šli dol pilit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

In tudi dojenčka bi s temi nohti težje popraskala, kot pa s svojimi, ki so bili tak natrgani, da so bili kar ostri. Ta gel pa je čisto top...da še sebe včasih, ko me kaj srbi, ne morem popraskat kot bi želela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

simonakr -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 13:18:36)

Punce pa sej ni fora v dovžini nohtov in v konicah ampak v laku in gelu - vsaj pri operacijah. Ta lak in gel preprečuje prosojnost nohta. Med operacijo oz kakršnim koli posegom dajo na prst oksimeter - to je posebna lučka ki presveti prst in s tem ugotavlja količino kisika v krvi in pulz. In če tega ne morejo meriti potem rata problemček.

Glede same dolžine in ostrine pa mislim tako da otroka lahko po nesreči opraskaš tud z kratkimi nohti. Če si navajen na dolge nohte pa samo malo bolj paziš pa je.

endrina -> RE: Prepoved lakiranih in geliranih nohotov pri porodu??? (8.11.2009 13:18:57)

IZVIRNO SPOROČILO: tweety83

- men tud ni všeč ko gledam mamice z dolgimi nohti,pol pa gre previjat dojenčka..... Ne vem no - ...ampak vsaj tistikrat se bi lahko vzdržale vsega tega(sej ne gremo na modno revijo,ampak v bolnico).

Glej napisala si tole, kar je zgoraj citirano. Zdaj pa mi prosim razloži kako si naj TO ne razlagam v negativnem smislu. Zato je bil takšen tudi moj prejšenj odgovor.
No pa glej, saj je vseeno. Ne bova se zdaj glede tega tukaj na forumu kregali, ko smo vse tukaj za to, da si drug drugi pomagamo, a ne? Torej zamero na stran...

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>