|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 18:41:51   
zi&mm
Ojla,

no, končno nama uspe speljati dojenje :bravo: - kar je zelo lepo - se pojavi naslednji problemček; Žiga zaspi že po 5-7minutah na dojki in kako naj ga prebudim, da buden poje obrok :zmeden2:

Lp z :morje:

:miska: Mili & Žiga :zaspan:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 18:49:53   
Tricia
Imam enak problem. V bolnišnici so mi rekli, naj jo žgečkam po podplatih ali pod bradico... Neki pomaga, a ne dovolj... Jst jo žgečkam pod pazduho, za vratom, kjerjoli samo da se prebudi, potem malo posesa, pa spet znova... Ta obred traja tudi po 45 minut - za popit 90 ml mleka... ;););) Kaj šele bo, ko bo potrebovala večjo količino??? :zmeden2:
V bolnici in tudi patronažna so mi rekli, da je moja pikica kot Italijani.... ;)
Rečmo, da bo s časom bolje....

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 18:57:08   
Anonimen
Ja ti ti zaspanci;)
Če se še spomnim,je patronažna zaprla čist narahlo nosek za kratek čas,da se je zbrihtal in spet naprej jedel,ali pa ga je povlekla za palček na nogi.
Samo če je zaspanc je zaspanc...jest pa mora,bo potrebno poskusit več metod in ugotovit kera je pravšnja zanj.:)-9nebesa:duda:9nebesa

(odgovor članu zi&mm)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 18:58:38   
zi&mm
Tricia,
jaz Žigca ne žgečkam, ker baje pol taki otroci jecljajo vsaj tako mi je patronažna rekla, pa tudi teta, ki je babica...jaz ga mal za nosek stisnem al za uheka pomaga pa da povleče ene 3x in pol spet zaspi kot npr. zdaj tako da sem ga kr odstavla pa spi dalje najbrž ne za dolgo...

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 20:17:47   
Mojca P.
Vcasih, ko mamice dojenckov niso v porodnisnici imele ob sebi, so jim otroke na tri ure pripeljale sestre samo za hranjenje. Logika od takrat je taka, da ko se je , naj se res je in ne spi. Otrocki, ki tisti cas pri mami niso jedli in so zato sestram na oddelku jokali, so se do ponovnega casa hranjenja (naslednje 3 ure) morali zadovoljiti z dudo.Ti isti dojencki so v casu naslednjega obroka seveda jedli ko zmesani in se kmalu naucili, da je joska za hranjenje, ne spanje.
Moja mami sveto zatrjuje, da je ta logika ok. Vse tri s sestrama smo ta ritem osvojile ze v porodnisnici in nikoli ni blo problemov s spanjem, hranjenjem... V bistvu me je mami ves cas mojega dojenja prepricevala, da naj se tudi z Zigom reda drziva, ker pa se ga nisva(ker sem zagovarjala logiko otrok joka ko je lacen in sam doloca ritem hranjenja), sva bila non stop priklopljena, spanje na joski pa je pripeljalo do tega, da drugace, kot z josko v ustih ni spal....seveda tudi ponoci, kar me je najbolj ubijalo.Ko sva pri 8 m. nehala z dojenjem, je pa zizo zamenjala duda in od takrat spimo 12 ure (ne kot prej ko smo vstajali na uro ali dve)
Pri drugem otrocku bom sigurno upostevala mojo mami in se drzala hranjenja na tri ure, ceprav se s to logiko mnogi ne strinjajo!:rozica:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 20:50:11   
Naja31
Moj je bil tudi na zacetku pravi zaspancek oz. bolje receno, med dojenjem je rad "pavziral". Jaz sem ga vedno po obrazcku "krozno masirala". No, masiranje ni prava beseda, samo ne vem kako naj se drugace izrazim.
Zdaj pa ze prav lepo sesa.


Lp, Naja

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 20:50:37   
Naja31
Po lickih, ne po obrazcku

N.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spanje med dojenjem
15.6.2005 22:09:57   
Janeja
Tudi jaz imam enak problem z mojo :muca: zaspanko. Če je budna se naje do sitega v 20-30 minutah. Če pa jo zbudim ... ker je sposobna spat tud po 6 ur skupaj ... pa mal pocmoka in spi dalje. Tudi ust ne odpre, ne pomaga nobeno žgečkanje. :zmeden2:

LP
Jerneja in :muca: Lea

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Spanje med dojenjem
16.6.2005 9:16:48   
trnuljcica
jst sem pa uvedla previjanje med hranjenjem

imam namrec enak problem po 5-7 min zaspi in ne pomaga nobeno zgeckanje, cukanje...

ga dvignem cez ramo, ga ze to malo predrami, da podre kupcek, potem pa na previjalno plenicko zamenjat, ki je v teh 5-7min ze dobila porcijo kakanja in lulanja, pa nazaj na zizi se za 10-15-20 min. najprej jest na koncu pa se cartanje

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




ime za punčko
madjanca

katero vam je lepše?

Metka (62%)

Žana (38%)


Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!