Mojca P. -> Spanje med dojenjem (15.6.2005 20:17:47)
|
Vcasih, ko mamice dojenckov niso v porodnisnici imele ob sebi, so jim otroke na tri ure pripeljale sestre samo za hranjenje. Logika od takrat je taka, da ko se je , naj se res je in ne spi. Otrocki, ki tisti cas pri mami niso jedli in so zato sestram na oddelku jokali, so se do ponovnega casa hranjenja (naslednje 3 ure) morali zadovoljiti z dudo.Ti isti dojencki so v casu naslednjega obroka seveda jedli ko zmesani in se kmalu naucili, da je joska za hranjenje, ne spanje. Moja mami sveto zatrjuje, da je ta logika ok. Vse tri s sestrama smo ta ritem osvojile ze v porodnisnici in nikoli ni blo problemov s spanjem, hranjenjem... V bistvu me je mami ves cas mojega dojenja prepricevala, da naj se tudi z Zigom reda drziva, ker pa se ga nisva(ker sem zagovarjala logiko otrok joka ko je lacen in sam doloca ritem hranjenja), sva bila non stop priklopljena, spanje na joski pa je pripeljalo do tega, da drugace, kot z josko v ustih ni spal....seveda tudi ponoci, kar me je najbolj ubijalo.Ko sva pri 8 m. nehala z dojenjem, je pa zizo zamenjala duda in od takrat spimo 12 ure (ne kot prej ko smo vstajali na uro ali dve) Pri drugem otrocku bom sigurno upostevala mojo mami in se drzala hranjenja na tri ure, ceprav se s to logiko mnogi ne strinjajo!:rozica:
|
|
|
|