ronja
|
Se strinjam z enim klanom v tem, da nihče ni tej družini dolžan pomagat - finančno. Nihče te ne nima pravice prisilit, kako boš vlagal svoja sredstva. Je pa vseeno lepo, če jim pomagamo vsaj z idejami, pa mogoče s stvarmi, ki jih sami ne rabimo več. To nas navsezadnje ne stane nič, pomaga pa lahko precej. Tudi poslušat jamranje sem in tja nam ne bo pojedlo vseh živcev - včasih se pač kdo mora zjokat, pa naj se kdaj tudi na mojem ramenu, ne? Non stop poslušat jamranje okoli ene in iste stvari, za katero se je človek sam odločil, je pa tudi nesmiselno, ker pač nikomur ne koristi. (sploh če človek ne želi nobenih idej, kako rešit situacijo in bi samo jamral in naj vse skup rešujejo drugi) Tako da tu bi pa jaz naredila konec. katy, smilita se ti lahko tako kot vsi starši dvojčkov, ki so pač nepričakovano dobili dvojno dozo in dvojne stroške (gotovo je ceneje imet otroka enega za drugim, ko lahko en nosi obleke za drugim kot pa če moraš vse dvojno kupovat)... Za več pa ni potrebe. Mislim, da je fora samo v tem, da nista računala na dvojčke- imata denar za 3 otroke, nista pa prepričana, da imata denar za 4. Se zgodi. tudi midva bi imela še enega otroka recimo, dokler smo še v tem stanovanju (ki je malo) - če bi bila pa dvojčka, pa odkrito povedano ne vem, kam bi jih vse 4 dala... nekak ne računam na to možnost, če pa se bo zgodila (ko se bova odločila za še kakega mulca), pa bova gotovo našla sistem, ki bo deloval, saj se vedano da kaj zimprovizirat, dokler pač ne našparamo za kaj večjega. katy, na tvojem mestu bi jima pomagala s tem, da bi njo poslušala, če se ti pač zaupa, ne bi pa samo jamrala z njo, ampak bi jo potolažila, da obstajajo ipak pomoči za velike družine in bo večji otroški dodatek, da nekaj (stare obleke, lupinico,...) bosta dobila od prijateljev in da bi ji svetovala: da naj gre recimo v MŠ (jaz sem tam dobila precej oblek od punc, ki so od prijateljic dobile toliko, da same niso rabile in so z veseljem dale naprej), našla bi ji kako literaturo o dojenju, da bi zdaj bila prepričana, da bo dojila, da ne bosta res vse plače za AM dala, ji predlagala, da naj si najde kako honorarno delo, ki ga lahko dela doma, ob večerih, mogoče bi ji še namignila kaj - jaz ne vem, ker je ne poznam in ne vem, kaj zna, kaj jo zanima,... ne bi pa svojim otrokom odškrnila počitnic zato, da bi dala njim - evo, čisto pošteno, to pa ne bi. Bi pa mogoče njune zraven povabila (ampak brez staršev, ker meni so počitnice to, da sem sama s svojimi, ne da je en kup sorodnikov zraven - otroci so pa drugo, teh ni nikoli preveč ), če bi si toliko zaupali.
|