|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: S.P in skrajšan delovni čas
5.11.2009 21:02:58   
pikapolona2
jah jaz sem pa s subvencijo malo posodobila svojo računalniško opremo da sem bolj kompatibilna z največjim naročnikom :-)

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 51
5.11.2009 23:03:05   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2

jah jaz sem pa s subvencijo malo posodobila svojo računalniško opremo da sem bolj kompatibilna z največjim naročnikom :-)

user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
12.11.2009 21:04:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
12.11.2009 22:35:02   
zmajaz
Zadeve niso čisto tako enostavne, kar se subvencije tiče. Da jo dobiš, moraš kot prvo biti nekaj časa prijavljena na zavodu, ker je namenjena samozaposlitvi brezposelnih. Treba se je udeležiti tudi nekega predavanja, s svetovalko, ki ti je dodeljena narediti načrt itd. Ne moreš recimo najprej odpreti s.p. in potem iti rečt, da bi imela subvencijo. Pa kolikor sem gledala, je v pogojih zanjo zapisano, da mora iti za zaposlitev za POLNI delovni čas (8 ur), ravno zaradi tega se jaz ne bom potegovala zanjo, ker mislim po porodniški koristiti 4-urni delovnik. Razen če je morda kaj drugače v primeru koriščenja krajšega delovnika zaradi starševstva - to bi se bilo pa treba pozanimati. Sem si pa izračunala, da mi bodo v petih letih koriščenja krajšega del. časa itak plačali več prispevkov, kot znaša ta subvencija.

Polovični delovni čas pa se ureja na CSD in na ZZZS, ja. Daš vlogo na csd (dobiš jo tudi na spletni strani), ko dobiš odločbo, odneseš še obrazec na ZZZS. Ne vem pa, če je treba tudi na davčni kaj urejat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 54
13.11.2009 9:23:48   
pikapolona2
no jaz sem dobila subvencijo za odprtje (leta 2008) in sem hotela koristiti polovični delovni čas zaradi starševstva....vendar so me na zavodu kar hitro zatrli da tega ne morem. Ker če koristim subvencijo moram imeti polni delovni čas. Jaz sem nato podpisala za polni delovni čas...čez par mesecev(mislim da februarja letos) pa sem v časopisu prebrala kako lahko mlade mamice odprejo SP pa nato koristijo polovični delovni čas in dobijo subvencijo.

Se mi je zdelo tako nekorektno od novinarja, da širi takšne informacije in sem mu pisala in še v istem dnevu, mi je odpisal, da je takšno informacijo dobil na ministrsvu za delo družino in dom.....kasneje pa mi je še enkreat pisal, da so mu to potrdili tudi na Zavdosu za zaposlovanje.
Seveda sem takoj poklicala na zavod in povprašala kako in kaj in  so me hoteli na hitro odpraviti, da  so z letom 2009 uvedli to možnost,da tisti, ki smo podpisali 2008 pa te možnosti nimamo.

In jaz sem seveda malo zoprna in sem pisala na ministrstvo za delo družino in dom in jih povprašala ali ima zavod sploh pravico meni odreči to in kakšna je razlika med mamico iz leta 2008 in iz leta 2009. In v enem tednu sem dobila odgovor, da razlik ni in da mi to pripada. Hkrati so iz ministrstva poslali dopis na Zavod in s težkim srcem so njihovi pravniki dva meseca pripravljali nek aneks, ki sem ga naknadno podpisala in sem nato lahko začela koristiti in plačevati za polovični delovni čas.

tako da samo izboriti si je treba...pa ti pripada.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 55
13.11.2009 9:25:51   
pikapolona2
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Polovični delovni čas pa se ureja na CSD in na ZZZS, ja. Daš vlogo na csd (dobiš jo tudi na spletni strani), ko dobiš odločbo, odneseš še obrazec na ZZZS. Ne vem pa, če je treba tudi na davčni kaj urejat.

Tudi na davčno moraš sporočiti....oziroma če imaš računovodja mora to urediti on.
drgač je pa tako kot si napisala ja.....pa na CSDu čakaš skoraj 1 mesec na odločbo.(vsaj jaz sem .-)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 56
13.11.2009 11:50:07   
HuAnita

Tudi na davčno moraš sporočiti....oziroma če imaš računovodja mora to urediti on.
drgač je pa tako kot si napisala ja.....pa na CSDu čakaš skoraj 1 mesec na odločbo.(vsaj jaz sem .-)

Jaz pa na davčno še nisem sporočila?!?!

Sicer pa sem na CSDju čakala samo 4 dni, pa so mi poslali???

Neposredna povezava do sporočila: 57
13.11.2009 12:07:22   
pikapolona2
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

mene je na ZZZS opozorila naj sporočim na davčno.....

Na vašem CSDu so pa očitno bolj ažurni...super!

Jaz pa na davčno še nisem sporočila?!?!

Sicer pa sem na CSDju čakala samo 4 dni, pa so mi poslali???

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 58
13.11.2009 13:46:40   
HuAnita
Uredila!
HB za fax, pismo, mi je skrajšalo pot, pa prihranilo vsaj kako uro v službi....user posted image
Samo niti njim po moje ni najbolj jasno, kaj sme jih spraševala - kako naj zdaj oddajam obračune prek SigenCA...

Neposredna povezava do sporočila: 59
   [Brisano sporočilo]
13.11.2009 14:23:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
13.11.2009 20:11:43   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

tale zadeva je že ć
šla skozi..tako da si nisem zdej namislila da bom odprla s.p. in rekla za subvencijo...sem bila na predavanjih, po pošti dobim naslednji teden potrdilo in potem grem do svetovalke za tisti papir in naslednji dan lahko odprem s.p. ako da to mi je vse jasno...jasno mi je tudi da ne bom jutri dobila denarja ampak šele čez kakšen mesec ali dva...sej konec koncev tud ne gre toliko za denar, kr me ne bo rešilo teh 4500 eur, ampak če sem pa imela priliko, zakaj pa ne...

in če imam zdej priliko delat polovični delovni čas oz imam priliko da mi država plačuje polovico minimalnih prispevkov, zakaj pa ne...

Ja pol pa super - nisem vedela, da si že vse dala skozi. :) Tako je prav - izkoristiti je treba ponujene možnosti, zato pa so. Uspešno poslovanje ti želim. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 61
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?