|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje na wc
19.10.2009 21:10:06   
Kodrček
Lep pozdrav.

Tamala je stara 2 leti in 7 mesecev ter še vedno nosi pleničko. Nikakor noče na wc niti na kahlico. Ne pomaga ne razlaga, ne knjiga, slike, risanke, nagrade...  Ne vem več, kaj naj. Nimam več ne potrplenja ne volje user posted image . Utrujena sem od vsega skupaj, uvajamo jo že od 2. leta ko je začela govorit, da bo kakala ali lulala. Sem v 7.mesecu nosečnosti in res ne vem kako bo v nadaljnje.

Ne vem ali je res toliko trmasta, da nalašč noče. Ker na veliko razlaga, da ta pa ta hodi na wc, ona pa kaka v peleničko pa da je to sramota, ker je ona velika punca. Ampak ne da bi ona vsaj probala iti na wc, niti s starejšimi od sebe. Sploh jo ne zanima user posted image . Zdaj še povedat noče več, ko se pokaka. Tiho je, valja se in igra naprej, da vse razmaže po sebi .
Prosim za nasveteuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje na wc
19.10.2009 21:17:35   
sazi
Predvsem se nehaj sekirat, ker to ne prinese nič dobrega (ne njej, ne tibi, ne tvojemu še nerojenemu otroku). vem, da je to lažje reči, kot narediti, saj sem bila sama na tem. Nekaj časa sem se sekirala, potem pa vse skupaj pustila...

Kakal sicer v pleničko že dolgo ni več, ampak lulat pa ni hotel ne na WV ne na kahlico, čeprav je točno vedel, kdaj ga tišči. Ko je bil star dobra 3 leta, sem rodila. 3 mesece prej je začel obiskovati vrtec in doma lulat na wc - v vrtcu ni hotel - niti po pomoti. Še doma mi je razlagal, da v vrtcu ne bo lulal na stranišče. Mi je bilo povsem jasno, da bi lahko bil suh, pa noče. Ponoči je bil že dolgo suh. Potem je mesec pred porodom doma začel štrajkat in je tudi doma lulal v plenico. Nisem imela ne volje, ne energije, da bi ga prepričevala - sem se vdala v usodo. Ko bo hotel biti suh, pa bo. Pri treh letih in cca 4 mesecih je kot bi odrezal - suh ponoči in podnevi. "nesrečo" je imel v teh 5ih (pa še to v začetku suhosti) mesecih samo 3x, pa še takrat se je zelo smejal in tako zabaval, da je pozabil na lulanje.

Ne se skirita. Bo že ugotovila, da je bolje lulat in kakat na wc...

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2009 21:20:14   
ribica.
to mi je znano. Jaz bi ti svetovala, da malo pozabi na to in se ne obremenjuj. PUsti na miru par mesecev. V mesecu dveh, treh, se zna veliko spremeniti. Seveda jo spodbujaj, ampak ne preveč vsiljivo. POnudi možnost, ampak dopusti da otrok ne bo pokazal interesa. Moja dva otroka sta bila ista. Nista hotela niti slišat, čez par mesecev pa je bilo kot da bi odsekal, in sta bila čez noč brez plenice. Saj se tako ne mudi.

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2009 22:46:23   
Najaa
Počasi. Otrok rabi čas za to. Naša je kar na enkrat šla na wc, še dojela nisem oreng. 

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
19.10.2009 22:51:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2009 7:07:23   
ledenaa
otrok govori to kar ste jo naučili,tako da o tej sramoti in takšne besede rajši ne komentiram

In zakaj ne bi nosila pleničke user posted image

pa saj ti nič ne rabiš vedet ali se trudit,ko bo otrok pripravljen bo že
No,ste preveč forsirali in seveda je vsa vaša prisila naredila svoje

Ko bo ,bo ti se odločit namesto otrok ne moreš in pika

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2009 7:10:14   
ZARA
Preberi si ta LINK.

lp, Z

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2009 7:12:38   
bskrle
Pusti vse pri miru, nekaj je če otrok govori,da bo lulal, nekaj pa to,d a otrok to res zmore. Lepo ji daj plenico in nič ne sprašuj.
Prvorojenka je nehala v staorsti 2 leti 11 mesec, drugorojenka v strosti 2 leti 5 mesec, tretjerojenka  2 leti in 3 mesece. Najbolj smo forsirali ta prvouser posted image

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2009 7:33:29   
SaaS
Po mojem, če otrok sam ni pripravljen in dozorel, ga lahko navajamo leto ali več, pa ne bo uspešno. Če pa je sam pripravljen. gre pa zelo hitro.
Moja dva sinova sta bila oba že tri leta, ko sta nehala s pleničkami. Ponoči celo malo kasneje. Mlajši (3,5) jih ima ponoči še vedno.
Mlajši se spomnim, da je pri dobrih dveh letih začel nekaj govorit o tem in smo probali, pa ni šlo. Sem opustila idejo in ponovno probala letos poleti pri treh letih. Na dopustu smo v enem tednu začeli lulat in kakat na stranišče, prej pa ni in ni šlo. Očitno je takrat dojel in sprejel. Pa malo motivacije smo mu dali, ko smo rekli, da si bo zaslužil nagrado, ko bo res hodil na stranišče kakat.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2009 9:20:49   
mateyka
Kodrček, pri nas je isto. naša ima sicer 2 leti in 3 mesece, samo pač noče it niti se samo usest, ne na wc (ima nastavek s stopničko, ful fensi), ne na kahlico. če jo vprašam, če bi šla, reče "nč nč" user posted image samo da se jaz pač ne sekiram. ko bo bo. imam občutek, da so to taki otroci, ko se nekrat odločijo pa to pride naenkrat, čez noč. ko jim v glavi klik nardi. to uvajanje je itak brezveze za njih. kako le, če pa nočejo? pol pač ne. itak grejo vsi v prvi razred brez pleničke user posted image
mogoče te malo moti, da boš kmalu previjala 2, samo vedi, da tudi če do tega pride, ne bo dolgo user posted image naša se celo noče previt, tudi če jo zavohamo. in potem seveda pride kakec dostikrat čez.. samo nima veze. dokler v redu kaka je vse ok. pomisli, kaj pa če bi imela probleme s kakanjem, da bi zadrževala npr.? berem tukaj kake probleme majo nekateri do 5 leta, ker malčki enostavno nočejo it kakat. se mi zdi tole kar imava midve še najmanjši "problem" user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2009 15:47:50   
liliana
Pusti jo nekaj časa.....pa probaj čez kak mesec spet.....mi smo tako poskušali ene tri krat za dan ali dva in je "uspelo" pri 2,5 letih.....nikoli pa je nismo silili in kako posebno uvajali......sedaj že dobre 3 tedne lula na stranišče, šlo pa je dobesedno z danes na jutri.....včasih tudi v kahlico, kakor ji paše......kaka pa še vedno v pleničko.....običajno se pokaka takrat, ko ima na sebi pleničko, ker za popoldansko spanje in ponoči ji še vedno dajemo plenico.....in takrat se tudi pokaka......ko ji bo pač se bo pa v stranišče pokakala.....samo čim manj se sekirat in otroka forsirat glede lulanja in kakanja......

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...

otroci in varstvo
LIA2006

otroci so v varsvu, vi pa boste naredili kaj, ko boste sami doma :

pred tv (25%)

greste na večerjo v restavracijo (25%)

v kino (20%)

spat (30%)

Število vseh glasov: 259

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!